måndag 2 april 2012

Öresundsakvariet

Idag började pojkarnas påsklov och jag passade på att ta en ledig dag för att hitta på något kul med dem. Vi bjöd med lillkusin Melker och vår mamma/mormor som båda var lediga också tog vi färjan från Helsingborg till Helsingör för att besöka Öresundsakvariet. Bara Max hade varit där tidigare, men det var flera år sen med skolan. Båtfärden var lite gungig men för en 3½ åring ändå spännande. Väl framme i Helsingör gick vi direkt och köpte röda pölser för att stilla hungern. Sen blev det en promenad bortåt Kronborgs slott, där Öresundsakvariet ligger i närheten.
Ett ganska litet ställe, men väldigt trevligt. Det finns ca 150 arter där, av Öresunds ca 160 registrerade. Det fanns alltifrån Sjöstjärnor till Bläckfisk, Skäggtorsk och Makriller. En havskatt låg på botten av ett stort akvarium och såg lite sur ut, en bamsestor hummer låg och knep ihop under några stenar och i ett akvarium var det en avbild av hur det ser ut uppe vid Kullen. Mycket vackert, man kan förstå att det lockas många dykare dit.
Ungefär 1-1½ timme var vi där och sen blev det en liten promenad i staden innan vi tog nästa färja till Sverige igen.

Jättehärligt med en sådan utflykt tillsammans med barnen och mamma, nu när jag tagit ledigt. Alla verkade nöjda med dagen och jag kan verkligen rekommendera er en tur dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar