fredag 1 januari 2010

Gott Nytt År!

Så var 2009 till ända och ett nytt decennium ligger framför oss. 2010 började hur bra som helst, kallt om kinderna men det blev trots det en långpromenad i Simrishamn, skönt sätt att börja året!
Vårt nyårsfirande blev precis så bra om vi hoppats! En lugn och skön helg! I onsdags mådde jag sådär "som vanligt" i magen. Det gick dock över med lite medicin så allt flöt på som planerat. Vi blev bjudna på middag och en trevlig kväll hos Henriks föräldrar i onsdagskväll. Nyårsafton började med en lång sovmorgon sen blev det en runda på stan med fika och en rejäl promenad.
På eftermiddagen hämtade vi maten som vi beställt och det smakade jättebra. Vi fixade till oss och klädde oss fint även om det bara var vi två, det är ju dock nyår:-)
En fantastiskt god champagne började vi med och sen blev det en kräft- och räkcocktail till förrätt, följt av en gratinerad rödtunga med hummersås och duchessepotatis. Till det ett mycket passande och gott vitt vin.
Pricken över i:et blev en chokladmousse med grädde, jordgubb och basilika, till detta ett litet glas Xanté. Mmmm....
Till tolvslaget skålade vi i resterande champagne och önskade varandra ett fantastiskt 2010. Om det fortsätter lika bra som det slutade så kommer allt bli kanon!

Här förbereder Henrik maten i sitt alldeles nya kök! Jättefint!
Ingen annan kunde ju fotografera så vi testade de finesser som finns på kameran:-)


Idag blev det också en skön sovmorgon och en god brunch. Sen pälsade vi på oss och gav oss ut i den -4 gradiga kylan. 75 min var vi ute och gick och det var riktigt bistert nere vid havet. Men det var väldigt skönt att vara ute så länge.

När vi kom in blev det perfekt med varm choklad med grädde och lite dessertrester från gårdagen, innan jag satte mig på bussen och åkte hem för att ta emot Max.
Ikväll har han och jag haft en riktigt härlig kväll med hämtmat, snack och skratt, tv och såklart packat till semestern. Imorgon bitti kommer Tina, Martin och Melker och hämtar Max. De åker i förväg för att ta resan i två dagsetapper och övernattar på vägen. På förmiddagen ska jag hämta hem Felix, handla det sista och sen packa klart.
Tidigt söndag morgon bär det iväg! Ska bli superkul!
Hoppas ni alla haft en lika underbar nyårshelg som jag, så hörs vi vidare under 2010!
GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar