måndag 11 oktober 2010

En ny erfarenhet...

Efter en hel veckas magont (och flera omgångar tidigare också) fick Felix idag ordinationen att sluta med mjölkprodukter helt.
Egentligen har han haft lite knepig mage ända sedan han var bebis, minns att vi redan då fick testa mjölkfri ersättning till honom för att han kräktes så mycket. När han blev lite större och blev hård i magen fick vi rådet att undvika att dricka mjölk. Men nu är alltså rådet att avstå från mjölkprodukter helt och hållet för att se om det förbättrar hans mage. En teori är att det på vissa personer tar längre tid för mjölkprodukter att passera mag/tarmsystemet och att det därför hinner bli förstoppat. Och usch det är inget kul. Egentligen är vi i denna delen av världen ganska ensamma om att klara så mycket mjölk som vi gör...har hört på en föreläsning om LCHF att det är någonstans i Afrika också som de använder mycket mjölk, annars är det väldigt ovanligt. Kanske är vi inte skapta för att klara det heller???

Hur som helst, skolsköterskan skulle omgående fixa ett intyg till matbespisningen (använder man det ordet fortfarande förresten???) så redan imorgon bör han kunna få specialkost där. Inga problem så långt för där är dom ju vana, finns ju massor med barn på skolan som äter mjölkfritt. Värre är det väl för oss här hemma att vänja oss och att hitta rätt produkter. Lars hämtade Felix här idag så jag fick gå igenom lite med honom om ordinationen, sen får vi väl ut och botanisera lite i affärerna vad som finns. Har redan fått en massa goda och välbehövliga råd från facebook-vänner och "riktiga" vänner :-) Tack så mycket!

Med tanke på att jag fick söka en massa info om detta på nätet idag + att jag var med Felix hela dagen i skolan, så blev det inte så mycket eget pluggande, tyvärr...men det tog jag igen lite nu ikväll...
Nu kallar sängen snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar