måndag 22 december 2008

Julgodis




Så var det äntligen dags att göra årets julgodis. Tidigare år har vi börjat i god tid, men det brukar leda till att vi får göra om det närmre jul...det brukar inte finnas så mycket kvar då...


Idag testade vi ett nytt recept från Leilas recept på recept.nu som hette Rocky Road. Det var smält mörk 70% choklad, dumlekolor, marshmallows, salta jordnötter och pistagenötter som blandades. Därefter brer man ut det på en plåt och låter det stelna i kylen. När det är kallt och stelt skär man det i lagom munsbitar. Ett tips är att göra små bitar eftersom det blir lite kladdigt att hålla i handen. Men dom var farligt goda!!!


Som vanligt blev det också rischoklad och på Max begäran en variant med cornflakes och russin. Egentligen skulle vi göra svampar också men vi hade glömt köpa kokos. Kan ändå tipsa om detta godis som är väldigt enkelt och försvinnande gott. Marshmallows doppas med ena änden i smält vit choklad, därefter doppas samma sida i kokos. Ställa att stelna i kylen. Mmm va gott!


Precis som med julgranen så var det mest Felix som ville hjälpa till, men han tröttnade också ganska fort. Därför håller jag mig till sånt julgodis som går snabbt att göra och som jag själv gillar :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar