fredag 29 juli 2011

En klar - en kvar!

Första arbetsveckan är till ända och det har allt som allt varit en bra och trevlig vecka. Det har varit lagom av det mesta, både personal och barn, väder och allt. Men imorse vaknade jag alldeles öm i halsen och väldigt väldigt trött, som om nåt står och pyser i kroppen. Hoppas helgen råder bot på det!

Helg betyder barn! Äntligen! Sitter just nu och väntar på att Felix ska komma hem efter en dag i Danmark med pappa och kompisen Anton. Fotbollsmatch med Max och sen Zoo, han verkade vääääldigt nöjd när han ringde för en stund sen. Max ringde också och rapporterade. En knapp förlust och en vinst via WO. Imorgon åker vi dit och hejar på honom! Men ikväll ska vi bara mysa!!! Två veckor utan barnen är låååång tid, det känns nu! Har visserligen träffats lite snabba träffar i veckan, men det blir inte detsamma.

En annan glad nyhet: För ett par veckor sen fick jag ett mail från en gammal gymnasieklasskompis. Jag har inte träffat henne på så länge att jag inte ens minns när det var senast. Hon har lämnat Skåne för Blekinge och vi hade tappat kontakten, men tack vare google hittade hon mig via bloggen. Jag blev så himla glad när hon skrev att hon kommer till Skåne nästa vecka och vill träffas. Nu har vi bestämt att hon kommer på tisdag och jag längtar verkligen. Mycket har hänt i bådas liv sen vi sågs, men vissa saker förenar oss, både roliga och sorgliga saker. Jag gissar att vi har massor att prata om!

Sen behöver jag idéer! Vecka 32 har jag semester med barnen igen och jag skulle vilja hitta på något kul med dem (såklart, varför göra tråkiga saker...) men jag vet inte riktigt vad... Vi har pratat om Ven så det får vi väl försöka komma iväg till, men kanske något mer... Vad passar en snart 9-åring och en 13-åring??? Som helst inte ruinerar mamman... Såg på tv från Stockholm häromdagen och blev så himla sugen på att åka dit, men det var kanske att ta i... Även om jag är jätteglad att ha min familj på nära håll, så skulle det ibland kunna va kul att ha lite släkt utspridd som man kunde åka och hälsa på =) utan att bli en sån som de tänker "ÅH nä kommer de nu igen???" om....

Vet inte om min kommentarsfunktion funkar riktigt men om ni som läser detta har något bra förslag på utflykt med barn i min ålder, eller rättare sagt i mina barns ålder, så kommentera, eller maila mar.erik@bredband.net eller lämna kommentar på facebook.

Nu fick jag sms att Felix är ca 20 min hemifrån, dags att köra klart middagen, jag är vrålhungrig.
Ha en skön helg!
KRAM på er alla!

tisdag 26 juli 2011

Jobbvardag igen...

Med en tuff start igår då jag började 6.15 efter 4 veckors semester, så börjar det idag kännas lite mer som vanligt... Ihopslagna med ytterligare en förskola innebär nya barn och kollegor så igår kändes det lite småförvirrat. Men det är skönt att vi är på "min" förskola och på "min" avdelning, då är det lite lättare att finna sig tillrätta.

Efter en regnig måndag blev det idag riktigt varmt och skönt i solen. Vi hann med en promenad längs stranden med barnen och det är så ljuvligt att ha sådan arbetsmiljö så nära. Ett verkligt privilegium! Så med facit ihand har ca halva arbetsdagen idag tillbringats utomhus - har jag ett bra jobb eller??? JAPP!

Med jobbvardagen kommer också mitt försök att rätta till mina matvanor igen... På semestern vill jag kunna njuta av det som är gott, kunna spontant bestämma vad jag vill äta och kunna svalka mig med glass så ofta jag vill. Då förstår var och en att det inte funkar så bra med LCHF...det har visserligen inte varit semester såååå länge, men det är verkligen länge sen jag var inne i det ordentligt. Det har blivit mycket "gott" och kilona smyger sig på...inte alls kul att ha det problemet. Men ett annat problem med LCHF är att det är svårt att få till att funka på jobb. Med pedagogiska måltider så vet jag inte alltid exakt vad jag äter, men nu har jag bestämt mig för att försöka äta så bra jag kan på jobb och sen ordentligt när jag är hemma. Jag lovar inga underverk, men jag ska iaf försöka så gott det går. Jag vet ju att jag kan komma in i det om jag bara vill och brukar allvar, men det är ju fasen att det ska va så lätt att falla tillbaka... LCHF-förespråkarna talar om att få det till en livsstil så det inte blir en bantningskur... Jag vill också minska mitt omfång långsiktigt, men kan samtidigt ha svårt för att se mig i en livsstil utan allt det där som är så hiiiimla gott, men så fel för just mig...så jag försöker hitta alternativa godsaker och just nu är det Brieost! Mums och så bra enligt LCHF! Yes!

söndag 24 juli 2011

Underbart är kort...

Fyra veckors semester är nu till ända, men det har varit underbara veckor och jag har njutit varenda dag av ledighet, sovmornar, "ingen klocka på armen", utflykter, barnen såklart, kärlek, god mat och en massa annat härligt. När jag skrev sist hade vi småkusinerna på besök och det blev mer mys med dem i den veckan, dock av lite mindre trevlig anledning en av dagarna...då vi fick passa Sixten under Melkers sjukhusäventyr... Läs här; http://familjenjacobsson.blogspot.com

Den traditionella Landskronakarnevalen inföll också under vår semester och det blev en hel del besök på den. Främst för olika artistuppträden, där jag och Henrik nästan var mer på Karnevalen än vad barnen var. För mig var favoriterna Patrik Isaksson på Rådhustorget, Tomas Andersson Wij i Sofia Albertina Kyrka samt Hasse "Kvinnaböske" Andersson på Rådhustorget (ja jag vet att medelåldern var väldigt hög där på torget, men jag står för att jag tycker han är en härlig man och när man är uppväxt med den musiken så var det givet med ett besök), liksom tjejerna från Mamma Mia-musikalen i Stockholm.

Mina underbara vänner Marika och Nina med deras familjer träffade vi förra söndagen i Ängelholm. Gott snack, god mat & dryck och fantastisk present till den nyblivna 40-åringen... En "Lyxdag" på Ystad Saltsjöbad med båda tjejerna stundar till hösten någon gång när vi tycker det känns kallt och ruggigt ute. Tack underbara vänner för att ni finns!

Där var sen mina första tre semesterveckor med barnen slut och de åkte hem till sin pappa som påbörjade sina tre veckor tillsammans med barnen. Jag och Henrik fortsatte till Simrishamn där jag tillbringat en hel vecka.



Det har varit ett ganska späckat program, men vid en ensam promenad genom gamla stan tog jag denna fina bild som en påminnelse om hur vackert där är.
Veckans två första dagar hade vi mina föräldrar på besök, och det blev både träff med Henriks föräldrar, promenad längs havet i Skillinge, restaurangbesök, "Bisarra berättelser och Hiskeliga historier" på Glimmingehus, "Frukostmöte" med Katarina Mazetti ena dagen och för mig själv med Emil Jensen en annan dag, en tur till en charmig gårdsbutik "Gröna gården" på Orelund, besök på Kiviks marknad, en tur till Ystad via Ale stenar och dessutom har jag hunnit både måla och läsa böcker. Henrik började jobba i torsdags så då hade jag tre dagar för mig själv. Det var både skönt och långtråkigt men i slutet började jag längta hem...f.a. efter mina barn!

Så idag tog jag tåget hem och väl hemma kom pojkarna på besök en stund. UNDERBART att träffa dem igen. Trots att det bara gått en "vanlig" vecka, så känns det längre när de inte ska vara här på ytterligare två veckor... Nästa helg kommer Felix men då är Max på cup i Danmark så det blir inte som vanligt med honom. Men å andra sidan så känns det helt okej att börja jobba imorgon när de ändå är hos sin pappa och har mysig ledighet med honom. Efter dessa två veckor har jag en ny semestervecka med barnen och det ser jag väldigt mycket framemot!

Sammantaget är jag jättenöjd med mina 4 semesterveckor. Vädret är inget vi kan påverka så det är bara att gilla läget... Istället kan jag ge er två boktips som jag läst/läser just nu:

"Vi som hade alla rätt" samt "En dag". Orkar inte resa mig nu för att kolla författarnas namn men titlarna är iaf rätt. Perfekta böcker en regnig dag!

Nu ska jag ställa klockan på 05.15, och krypa ner i min skööööna säng som jag längtat sååå efter!
Ni som har semester önskar jag en skön fortsatt sådan, och till er som jobbar eller ska börja jobba imorgon...vi ska vara glada att vi har ett jobb =) Och till er som har söndagsångest...det går över! KRAM PÅ ER ALLA!

onsdag 13 juli 2011

Kusinmys

Igår fick vi låna kusinerna Melker och Sixten en stund medan deras mamma skulle bli fixad i håret. De var lite småkrassliga så vi fick hålla oss inne och kolla på film och mysa. Kameran kom fram och mitt försök att få lite fina bilder på kusinerna gick sådär...




Lite väl allvarliga killar tyckte jag, och bad dem va lite glada...




Då blev det så här "naturligt"....




Sen återgick de till allvaret och filmen "Bilar" igen...





Sixten (som vägrade släppa nappen trots fotografens försök) låg och mös med mig, typ 10 sek...sen kom jag på att hans mamma sagt att han aldrig är stilla...



Han började klättra, klättra, klättra.....



...drog sig över mig och min stora mage och....



....ÄNTLIGEN nådde han målet...
...min telefon såklart...


Dagens barn....

måndag 11 juli 2011

Njuter!

Två veckors semester bakom mig och jag har njutit av varenda dag! Har idag påbörjat sista semesterveckan med barnen för den här omgången. Men sen har vi en vecka till tillsammans i augusti och den är fortfarande inte planerad än =)

Barnen var hos sin pappa i helgen och Henrik var här. Vi var på stranden både lördag och söndag och njöt av sol, bad och avkoppling. Nu är barnen tillbaka men idag har Max och Henrik tillbringat dagen på golfbanan i Glumslöv...i två omgångar...först stack de iväg utan regnkläder...kom hem dyngsura efter ett tag...bytte om, åt, tog på regnjackor och stack iväg igen...haha...

Just nu ligger Felix och hans kompis Maja i vars en soffa och kolla på "Bilar" på tv. Ser lugnt och skönt ut. Själv försökte jag plugga lite till PIM 3-uppgiften som ska va innen den 2 augusti, men jag var för trött för att fortsätta... Man blir väldigt slö av att inte göra någonting...men det är väl det som är semester och avkoppling. Tror jag ska gå och göra mig en kopp kaffe och piggna till lite...

Imorgon ska jag passa systersönerna Sixten och Melker en stund. Egentligen skulle Melker kommit idag men båda två är sjuka så det blev ingen övernattning. En stund ska vi i alla fall träffas imorgon, hoppas de mår bättre då! Sen börjar det dra ihop sig till karneval i stan. På torsdag drar det igång...min favorit då är Patrik Isaksson, men får nog se Von Benzo med Jay Smith också...har ju lovat en av bandmedlemmarna det... På fredag blir det nog lite Mamma Mia-nostalgi och på lördag är det karnevalståget som skapar stämningen. Men många fler artister än så blir det ju och om bara vädret är okej så är det lätt att roa sig.

Nä minsann, kaffe nu! Vi hörs!

torsdag 7 juli 2011

Plötsligt händer det...


...ÅREN GÅR OCH PLÖTSLIGT ÄR MAN 40!!!!

Jag firade väldigt lugnt och skönt tillsammans med Henrik och barnen i Simrishamn, precis så som jag önskat. Dock är jag djupt tacksam för att så många tänkte på mig på min dag, jag fullkomligt bombarderades av sms, facebook-hälsningar, mail, telefonsamtal och kort med posten. Helt underbart att ha så många runt omkring som tänker på mig!

TACK!

Semestern är i full gång och de senaste dagarna har innehållit camping....
...fotbollscup med Felix i Bromölla....




...några dagar hos Henrik....


...gratulationer....

...utflykt till Stenshuvud....

...med alla tre favoritgrabbarna....

...stenugnsbakad pizza på Kronovalls slott...


...mums....


...sol och bad...

...och jag har fortfarande en hel del semester kvar... Ljuvligt!