måndag 25 april 2011

Vilken påsk!!!

Barnens påsklov är till ända och det har ju varit en alldeles fantastisk vårvecka! Eller snarare sommarvärme!

Mina pojkar har tillbringat en dag hos kusinerna Melker och Sixten och dessutom har Melker varit hos oss ett dygn. Här myser han och Felix i en gunga i Karlslundsparken. Visst ser de ut att ha det riktigt gott ihop?


Max har spelat två seriematcher i veckan och vunnit båda med 1-0 vilket innebär att han fått hålla nollan! Skönt!

Felix lag spelade också seriematch och för hans del den första sedan i höstas. Han var också målvakt och var jätteduktig!!!


En grillkväll i Lill-Olas blev det med barnen och Henrik i lördags, och naturligtvis följde en boll med även dit!

Med min mobil lyckades jag fånga denna häftiga bild på Max i solnedgången

Idag har vi avslutat påskhelgen med lite konstkoll på Konsthallen där Konstrundan har sin samlingsutställning. Ny inspiration infann sig så nu längtar jag efter att måla igen!!!


Därefter blev det vår traditionella släktmiddag hos mamma och pappa med mina syskon och deras familjer. Tyvärr kunde inte två av storkusinerna och deras flickvänner komma så vi blev "bara" 16 personer! Men så härligt det är att träffas!


Hoppas ni alla haft en lika härlig helg!

KRAM!


söndag 17 april 2011

Vår!

Nu känns det verkligen att det är vår på riktigt! Vårjacka och vårskor utan att frysa, det gillar vi! Ikväll körde jag och Henrik till Järavallen och gick en runda, innan han åkte hemåt. Det var en underbar luft och vackert när solen på väg ner strålade igenom mellan träden. Såg precis väderprognosen på tv4 och det ser ju riktigt lovande ut kommande vecka, det gillar vi! Min mage blev lite snäll igen i mitten av veckan som gick, så jag jobbade torsdag och fredag. I fredagseftermiddag var jag på behandling hos osteopaten och det var välbehövligt. Jag var väldigt stel i hela kroppen, vilket jag brukar bli när jag haft ett maganfall. Behandlingen kan ha lite olika effekter och denna gången satte det sig tyvärr i huvudet. Igår, lördag, vaknade jag med en fruktansvärd huvudvärk som vägrade ge med sig. Efter spikmatta, vila, värktabletter, avslappningsförsök osv...så blev det i alla fall tillräckligt bra för att kunna fullfölja mina planer. Henrik var med kompisar och spelade golf sen i Malmö där jag skulle hämta honom. Därför passade jag på att köra till Trelleborg till bästa kompisen under tiden! Som alltid när vi ses har vi jättemysigt och en massa att prata om. Tänk att vi varit vänner i 37 år!!! Inte konstigt att vi trivs ihop och känner varandra väl! Idag kom som sagt vårvädret på allvar. Sommardäcken skulle på, så Henrik och pappa fixade det efter att vi fikat i mamma & pappas uterum. Härligt! Väl hemma igen blev det en stunds vila, mat och sen skjutsade jag Henrik till Malmö där han hade sin bil sen igår. Men som sagt, vi hann med en promenad i Järavallen och det var verkligen en skön avslutning på helgen. Nu kallar sängen; veckan som kommer är full av jobb, barn, träningar, och annat kul, men som tur är har barnen påsklov så det ska bli skönt att ha lite mer tid med dem på kvällarna då det inte är lika bråttom i säng =) Imorgon ska de börja lovet med en heldag hos småkusinerna Melker och Sixten. Själv måste jag ju jobba, men det är bara en kort vecka, sen närmar sig dessutom semester med Henrik =) Ha en härlig vår- och påskvecka! Kram på er!

onsdag 13 april 2011

Vårskor

För ett par veckor sen köpte jag mig en röd vårjacka att ha på jobb...en enkel, praktisk och superbillig softshelljacka på Stadium Outlet, kostade 280 kr!



Efter det tänkte jag att det hade varit coolt med ett par röda basketkängor... Har haft ett flertal billiga varianter tidigare och alltid tyckt att de är lite väl platta och inte så fotriktiga precis. Tänkte att jag skulle kolla på "de riktiga"...alltså Converse...med det priset som de har så måste de ju vara mycket bekvämare, tänkte jag. Typ hålfot och lite dämpad sula...trodde jag. Blev glad när jag såg att stadens sportaffär hade rabatt på dem, de skulle "bara" kosta 599 kr.


Åkte dit när Max ändå skulle ha jacka och provade förväntansfull ett par. Röda! Så skulle det ju va! Letade förbrilt efter både hålfotsstödet och dämpningen...letade efter det som borde va så mycket bättre med tanke på att de kostade 500 kr mer än de jag tidigare haft...


Jag kan inte avgöra om jag blev besviken eller glad... Besviken för att jag inte hittade någon komfort-skillnad (endast det runda märket på sidan var tydligen värt 500 kr), men glad för att jag då inte behövde känna att jag "borde" köpa de som var bäst för foten trots prisskillnaden...


Dagen efter åkte jag och Felix till Skopunkten, där jag för övrigt har köpt massor med skor genom åren, till både mig och barnen. Ett par av mina genom tiderna absolut skönaste skor kommer därifrån och kostade under 300 kr. Jag hade dem nog i 4 år innan soptunnan hämtade dem själv. Kvalitet och komfort måste inte kosta en massa...


Denna gång hittade både Felix och jag basketkängor som vi gillade, på just Skopunkten. Båda två var i jeansliknande tyg. Jag provade och provade och kunde inte känna den minsta skillnad i komforten, trots att de bara kostade 149 kr. Felix kostade nog t.o.m. 30 kr mer än mina...

Vi åkte nöjda därifrån! Utan några större hål i plånboken...


Veckan efter råkade jag besöka närbelägna NETTO för att handla lite mat. Där fanns också basketkängor och jag kunde inte låta bli att prova... Precis lika obekväma eller bekväma, vilket ni vill, som Skopunktens eller Converse...men kunde inte motstå att köpa ett par vita...Kunde fått 10 par för samma pris som ett par Converse på rea =)



Felix skor 179 kr

Mina skor 149 kr
Mina skor 59 kr
Converse 599 kr


Boktips från sjukstugan

Just nu läser jag " Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Utan att ha läst mer än ett 50-tal sidor så kan jag utan tvekan säga att det är en av de mest annorlunda böcker jag läst... Allan rymmer från sitt 100-årskalas på hemmet och hamnar i en hel rad av tokiga och förvecklande händelser... Vet att många redan läst den, men har ni inte gjort det, så gör det! Ett gott skratt förlänger livet, sägs det ju, och här får man många skratt. Kanske finns det hopp om att bli lika gammal som Allan.... =)

måndag 11 april 2011

Hemma...

...tyvärr!!! Sov ganska gott i natt även om jag mådde sådär...gick upp tidigt i morse, bara för att konstatera att jag inte kunde gå och jobba. Fasen också!!! Vill så gärna vara där fullt ut nu när jag precis är tillbaka på heltid, men det går inte när jag mår såhär. Det var inte mycket jag kunde få i mig idag heller, och så fort jag ätit något så får jag ont i magen. Nu har jag dubblat dosen av en sorts medicin så får vi se om det blir någon förbättring till imorgon. Kommer att stanna hemma då också, måste bli helt bra igen. Gick hela förra veckan och mådde halvkass, så det har jag kanske fått sota för nu... Var i alla fall uppe och skickade iväg barnen till skolan imorse, sen däckade jag igen. Henrik hade ledig dag och satt uppe halva natten och kollade golf, så han var inte heller så pigg...men efter frukost så stack han till golfbanan innan han körde hemåt till sitt... Flyttdag för Felix idag men eftersom jag var hemma kom han hit efter skolan. Snabb läxläsning sen ut med kompis på gården. När pappa var på väg hämtade vi hem honom och plötsligt blev han så ledsen...han ville stanna här längre, tyckte veckan gått för fort osv... Ganska vanliga kommentarer från honom men alltid lika svåra att bemöta på ett bra sätt. Jag blir jätteglad över att han uttrycker sina känslor och är ärlig, samtidigt är det svårt att bara säga "okej då" och låta honom stanna, det blir liksom fel mot hans pappa... Eftersom jag redan bestämt mig för att va hemma imorgon också, så kunde jag i alla fall lova honom att få komma hit efter skolan imorgon också. Det blev lite bättre, men ändå var han ledsen när pappa kom. Känns hårt i mammahjärtat att se honom ledsen när han ska åka, och lika hårt känns det mot Lars som såklart vill möta en glad kille... Men som tur är hade han ett trumfkort att spela ut: BoIS seriepremiär hemma ikväll mot Värnamo!!! När Felix förstod att de kunde gå dit visste han nog inte om han skulle skratta eller gråta...men glad blev han i alla fall. Tack gode gud! Sitter och funderar på vad jag kan tänkas äta...det enda jag kommer på att jag är sugen på är glass...sjukt va? ;-)

söndag 10 april 2011

Magen bråkar

Typiskt när det är så underbart väder!!! Har haft mer eller mindre ont sen i måndagsnatt, men igår kväll slog det till ännu värre. Jag mådde plötsligt så illa att jag inte kunde hålla mig uppe, sprang mellan säng och toa innan jag till sist somnade av ren utmattning...Fasen att det ska va så svårt att kräka...jag vet att jag avskyr att göra det, men ibland önskar jag att jag kunde. Magen gjorde rejält ont och så har det varit hela natten. Vi sov länge imorse och jag som vanligtvis vaknar med god aptit kunde knappt få ner nån frukost. Som tur var tog Max tag i frukosten och fixade och dukade fram. Henrik fixade sen lunch med grabbarna och jag har bott i soffan hela dagen. Har fått i mig lite Proviva och nu precis en liten portion Pytt i panna. Börjar kännas lite bättre, men är fruktansvärt trött... Barnen har som tur är haft fullt upp med kompisar idag och Henrik stack på fotboll i Helsingborg med en gammal kompis. Så de har nog inte blivit så lidande...hoppas bara de inte blir smittade av nåt skräp från mig...vet inte om detta har med gallan att göra eller nån magbacillusk... Skit känns det i alla fall... Hoppas det går över idag, vill såååå gärna kunna jobba igen imorgon!!!

fredag 8 april 2011

Fick middagen serverad!

Jag hoppas att Felix intresse för matlagning kommer att bestå! Ingen blev ju gladare än jag, en fredagstrött och lite magkrasslig mamma, när han tog tag i att skriva meny, göra inköp, skära, hacka, tillaga och servera fredagsmiddagen! Dessutom en trerätters!
Mums! Dessutom lite vårfint på bordet! (men det var faktiskt min förtjänst...)
Vi satt alla tre ovanligt länge vid bordet och åt, pratade och hade en riktigt mysig och trevlig fredagkväll!

Tack mina goa pågar för det! Älskar er!!!

torsdag 7 april 2011

Lite oj och lite aj...

* OJ vad veckorna rusar iväg! * OJ vad kul det var att spela innebandy i föräldramatchen mot Felix lag i tisdags. * AJ vad det kändes i kroppen när jag skulle försöka hålla jämna steg med 8-9-åringar... * OJ vad kul det är att jobba heltid igen och hinna med mer under arbetsdagen. * AJ vad jag har haft ont i magen sedan i måndagsnatt... * OJ vad härligt det är att båda barnen är hemma! * OJ vad skönt det ska bli med en ledig helg tillsammans, Henrik ansluter på lördagkväll. * AJ vad ont det gör i halsen med jämna mellanrum, när ska förkylningstiden vara slut??? * OJ vad underbart det ska bli att lämna Sverige om 20 dagar!!! * OJ vad jag är avundsjuk på mina föräldrar som redan gjort det! * OJ vad jag är lycklig!!!

måndag 4 april 2011

Liten uppdatering...

Som sagt...det var längesen jag skrev... Sista skoldagen klarades av och jag fick mycket fint omdöme på mitt examensarbete...innehållet handlade om att konkretisera mål från läroplanen, planera och genomföra en del experiment med barnen och sedan skriva en rapport om detta. Resultatet blev jag nöjd med och lärarna skrev: "En tydlig röd tråd. Det är roligt att läsa din rapport. Som du beskriver det är det nästan som att man ger sig ut på en spännande resa utan att man vet var man hamnar även om man hade tänkt hamna på ett speciellt ställe. Du visar prov på att du är en reflekterande och lärande pedagog. Du uppmuntrar de lite tystare barnen på ett genomtänkt sätt. Du har konkreta mål och din planering följer målen. Du har med enkla bra experiment (gillar speciellt hur du håller på med värme och vattnets faser). Du motiverar och problematiserar på ett bra sätt."..... "Det finns en lyhördhet och en nyfikenhet från dig som pedagog..." (från ett av de andra arbetena som jag lämnat in tidigare...) Jag sträcker på mig, känner mig trygg och stolt i min yrkesroll och känner att jag är på rätt plats! Är så glad och tacksam att jag fått gå denna utbildning som utvecklat mig massor! Nu är det så roligt att få planera den vardagliga verksamheten med all ny inspiration till hjälp! Tycker verkligen om mitt jobb!!!

söndag 3 april 2011

Här är jag!!!

Har förstått att en del undrar var jag tagit vägen... Det enklaste svaret till att jag inte skrivit på länge är nog tidsbrist...har ju börjat jobba heltid efter avslutad utbildning, så nu räcker inte tiden riktigt till.... Men jag finns här, det kommer mer inlägg så småningom... Ikväll ska jag bara skratta färdigt åt underbara musikalen SPAMALOT som Henrik och jag varit och sett idag. Underbara skådisar (Johan Wester, Johan Glans m.fl) och härlig humor a la Monty Python... Hahahahahaha....