torsdag 7 januari 2010

En kall men underbar semester

Nu har Felix äntligen repat sig och drar förbi oss andra i backen :-)
I tisdags var han feberfri så han fick komma ut på eftermiddagen och testa sin utrustning. Efter bara kort instruktion av morfar åkte han snart knapplift själv och tog sig ner för hela barnbacken. Alla starkt impade!


Max är också jätteduktig. Är ofta först ute och sticker själv iväg när han tröttnat på att vänta på oss. Hans skidåkning blir bara bättre och bättre!

Henrik har också, precis som morfar, varit till stor hjälp för Felix, trots det obekväma med att ha ankarliften i knävecken...
Felix med sin skidlärare Johan som han fick en privatlektion av igår morse. På en timme hann dom med en hel del och Felix var helt frälst på skidåkning efteråt.
Trött och slappt i soffan på kvällen men Melker håller igång oss...
Idag begav jag och Henrik oss upp på toppen direkt i morse och det var underbara nypistade backar. Många är tydligen oroliga för att vi har det för kallt men det har hållt sig på rätt sida minus 20 hela tiden. Solen tittar fram över toppen men då måste man upp en bra bit. Efter ett par åk gav jag mig ut i Adam som var en väldigt behaglig svart backe. Inte mycket folk och skön åkning, kan det bli bättre?
På eftermiddagen tog jag, Henrik och barnen en tur till Snögubbeborg. Felix visade vägen eftersom han varit där på förmiddagen också. Under eftermiddagen hann han åka både röd backe och flera olika liftar. Tufft!
Snögubbar överallt inspirerar till fina konstverk och när Felix var sjuk tidigare i veckan gjorde han den här fina bilden på datorn. Hoppas ni där hemma inte fryser för mycket om era näsor och att ni kör försiktigt när ni ska ge er ut.
Ikväll är vi lagom trötta efter en aktiv dag i backen, Henrik åkte dessutom längdskidor ikväll medan jag tog en promenad. Så efter middagen blir det inte mycket mer gjort. Men imorgon är det Pulka Cup för barnen så det får dom ladda för!
Ha det gott, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar