söndag 29 januari 2012

Utlottning

På min vän Helenas blogg http://bolinofsweden.blogspot.com finns nu en utlottning av detta väldoftande paket. Vill ni va med? Följ instruktionerna på hennes blogg =)



lördag 28 januari 2012

Så var det lördag igen och jag har inte hunnit blogga på hela veckan... Det har varit en fullrulle-vecka, men som ändå innehållit en massa mys! Barnen kom i tisdags eftersom vi hade jobbmöte på måndagkvällen. Eftersom ingen av dem tränade tisdag och onsdag så blev det verkligen tid att umgås. Mysigt! Dock blev det inte någon träning denna veckan (heller) för mig, men dock en promenad till och från Viktväktarna i onsdags samt någon cykeldag till jobb. Ändå inte godkänt. Men denna vecka har barnen prioriterats, så är det bara!

Viktväktarna ja...hade ingen bra känsla när jag gick dit i onsdags...och mycket riktigt; endast ett hekto hade jag gått ner. Blev såklart besviken, men å andra sidan inser jag att jag inte kan gå ner lika mycket varje vecka som jag gjorde de två första. Och det var ju dock minus detta också...
Men även om jag blev besviken så taggar det mig ännu mer att fortsätta ordentligt. Maten är det inga problem med, jag fortsätter prova nya recept och äter gott, känner mindre och mindre av hunger och sötsug. Nästa mål är dock att komma igång med motionen, men jag får iaf vara nöjd med att jag lägger ner mycket mer tid på matlagning och planering än tidigare.

Det senaste har varit att jag provat lite soppor. En smarrig Broccolisoppa med 0 propoints i och idag ska jag göra en grönsakssoppa till lunch. Bra att ladda med när man blir bortbjuden eller själv vill äta något extra på kvällen.

I går bjöd jag f.d. svägerskan och goda vännen S på middag. Åt och drack gott och åt även efterrätt. Men när jag idag sammanfattade vad jag ätit under gårdagen så rymdes allt inom den dagliga dosen, allt tack vare en "gratis" soppa på lunchen och viktväktarrecept på kvällen också. Och bara ett litet glas vin, men åh så gott det var!

Ikväll åker vi till Trelleborg till bästa vännerna där. Gissar på supergod mat men inte så "viktväktig"... Alltså soppa till lunch och lite extra frukt med. Ska hur som helst bli jättekul att träffas!!!

Henrik åkte till Thailand i onsdags och vi har haft lite sms-kontakt såhär långt. Naturligtvis saknar jag honom massor, men är samtidigt glad för hans skull att han kan åka iväg såhär med sina kompisar. Men låt tiden gå sådär lagom fort till 18 februari, för då kommer han hem!

Ha en trevlig helg alla!

torsdag 19 januari 2012

Framgång peppar!!!

Just nu kretsar mitt liv mycket kring mat! Ja det gjorde det till stor del innan också, men inte samma sorts mat och inte i samma mängder. F.a. lagar jag mycket mer mat nu med varierat innehåll. Igår var det dags för veckovägningen... Förra veckan var det lite oklart i min bok vad jag gått ner, men efter att ha dubbelkollat det igår så var det 1,6 kg första veckan och inget annat. Den senaste veckan har jag känt på byxorna att de sitter lite lösare. Iväg till Viktväktarna igår och var allt lite förväntansfull, även om jag försökte att inte ha alltför stora förväntningar. Men OJ vad överraskad jag blev. Upp på vågen och den visade att jag hade gått ner ytterligare


2,1 kg


Naturligtvis blev jag fantastiskt nöjd och glad och promenerade hem genom stan med ett leende på läpparna! Och naturligtvis peppar framgången mig lite extra.


Imorgon är det helg och jag åker iväg till Henrik. Då blir det lite extra utmaning, när jag inte har mitt eget skafferi att tillgå...dessutom är vi bjudna till Svärföräldrarna på lördagkväll. Men jag får såklart göra det bästa av det och försöka förbereda mig innan på dagen, genom att äta "billig" mat.


Det ska bli härligt att komma till Henrik en sista gång innan hans resa. På onsdag åker han till Thailand och kommer hem den 18 februari. Låååång tid ifrån varandra...men jag kan inte göra mycket åt det. Längtar desto mer till den dagen han kommer hem, då vi dessutom ska iväg på min julklapp, nämligen se "Köp mjölk, skriv bok" med Anders Jansson och Johan Wester i Lund.


Nu säger jag godnatt och önskar er alla en riktigt härlig helg!

tisdag 17 januari 2012

Lättad!



Har kommit igång ordentligt med Viktväktarna, det känns mycket bättre än jag hade förväntat mig! Imorgon är det vägning - spännande!

Oavsett vad vågen visar så känner jag det redan på byxor och min ring som börjar kännas lite större...skön känsla!

Dessutom har det lett till att mitt intresse för matlagning fått sig en kick. Det har inte varit min favoritsyssla tidigare men nu blir det en naturlig del av dagen, eftersom det kräver en annan planering. Det är egentligen så jag vill göra oavsett vilken kost, eftersom det minskar vardagsstressen.

Har varit på Friskis & Svettis ett par gånger (inte jättemuntert men jobbigt!) och varit ute och promenerat en del. Ska fortsätta i samma anda!

Känns dessutom lite lyxigt att man på kvällen kan lyxa till det med lite varma hallon på glass och ett par pepparkakor! Det trodde man knappast hörde ihop med "bantning" eller hur?

Håll tummarna för mig på vågen imorgon så får ni rapport sen =)

onsdag 11 januari 2012

GLÄDJE!

En vecka med nya recept, inga snedsteg över huvudtaget, räknande av dagsmängden mat, planerande och matlådor, och faktiskt även lite motion - så var det idag dags för vägning på Viktväktarna. Gissa om jag var glad när jag gick därifrån 1,8 kg lättare!

Jag har lyckats mycket bra första veckan, vilket sporrar mig ännu mer att hugga i kommande veckor också.

JAG SKA FIXA DETTA!!!

torsdag 5 januari 2012

2012 - Mot nya mål!

Under hela min vuxna tid så har jag pendlat upp och ner i vikt. Sommaren 1992 fick jag nog och anmälde mig till Viktväktarna. FÖRSTA gången! Då var jag 21 år!

Under dessa 20 år så har jag gått upp och ner flera gånger. De perioder jag gått upp minst har varit när jag varit gravid, konstigt nog. Då gick jag bara upp 2-3 kg medan jag när som helst annars kan gå upp 10 kg...

I samband med sjukdomsperioder har jag också kunnat gå ner lite lättare, men det kan också vara tvärtom. Jag är fenomenal på att stoppa i mig godsaker, småäta, tröstäta, fira-äta, glad-äta, osv... För 2½ år sedan, hösten 2009 kom jag i kontakt med LCHF och började äta efter den kunskapen. Jag lyckades på ca 3 månader gå ner 8-9 kg. Vad hände sen då??? Jo jag trillade tillbaka i gamla mönster med sockersug och mackor! Också gick jag upp 12 kg!

Dessa två bilder nedan är tagna sommaren 2005. Jag hade ätit nyttigt hela våren, men samtidigt mått väldigt dåligt av depression och skilsmässa. Allt tillsammans gjorde att jag gick ner nästan 10 kg och på bilderna känner jag knappt igen mig själv. Men jag kunde plötsligt köpa kläder i 2-3 mindre storlekar och jag kände mig jättefin!

Jättefin....i alla fall nåt år...sen var det dags igen...kilona smög sig på, ett efter ett... I samband med att jag var mycket sjuk med mina gallbesvär, så orkade jag inte ens bry mig. Att må bra var viktigare än hur jag såg ut! Men till sist var jag uppe i maxvikt. Hösten 2009 vägde jag "plötsligt" lika mycket som när jag var gravid...

Denna bild nedan är tagen nyårsafton 2009 efter min LCHF-höst, då jag gått ner (igen...)
Jag trivdes bättre och bättre med mig själv, men så började jag äta lite godis, en macka, lite pasta....sen var det kört. Vikten nådde nya höjder och när jag i somras fick syn på denna bilden av mig själv, så mådde jag nästan illa....det är utan tvekan en av de 5 absolut värsta bilderna som tagits på mig under alla år... Ändå väljer jag att lägga ut den på min blogg!!! Hur tänkte jag då??

Jo denna bild ska påminna mig om hur jag ser ut. Hur mycket jag väger. Hur lite jag motionerat. Hur mycket skit jag ätit. Hur jag absolut inte är fin!!! Hur jag INTE vill se ut längre!!!

I tisdagskväll var jag och skrev in mig på Viktväktarna. IGEN! 19½ år efter första gången, och 13 kg tyngre! Men om jag lägger ihop alla gånger jag gått ner 7 kg, gått upp 10. Gått ner 9 kg, gått upp 12...osv...så är det ju totalt mer än 13 kg... Att jag blivit 19½ år äldre och fött två barn kan man såklart se som en viss förklaring men inte tillräcklig!

Nu blir det ändring, skärpning och ordning på torpet! Jag tycker inte det är kul att behöva göra det, men är glad att jag insett att jag måste. För MIN EGEN skull. Inte för någon annans skull utan för min egen. Det kommer att bli jäkligt tufft många gånger, men nu gäller det att passa på, nu är jag äntligen motiverad!

Så till mig själv säger jag LYCKA TILL!!!