tisdag 24 september 2013

Höst

Hösten har kommit och idag gick jag på hösttecken-jakt med barnen på jobb. De hittade minsann en hel del, trots att solen sken och det var en riktigt skön dag!
 
Redan imorse bestämde jag mig för att jag skulle ägna mig åt min eftersatta trädgård direkt när jag kom hem från jobb. Gräset hade växt sig alldeles för högt och i rabatten hade ogräset fått en marktäckande form. Att klippa gräset med den gamla handgräsklipparen som finns att tillgå i huset, var inte att tänka på. Det fick bli pappas elektriska istället. Ett klokt val!
Därefter fick jag en glad överraskning när jag började röja bort ogräset i rabatten. Under det yviga gröna, visade det sig att jordgubbsplantorna förökat sig rejält. De två plantor jag köpte i våras, hade nu revat rejält och när jag vårdat dessa lite, blev det inte mindre än 16 jordgubbsplantor. Så nu hoppas jag på att hinna smaka åtminstone någon egenodlad jordgubbe innan fåglarna hinner före nästa sommar...
 
Jag brukar säga att jag inte är så intresserad av trädgårdsarbete...och visst, det må väl vara sant, i alla fall om man jämför med trädgårdsfantaster som min pappa t.ex. Men jag måste säga att det är fantastiskt härligt när jag väl tar mig tid att fixa lite därute. Idag var det sol hela kvällen, ända tills den gick ner bakom grannhuset. Nu känns det i kroppen att jag "slitit ont" eftersom jag kanske inte har de allra bästa verktygen...så det får bli en stund på spikmattan innan läggdags.
 
Men först ska jag ta en extra titt på mina fina blommor som står i vasen framför mig på bordet. Kärleksört är en blomma jag älskat sedan min första trädgård...den har så många olika vackra skepnader, allt ifrån när den knoppas nere i jorden på våren, tills den slagit ut ordentligt på hösten. Idag fick den sällskap i vasen av matchande hortensia, som jag inte trodde skulle överleva min beskärning i våras...men tre blommor har det kommit på den och idag fick två av dem följa med in.
 
Nackdelen med hösten är ju helt klart mörkret. Redan kvart över sju fick jag tända lamporna idag, men samtidigt kan jag känna ett annat lugn i kroppen av mörkret. På något vis känns kvällen längre, eftersom den pga mörkret infaller tidigare...
 
Till helgen blir det utflykt till Österlen och naturligtvis till Äpplemarknaden i Kivik!
Har ni inte besökt den så kan jag verkligen rekommendera en utflykt!
Läs mer och kolla in de underbara äppletavlorna på:
 
 
Vi ses kanske där?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar