lördag 28 april 2012

Underbara pojkar!

I takt med att alla svenskar börjar planera sin sommarsemester, stiger varje år min frustration över att inte ha råd att göra några ordentliga semesterplaner med barnen. När räkningarna betalas, maten inhandlas och andra nödvändiga utgifter är klara, så finns inte mycket över att spara till semestern. Däremot prioriterar jag att kunna följa med på fotbollscuper o liknande och det går ju också lite pengar då.

Men idag vid middagen kände jag att jag inte längre behöver oroa mig... Jag började förklara lite hur jag tänkte, för pojkarna, att vi inte kan planera så mycket pga av ekonomin och att jag tycker det känns trist. Då säger Max, direkt från hjärtat:
-Men mamma, jag tycker våra somrar är jättebra ändå!

Gissa om det värmde mitt hjärta? Gissa om jag blev rörd och fick en tår i ögat? Gissa om jag var tvungen att resa mig och krama om honom och Felix och tala om för dem hur mycket jag älskar dem och hur glad jag blev över det han sa?

Tack o lov nappade de också direkt på att avstå BBK:s "Sommarbollen" under min sista semestervecka i augusti, och istället vara beredda på att ta lite kortare turer längs västkusten då. Och som Max sa "Jag bara hoppas att vi kan va på stranden så mycket som möjligt".

Jag tänker än en gång på vilka underbara pojkar jag har och vad glad jag är över att de är så tacksamma för det de har och får. Jag ser ändå att det finns en fördel med att de inte kunnat få allt de önskat, eftersom de istället blir desto gladare för det de får!

Och det viktigaste av allt är det som man ändå inte kan köpa för pengar; KÄRLEK, KRAMAR, OMTANKE, STOLTHET OCH DE VACKRA ORDEN!!!

tisdag 24 april 2012

Nöjd och glad!

Fick idag respons på min andra uppgift på min utbildning på Malmö Högskola! Godkänt och beröm! Glad och stolt! Arbetet jag la ner gav resultat! Tjoho!

På torsdag åker vi till skolan igen och ska sen ge oss i kast med den sista uppgiften. Går säkert bra det också!

Nu kallar sängen!

onsdag 18 april 2012

Konsten att kurera en förkylning



För endast sju veckor sen var jag hemma från jobb några dagar då jag drogs med en envis förkylning. Lagom till jag var tillbaka på jobb visade det sig att jag fått bihålsinflammation, men fördelen då var ju att jag fick medicin som botade och jag kunde ändå jobba.

Ganska typiskt i samband med något virus i min kropp, så får jag också problem med magen, så någon vecka efter bihålsinflammationen fick jag gallkramper och fick efter några dagars smärtstillningsförsök, stanna hemma igen för att komma i form.

Sen hann det gå tre veckor innan jag i slutet på förra veckan kände en förkylning komma smygande igen. Gissa om jag blev sur??? Direkt till medicinskåpet och hittade en påbörjad ask med naturläkemedlet Esberitox. Detta ska man ta direkt vid första symptom och kanske då kunna hejda förkylningen... Jag tog tabletterna i helgen sen var de slut...men inte hjälpte det...det känns mest som att de fördröjde utbrottet...så nu har jag fått vara hemma hela veckan igen. Näsan och ögonen har runnit i kapp, kroppen trött och matt, huvudet tungt och idag kände jag igen känslan i bihålorna...som tur var hade jag medicin kvar sen förra gången så nu hoppas jag att det bara ska vända och bli bättre.


Jag är så jäkla trött på sjukdomar nu!!! Jag hinner knappt hämta mig från det ena innan det är dags för nästa. Hinner inte bygga upp ork, kondition och kraft innan något annat fäller mig. Förra gången med både magen och förkylningen försökte jag klara av att jobba, men det fick till resultat att allt bara drog ut ännu längre så nu tänker jag va försiktig. Möts ibland av kommentarer som "jaja men en förkylning behöver man ju inte va hemma för"...så är det kanske för en del, och det är bara att gratulera...men för min del ser jag ingen prestige i att gå och jobba trots att jag är sjuk. När mina ögon blir drabbade så kan jag knappt ha en lampa tänd, knappt ha glasögonen på och inte läsa eller anstränga ögonen. Att va genomsnorig på mitt jobb känns inte heller så bra, eftersom vi inte vill att barnen ska va där när de är sjuka.


Bara att konstatera att vi är olika känsliga för infektioner och att man får ta hand om sig på bästa sätt. Jag gav mig ut en kort sväng idag för att få lite frisk luft, köpa lite mat och dessutom väga mig på Viktväktarna. Trots att jag känner mig eländig och hängig så fick jag i alla fall positiva besked på vågen idag, hade gått ner 1,2 kg och nu är det totalt 12,7 kg som rasat. Är såklart jättenöjd och glad för detta och ser såklart detta också som ett sätt att på sikt bli friskare och må bättre.


Nu väntar kvällsdosen av mediciner innan jag förmodligen stupar i säng trots en massa vila under dagen. Att man kan sova såhär mycket trots att jag inte anstränger mig det minsta, är väl ett tydligt tecken på att kroppen är ur form...men hoppas innerligt att morgondagen räcker, för jag längtar sååå till mitt jobb, barnen och kollegorna och allt som händer!!! Håll tummarna!

måndag 9 april 2012

Påsken över för den här gången

Imorgon är det dags för skola och jobb igen och dessutom åker pojkarna hem till sin pappa. Vi har haft en lång härlig påskvecka och en massa kul grejer har hänt.
Utflykten till Helsingör har jag skrivit om, dessutom hade vi besök av goa vännerna Kajsa och Caroline i tisdags, Felix tränade innebandy och sov sen hos mormor och morfar där han stannade hela onsdagen.

I torsdags var de med sin pappa som var ledig, och då fick de en tur till Malmö där de träffade en kompis för guidad tur i Turning Torso. På kvällen var Felix på bio med kompisen Hugo. Felix vinst från fototävlingen på Landskrona Direkt var ju biobiljetter och direkt sa han att han ville bjuda med Hugo. Goa kompisar!

Pojkarna har också hunnit slappa en hel del på lovet, men tyvärr blev Max också sjuk. Hosta och feber, men han repade sig igen. I lördags spelade Felix internmatch på exan, inget direkt fotbollsväder men som de kämpade på! På kvällen kom Henrik och det har varit mycket sport på tv. Handboll och golf har dominerat, men såklart också fotboll. BoIS hade seriepremiär hemma igår och där var Max och Henrik. Vi andra stannade kvar hos mamma & pappa där vi var på släktmiddag som vi brukar på påsken. Jättekul att träffa allihop, mina föräldrar, syskon, syskonbarn och allas familjer. Som vanligt god mat, påskägg till barnen och mycket prat och lek. Tack alla för en härlig påskdag.

Idag blev det en rejäl sovmorgon. Jag och Henrik gick upp vid 11 och då sov Max som en stock. Felix var den enda som var uppe före 9, och också han som kom med förslag på dagens aktivitet. Han önskade att vi skulle spela bowling och det nappade vi alla på. Han var riktigt duktig, och jag riktigt kass. Ungefär så kan man sammanfatta det =) Tur jag inte är så stark tävlingsmänniska och definitivt ingen dålig förlorare.

Henrik har kört hem till sitt, pojkarna är förberedda på pappa-vecka och jag laddar för en fyradagars jobbvecka. Kvällarna kommer att fyllas med skolarbete och förhoppningsvis ska jag vara klar till helgen. Henrik vill att jag ska komma till honom och det vill såklart jag också, längesen jag var där. Men först och främst måste jag skriva färdigt min inlämningsuppgift som ska va inne den 19/4.

Påsken har också, inte helt oväntat, inneburit alldeles för mycket godis. Så i onsdags när jag vägde mig hade jag gått upp 1 kg. Inte bara pga godiset, utan också två restaurangbesök förra helgen... Får skärpa till mig lite igen nu och hitta tillbaka till gamla goda formen. På onsdag vill jag inte ha några plus i protokollet!

Gissar att det blir lite svårt att somna ikväll med tanke på vår sovmorgon, men i alla fall dags att tänka på att jag ska ställa klockan på FEM! Öppning imorgon och på onsdag, det tycker jag är sådär... Natti natti!!!

fredag 6 april 2012

En lång fredag

Idag blev det precis så som jag planerat, tänkt och hoppats. Härligt med såna dagar! Inget annat planerat än att jag skulle plugga idag, och det har jag verkligen gjort! Suttit vid köksbordet i flera timmar och läst, reflekterat, antecknat, läst igen och tänkt så det slått gnistor =)

En liten paus tog jag i eftermiddag då jag kände att ögonlocken blev tunga. 45 min i soffan sen var jag på plats vid böckerna igen. Det är så himla kul! Jag blir så inspirerad att läsa mer och mer och mer. Som någon på min förskolelyftskurs sa


"Ju mer man läser desto mer märker man att man inte vet, och då vill man lära sig ännu mer".


För mig stämmer det perfekt! Jag hittar ständigt nya områden som jag vill lära mer om, men ibland måste jag hejda mig själv och sätta stopp...tiden räcker ju inte till, men jag önskar att jag hade kunnat läsa mer i framtiden. Att utvecklas i sitt yrke och att utveckla verksamheten känns som ett måste. Jag skulle inte bara kunna slå mig till ro och tänka "Nu är jag nöjd, såhär har jag alltid gjort och så ska jag alltid göra". Däremot kan jag bli lite rastlös och lätt tro att allt ska kunna förändras fort och att alla andra ska tycka likadant. Där får jag träna på att sänka tempot. Men så kul det är ändå!


Men nu sa Felix att "vad tradig du e´" så jag får nog förflytta mig till fredagsmys-soffan istället nu. Men tror inte de lidit av mitt pluggande innan idag; de har fått spela Playstation, se Hemmakvällfilm och Max har dessutom varit hos mormor o morfar och kollat hockey på tv. Tyvärr hade han feber när han kom hem, så nu är han lite utslagen i soffan. Skönt att vi inte har en massa måsten i helgen!


GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!

måndag 2 april 2012

Öresundsakvariet

Idag började pojkarnas påsklov och jag passade på att ta en ledig dag för att hitta på något kul med dem. Vi bjöd med lillkusin Melker och vår mamma/mormor som båda var lediga också tog vi färjan från Helsingborg till Helsingör för att besöka Öresundsakvariet. Bara Max hade varit där tidigare, men det var flera år sen med skolan. Båtfärden var lite gungig men för en 3½ åring ändå spännande. Väl framme i Helsingör gick vi direkt och köpte röda pölser för att stilla hungern. Sen blev det en promenad bortåt Kronborgs slott, där Öresundsakvariet ligger i närheten.
Ett ganska litet ställe, men väldigt trevligt. Det finns ca 150 arter där, av Öresunds ca 160 registrerade. Det fanns alltifrån Sjöstjärnor till Bläckfisk, Skäggtorsk och Makriller. En havskatt låg på botten av ett stort akvarium och såg lite sur ut, en bamsestor hummer låg och knep ihop under några stenar och i ett akvarium var det en avbild av hur det ser ut uppe vid Kullen. Mycket vackert, man kan förstå att det lockas många dykare dit.
Ungefär 1-1½ timme var vi där och sen blev det en liten promenad i staden innan vi tog nästa färja till Sverige igen.

Jättehärligt med en sådan utflykt tillsammans med barnen och mamma, nu när jag tagit ledigt. Alla verkade nöjda med dagen och jag kan verkligen rekommendera er en tur dit.