söndag 30 september 2012

Lyckad helg!

Nycklarna till nya lägenheten hämtades i fredags så igår körde jag dit en sväng med tumstocken. Dags att mäta och planera möbleringen...inte helt lätt att se det framför sig i en tom lägenhet. Klart är i alla fall att det blir ganska trångt i vardagsrummet där jag förutom soffor ska ha min säng...men när allt är på plats får jag väl ta smakråd av mina flytthjälpsvänner och få möblerna på plats.

Igår kväll körde jag till Simrishamn för att vänta in att Henrik kom hem från Mallorca. Idag sov vi länge innan vi tillbringade eftermiddagen i Kivik på Äpplemarknaden.
Den stora äppletavlan med ca 30000 äpple var lika fascinerande som vanligt!

På hemvägen körde jag till pojkarna hemma hos Lars. Vi pratade igenom lite inför morgondagens utvecklingssamtal med Felix och jag fick också grattat Felix som idag blev seriesegrare med sitt lag idag.
Duktiga killar!

Imorgon kommer han hit efter skolan och sen har vi en mysig vecka framför oss! På tisdag kommer Max och ordningen är återställd!



lördag 29 september 2012

Fredagsmys!

Veckorna rusar iväg och fredagen blev en händelserik dag! Jag hann med jobb, där vi hade en bra, kul och givande planeringsdag i mitt arbetslag. Mitt i smet jag iväg för att få en behandling hos Dennis på Atlaskliniken, min Osteopat som jag inte varit hos sen i våras. Oj vad det behövdes nu! Ny tid bokad redan nästa fredag, vilket är ett måste om denna värkande kropp ska klara av flyttbestyren som väntar.

På väg tillbaka till jobb fick jag kontakt med bovärden på mitt nya område och jag svängde dit om och fick nycklarna till min nya lägenhet! Sen blev det jobb igen!
Under eftermiddagen ringde både killen som ska byta fönster och killen från Sandå måleri som ska sköta renoveringen. Fönster byts på tisdag och sen börjar målarna! Toppen!

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån lägenheten utan stack direkt dit efter jobb. En första inspektionsrunda är alltid lite pirrigt....man vet ju inte riktigt hur det känns när lägenheten är tom och min på riktigt....men det kändes bra. Är dock MYCKET tacksam att det ska renoveras för det är slitet, unket och luktar gammalt där. Men med nya golv, tapeter och målarfärg, samt en del vädrande så kommer det bli bra!

Fick dock börja helgen med att maila bovärden om städningen i kök o badrum. Det får dom åtgärda! Tur jag har två veckor till inflyttning!

Nu är jag taggad att bli klar med flyttpackning o rensningen här hemma! Ska bli skönt när allt är klart!

Har förresten gått riktigt bra med maten o vikten i veckan! Så fredagsmyset för mig bestod av fruktsallad med vaniljkesella! Mums!


tisdag 25 september 2012

Vakthund

När barnen åkt till sin pappa blir det väldigt tomt här! Ofta har jag lite svårt att komma i säng de första kvällarna själv eftersom det blir andra rutiner. Men när jag kom in i sovrummet ikväll drog jag på smilbanden när jag såg Felix för tillfället favoritdjur Bullen i min säng! Jag tror minsann både den och hans kudde får ligga kvar, så känns det lite tryggare!
Godnatt o sov gott


tisdag 18 september 2012

Konfirmand i familjen!

För snart 15 år sedan tog jag och barnens pappa beslutet att inte döpa våra barn. Anledningen var dels att vi inte riktigt stod för den kristna uppfostran som kyrkan frågar om på dopet, dels för att vi inte bara ville döpa av tradition, men oxå för att vi ville att våra barn själva skulle få välja om de vill tillhöra Svenska kyrkan eller ej.
Under åren som gått har det inte påverkat oss men nu har vi helt plötsligt en 14-åring som tagit ställning! Max vill konfirmeras och han har mitt fulla stöd naturligtvis! Vi har pratat mycket om det och trots att jag inte trodde det för 15 år sen, så ser jag verkligen framemot detta! Ikväll var vi på första informationsmötet med alla inblandade.
Det finns flera olika alternativ och grupper, men till min stora glädje fick Max och hans kompisar plats i den grupp jag hoppades på! Först var det omöjligt för det krockade med fotbollsträningen. Men pga få anmälda valde de att byta veckodag och då blev det plötsligt mer intressant!

Gruppen heter "Koncept Unik" och är ett samarbete med Svenska kyrkan och muslimska ungdomar här i stan. De träffas tillsammans ibland och var för sig ibland. Syftet är såklart att öka förståelsen för varann och som tonåring i en stad som Landskrona tycker jag det är jätteviktigt!

Jag är glad och stolt över Max som dels har tagit ställning för att konfirmeras, men också för att han valde denna gruppen! Ser med spänning framemot att följa detta!
Den 13 april blir det konfirmation!

söndag 16 september 2012

Grattis pappa!!!

Glömde ju skriva att min älskade pappa fyller år idag! Grattis pappsen!
Vi firar honom nästa söndag med hela släkten, men en grattiskram fick han i alla fall idag när vi träffades på Felix match!
Ingen kan ha bättre föräldrar än jag!!! (tja det skulle va mina egna barn i så fall förstås ;-) men det har de nog inte insett riktigt än....) kram till er båda mamma & pappa! Ni är bäst!!!


Helgen gick fort!

Två sjukdagar hemma gjorde att jag klättrade på väggarna....uttråkad och frustrerad, framför allt när det finns så mycket jag skulle hunnit med om jag bara orkat.
Men när magen lugnade sig (det var nog väldigt klokt att jag lyssnade på kroppen direkt den här gången) så fick jag gjort en del i alla fall.

Henrik kom hit i fredagskväll så vi har också hunnit ha en bra helg tillsammans! Det känns verkligen jättebra att ha det såhär som vi har det! Trots att vi får frågan många gånger om vi inte ska flytta ihop, så känns det skönt att kunna säga att "nä vi har det bra som vi har det" och dessutom känna att man menar det från hjärtat också!
Men det var riktigt skönt att ha honom här hela helgen, det har varit lite dåligt med helhelger för oss på sistone, och nu dröjer det igen....nästa helg är det dags för honom att åka på golfresa så det dröjer två veckor innan vi ses. Jag tänkte åka dit tills han kommer hem och hinna med Äpplemarknaden i Kivik samma helg! Tror jag behöver en liten paus i packandet då och lite miljöombyte!

Idag har jag röjt lite nere i källaren och det är lätt att man fastnar bland gamla skolbetyg, barnkläder, foto och annat...

Nu är det dags att släcka lampan och sluta ögonen, imorgon är det äntligen Felixdag igen, men först mitt härliga jobb!!!

Natti natti!





fredag 14 september 2012

Flyttröra!

Nu börjar det närma sig flyttdags för mig och grabbarna.

Om en månad har vi sovit första natten i nya lägenheten. Jag hoppas och tror att det kommer att bli bra! Här hemma är det mest rörigt just nu. Förra helgen hann vi börja packa lite och det fylls fort på i lådorna. Lite ommöblering i vardagsrummet gjorde också att vi hittade en hel vägg att trava lådor mot. Det är ju massor att göra inför en flytt men det känns ändå som om jag har det under kontroll, jag har ju gjort det några gånger...

Tyvärr fick jag ont i min mage igen i onsdags på jobb...helt plötsligt bara slog det till och det kändes i hela kroppen direkt. Hem och proppade i mig mediciner och sov oroligt, så i går fick jag stanna hemma och hade fortfarande ont. Mycket vila har jag ju lärt mig är bästa medicinen, men smärtlindring behövs också och tyvärr är biverkningarna inte så kul av den medicinen som hjälper bäst... Eftersom jag haft så mycket besvär under sommaren så bestämde jag mig för att stanna hemma idag också för att känna mig riktigt bra innan jobb igen.

Naturligtvis känns det aldrig bra att sätta kollegerna i den situationen att de får slita extra, men ibland är det inget val... För övrigt tycker jag höstterminen börjat bra och det känns jättebra i arbetslaget och barngruppen, ja på hela förskolan. Massa spännande utbildningar och projekt som är i gång. Dock inga studier för mig och det är jag sååå glad för!!!

Nu väntar jag på att Henrik ska anlända för att tillbringa helgen här hos mig. Det ska bli gott!

Trevlig helg allihop!

Mina fina pojkar!

Skolfotot i skolan skickas numera som mms till föräldrarna och idag damp de ner i telefonen!
Visst är det fina pojkar jag har?! :-)