måndag 31 januari 2011

Snart tonårsmamma...

...ja hua...många skräckhistorier har man ju hört om hur det är att ha tonåringar och säkert gav jag själv också mina föräldrar ett å annat grått hår när jag var i tonåren, men nu är det alltså dags... Om 19 dagar fyller Max 13 år!!!

Som på beställning såg jag idag en inbjudan till föreläsning "Att vara tonårsförälder" som ska vara på skolan om 4 veckor. Gissa om jag ska gå??? YES! Ska försöka locka med pappan också, för inte nog med att vi är tonårsföräldrar, vi är det dessutom i två olika hem! Ikväll har jag haft ett skolboksexempel på tonårskonflikt här hemma...jag (mamman) TJATAR om ALLT!!! Jaha, sa jag, varför tror du det är så då? Ingen aning, svarar tonåringen...
Varpå jag påminner honom om att fotbollsväskan ska packas upp INNAN han tittar på tv eller sitter vid datorn...och så har jag ALLTID sagt...ändå måste jag TJATA!!! Den senaste tiden är det mer regel än undantag att något glöms...är det inte nycklar så är det gympaskor eller regnkläder eller nåt annat...men jag (mamman) är ju SÅÅÅ TJATIG när jag frågar "Har du nycklarna med dig?" vilket jag naturligtvis frågar i all välmening... För OM han glömmer dem (vilket hände i torsdags) så är det ju JAG som får rycka ut och köra och lämna dem på skolan...för inte vill man att ens son ska komma försent pga att jag inte "ställde upp"...eller...??? Någon som känner igen sig??? Curla, tjata eller bara vara allmänt loj...??? Ja frågan är vilket som hjälper bäst i längden...
En sak är i alla fall säker, logiska konsekvenser måste jag bli bättre på...för häromdagen sa tonåringen efter en konflikt där jag "hotade" med en konsekvens: "Ja ja så säger du alltid men det händer ändå inget..." Då ville jag bara spänna ögonen i honom och säga "SKA VI SLÅ VAD???" I stället talade jag om för honom att han skulle ge tusan i att utnyttja det i så fall och från och med nu blir det ändring. Basta!

Natti Natti (från en trött nästan tonårsmamma som har en del kvar att plugga... ZZZZZZZzzzz)

söndag 30 januari 2011

Så sant som det är sagt!

OM jag hade kunnat sjunga som Sarah Dawn Finer, så skulle jag stått på Kastrup på söndag och sjungit denna.......haha...skämt åsido...visst är den vacker???
Lyssna och njut!

En väldigt lugn helg!

Ja det har verkligen varit en lugn och skön helg. Inte så skönt att vara genomförkyld hela helgen, men jag kan trösta mig med att jag inte hade några speciella planer ändå, så inget har blivit inställt. Jag har pluggat och tvättat, det var väl ungefär mina måsten denna helg, tack o lov. Max har tillbringat hela helgen som funktionär på BBK-cupen och Felix har lekt väldigt mycket med kompisar, både fredag, lördag och söndag. Det är så härligt när det finns tid för lek och att bara vara hemma!!!

Förkylningen verkar ha stannat upp lite, mår t.o.m. lite bättre ikväll än i morse. Nu stör jag mig mest på en väldigt retlig hosta, men hoppas ändå kunna sova gott. Ovanligt nog så har vi varit uppe före 8 båda dagarna trots helg. Men fördelen med det är ju att jag kanske sover gott i natt. Imorgon ska jag jobba hela dagen, det var längesen en måndag bestod av arbete. Brukar ha studiedag då men eftersom jag ska till skolan på onsdag när jag egentligen jobbar, så fick jag byta. Har fortfarande inte hunnit läsa klart riktigt allt så måste använda kvällarna också. Max spelar årets första träningsmatch imorgon i Kävlinge, och egentligen hade jag lovat att följa med och titta. Men han förstod att jag behöver vara hemma och läsa, samt kurera förkylningen. Prio ett nu är att kunna jobba de dagar jag ska, mycket på gång på jobb nu som kräver all möjlig närvaro!

Henrik har skickat lite mail idag och nu är det "bara" en vecka tills han kommer hem. Jag har lovat att hämta på söndag, trots att han nog är rejält jetlag-trött. Men det struntar jag faktiskt i, jag tänker inte vänta längre än nödvändigt nu när han varit borta så länge! De verkar ha det gott, har varit golflediga nu några dagar och varit på lite ö-utflykt. Tydligen rätt hårt angripen av mygg...jaja...skyll dig själv ;-)

På tal om resor så ser nyhetsrapporteringen dyster ut från norra Afrika. Mamma & Pappa har bokat resa till Egypten om ett par månader, men efter vad nyheterna rapporterade precis så gissar jag att det blir ändring på det. Trist men naturligtvis mest trist för folket som lever i dessa länder med sådan oro.

Jisses vad vi har det bra!!! Vad är en förkylning i jämförelse...typ...???

lördag 29 januari 2011

Däckad!

Ja det låter kanske farligt en lördagkväll, men det som däckat mig är förkylningen och inget annat... Fasen vad jag är genomförkyld!

Max har varit iväg på fotboll hela dagen och Felix försökte hitta kompisar. Först i eftermiddags var de hemma så då cyklade han glatt iväg själv. Då hade jag redan pluggat en hel del medan Felix pysslade med sina fotbollskort och tittade på Vinterstudion. Men när jag plötsligt var ensam hemma tänkte jag lägga på ett kol och läsa ut boken...det smög sig kan man väl säga...istället somnade jag med boken i famnen och vaknade ett par timmar senare och fattade ingenting...då var det mörkt och jag förstod inte varför jag sov i soffan... Jisses!

När Max kom hem var han snäll och cyklade iväg för att hämta hem Felix så nu är de på väg hem. Fick precis ett härligt samtal från kompisens mamma som berömde mina söner, ljuvligt att höra, TACK!

Matlagning på schemat sen återtar jag soffan resten av kvällen. Skolböckerna får nog vänta till imorgon...har en känsla av att det blir svårt att hinna klart till onsdag...är en extremt långsam läsare! Suck!!!

Har fått både sms och mail av Henrik och det piggar såklart upp. Nu ska han bara vara borta en vecka till...låt den gå snabbt! Nu saknar jag honom hemskt mycket! Får nog införa reseförbud sen... ;-)

fredag 28 januari 2011

Förkyld med fredagsmys!

Njuter av att ha sovit riktigt gott hela veckan! Även Felix har haft bra nätter, kommer smygande in till mig vid 3-tiden men det är helt okej, så länge jag slipper gå upp och vakna till alltför mycket.

Idag var det helt studieledig dag och när pojkarna gått till skolan satte jag igång. Lite uppvärmning med dagens tidning sen blev det skolböckerna. Idag kom jag in i det lite lättare. Är det kanske så att jag presterar bäst under lite press...böckerna ska nämligen va lästa till onsdag så det börjar dra ihop sig, f.a. eftersom detta var min sista lediga dag innan dess...men får använda helgen också!

Efter en stunds pluggande var det dags för ett besök hos Osteopaten och idag gick det betydligt bättre efteråt. Inga smärtor alls idag heller, däremot har jag blivit grymt förkyld! Började med halsont i går och idag är jag helsnuvig också...har kanske varit fri från förkylning i två veckor nu bara också kommer det igen...skit!

Hur som helst så hann jag läsa en hel del på eftermiddagen också och det känns bra att ha använt dagen vettigt. När barnen kom hem var det shopping på programmet. Max var i stort behov av ett par jeans så det var bara att ge sig iväg. Han börjar bli dyr i drift...jag hade satt en egen gräns på 500 kr och vi började på H&M...där fanns inga som var snygga på honom...så det fick bli Olofsson, som alltid är ett säkert kort! Hittade ett par jättesnygga Jack & Jones-jeans som visserligen sprängde min gräns med en hundralapp, men han var nöjd och snygg och vi slapp sticka iväg till nåt köpcenter nån annan dag. Det kan va värt en hundring! =)

Felix ville sen snabbt hem för det vankades "Barda-kväll" hos en klasskompis tillsammans med två tjejer och två killar från klassen. Har dålig koll på vad Barda är, men någon sorts rollspelsprogram på tv. Dom har lekt det ute i området och sen ätit hos kompisen och tittat på Barda på tv. Hämtade hem honom vid åtta och de verkar ha haft jättekul. Under tiden fick Max och jag en mysig taco-kväll på tu man hand, följt av handboll. Visserligen förlust i semi för Sverige men en bra insats trots allt.

Nu är det tv-slappande och jag längtar till sängen så jag kan sova bort lite förkylning! Imorgon ska jag orka plugga igen!!!

Ha en go helg allihop! Kram!

torsdag 27 januari 2011

Äntligen den 27:e...

...och alltså lönedag! En hel del har väl jublat redan i förrgår men vi kommunanställda får inte lön förrän idag. Visst är det väl så att januarilönen nog är den i särklass mest efterlängtade lönen??? Lite besviken, eller snarare helt nervös, blev jag då när jag märkte att lönekontoret dragit över 5000 kr för mycket på min lön...avdrag för min tjänstledighet som jag redan betalt en gång...surt! Självklart kommer det ju att rättas till, men innan man har fått rätsida på allt, fått tag i rätt person, fått en extra utbetalning osv...så kan det ju hinna gå lite tid. Pratade med dem redan igår och de skulle återkomma när de tittat på det ordentligt, men jag har inte hört ett ljud idag... Ringer de inte imorgon förmiddag så får jag väl jaga dem igen... Räkningarna är betalda och vi har mat i kylen så det är än så länge okej, men de pengar jag fick lär inte räcka så många veckor...men det lär lösa sig!

Det är ju lite födelsedagar på gång, både Max och Henrik fyller år i februari. Lille Sixten ska döpas och Max behöver jeans. Så en shoppingrunda måste det bli en dag...vi får hoppas vi hittar vad vi ska på hemmaplan!

Studierna kräver sitt nu! Har massor kvar att läsa till skoldagen på onsdag. Har fått läst en del idag men gick sådär när pojkarna kom hem. Försökte ordinera tysta aktiviteter på rummen men det var inte så lätt. Så imorgon får Felix vara kvar på fritids till Max slutar så får jag lite längre lästid. Tre böcker ska läsas till onsdag och jag har en och en halv kvar... Måste försöka stjäla lite lästid i helgen också trots att barnen är hemma. Max ska iväg och hjälpa till på BBK-cupen och Felix kan förhoppningsvis leka med nån kompis. Även om det bara bli ett par timmars pluggande så kan man hinna en del. Om jag bara kan hålla mig vaken...fattar inte varför jag somnar så fort jag sätter mig med böckerna...men imorgon ska jag varva det lite...läsa lite och sen iväg till Osteopaten sen läsa igen. Hoppas jag mår bra efter behandlingen imorgon, hela denna veckan har jag mått bra i magen. Idag har jag dock haft grymt ont i halsen. Då är det tur jag gillar te!!!!!!

måndag 24 januari 2011

Modell för en dag...haha...

Såhär såg jag ut i morse när jag gav mig av hemifrån...


Väl hemma igen hade en del av lockarna fallit och resultatet blev såhär...



...och såhär...




...och såhär....





...och nacken såhär...
Lite ny fräsch färg blev det också men den är väldigt nära min egen, dock försvann de grå...
Det var en trevlig dag och skolböckerna var med, vilket var tur eftersom det blev en del väntan...men själv känner jag mig nöjd även om jag alltid tycker jag ser rundare ut i ansiktet när håret är så kort...men frisören ansåg annorlunda..... Strunt samma, jag är ju som jag är och håret växer ju alltid ut igen... =)

söndag 23 januari 2011

Det verkar va skönt i Thailand...

..har fått ett par mail från Henrik och en massa sms med rapporter om sol, bad, värme, golfrundor m.m. De verkar helt enkelt ha det väldigt bra! Idag är det två veckor tills de kommer hem...känns som en evighet, men eftersom mina älskade barn kommer att vara här den närmsta veckan så går det nog lite fortare!

Min allra yngsta kusin är också på äventyr i Thailand med en kompis och deras blogg kan ni följa här bland mina länkar. Klicka på Choennie-länken till höger. En arbetskamrats dotter är i Nairobi på volontärarbete på ett barnhem. Till denna resan skickade jag med en del bebiskläder från Tina och Sixten/Melker och bl.a. kom det väl till användning till en liten pojke som lämnats på trappan endast två veckor gammal. Visst är det sorgliga öden en del barn går till mötes. Hur som helst så är det jätteintressant att följa även deras resa och det kan man göra på http://jambokenya.blogg.se Sådana personers äventyr är väl värda att följas!

Mitt eget äventyr med att rensa i klädkammaren blev ett långt projekt. Visserligen kom mamma och förbarmade sig över en del av kläderna idag, men hela Max rum är täckt med för små kläder. Måste få bort det innan han kommer på tisdag annars blir det liv... Får väl packa ner det i några kassar tills någon annan kan ha glädje av det.

Idag har det stått tvättning på programmet här hemma och just nu väntar strykjärnet på att tas i bruk. Först ska jag bara ta ut det nybakade fröbrödet som står i ugnen en stund till. Efter konferensens frossande så började jag utan problem ett sundare liv igen igår. LCHF - here we go...again... Än så länge har det gått toppen, det gäller bara att planera maten och köra iväg och handla hem det som bör ätas, vilket jag gjorde igår. Mums!
Min plan är i alla fall att inte vara större och tyngre när Henrik kommer hem, än när han åkte. Förhoppningsvis lite lättare och lite mindre....men det allra allra viktigaste är att jag får må bra!!!

Imorgon blir det en spännande dag. Idag blev jag kontaktad av en gammal kompis som varit frisör men som nu jobbar som säljare i branschen. Imorgon skulle de ha klipp- och färgutbildning för frisörelever i Helsingborg och de saknade hårmodeller. Så då tänkte hon på mig och mitt förflutna på 80- och 90-talet som just detta. Haha...någon som minns mitt blonderade hår 1986??? Så imorgon packar jag ner skolböckerna i väskan och kombinerar gratis styling med läxläsning. Ingen dum kombination va?! Ska bli spännande att se resultatet. Kom väldigt lägligt eftersom jag bokat klipptid på torsdag. Nu kan jag (förhopppningsvis) avboka den och spara de pengarna. Kul ska det bli i alla fall!

Nu kallar brödet i ugnen, kläderna som ska strykas och sen givetvis SOLSIDAN!!!

lördag 22 januari 2011

Garderobsrensning

Nu får det vara nog!
I min klädkammare är det trångt och stökigt och det värsta är att det finns massor med kläder som aldrig används. En del för att de kanske passerat "Bäst före-datum" och de är nu förpassade till en papperskass med texten "skänkes" eller "kastas" på!
Men en hel del av kläderna är faktiskt sådana jag verkligen tycker om, men som tyvärr inte passar... Av förhoppningsfulla och ibland nostalgiska skäl har de ändå fått följa med i senaste flytten och därefter hängt här i hopp om att "...en dag ska jag kanske komma i dem igen..."

När jag började rensa ikväll insåg jag att det i min klädkammare finns nästan lika många olika klädstorlekar som det finns i en normal klädbutik. Den minsta jag hittar är ett par jeans i storlek 38...(som jag för övrigt hade på mig allra första gången jag träffade Henrik...den med gott minne vet dock att det är 5 år sen...) Flera klänningar, kjolar, toppar och tunikor finns också i storlek 40...flera av dem älskar jag och önskar verkligen att jag kunde använda dem, men inser att de mest hänger där som ett dåligt samvete...eftersom jag den mesta av tiden faktiskt är en 44:a! (Ja jag vet att det är svårt att tro men så är det faktiskt, haha...)

Nu får det vara nog! Hallen och Max rum är nu fyllt av utsorterade kläder men det känns ju hemskt att kasta dem när de är fullt användbara...bara inte av mig...

Är det någon som vill komma hit och ta en titt så bara ring, sms:a eller maila. Kanske kan någon annan få användning av det? Du får det! (Har provat Tradera någongång med tycker inte vuxenkläder brukar gå så bra...f.a. när det inte är direkt märkeskläder...här finns från Vero Moda, Only, Lindex, Indiska, H&M, ja de där vanliga affärerna)
Vissa plagg är använda en endaste gång! Hemskt!

Min förhoppning är såklart att kunna ha storlek 40 men min realistiska del av hjärnan inser att det nog inte blir fallet. Och OM det skulle vara så igen så kan jag ju vara värd att få köpa nya kläder, eller hur?

Hör av dig om du är intresserad!!!

Funderat klart angående min fyrtionde födelsedag...

Många har frågat hur jag tänker göra med min 40-årsdag men jag har haft svårt att bestämma mig...velig av naturen men nu handlade det om så mycket annat...tid, ork, ekonomi, hälsa m.m....
Men nu har jag bestämt mig!
Utan att ha diskuterat det med andra inblandade så tänkte jag tillbringa min födelsedag med att ha semester tillsammans med mina barn och förhoppningsvis Henrik.
Jag tänkte ta barnen med mig till Österlen (om vi får komma för Henrik, men eftersom han är i Thailand nu så får han ju tåla att jag planerar utan att fråga honom :-) )
Vad som händer då och där får vi se.
Jag skulle jättegärna vilja fira med fest med familj och vänner men inser att det blir lite maffigt att ordna. Tror varken att ork eller ekonomi tillåter det och med tanke på mina två senaste veckors magont så vågar jag inte planera några såna större saker...lite orolig blir man ju allt att det ska fortsätta bråka och då är det ju inte så kul att ha bjudit en massa folk på fest och sen kanske inte orka fullfölja det.
Däremot tycker jag det är alldeles för få överraskningar i livet, så om någon av er som känner att ni antagligen blivit bjudna på min fest om jag hade tänkt ha en, jättegärna skulle vilja överraska mig med något kul så behöver ni inte hålla tillbaka de planerna, haha =)
Jag har inga stora krav och pretentioner (det behöver såklart inte vara som Henriks julöverraskning med resa till Rom, hihi...) utan tycker bara det är trevligt och kul att vara i närhet av min familj och vänner över en fika, picknick eller annat mys!
Hoppas ni inte blir besvikna för att det inte dimper ner nåt inbjudningskort till 40-årsfest...

fredag 21 januari 2011

500-jubileum

Nu har jag passerat 500 inlägg på min blogg! Alltså 501 inlägg på ca 2 år och 1 månad..... Dessutom en bit över 33000 besökare på denna tiden...

Tack alla läsare för att ni följer det jag skriver!
Kram på er!

onsdag 19 januari 2011

Behandlad...

Idag var jag på behandling hos min massageterapeut/osteopat. Hann jobba knappt 3 timmar först sen direkt dit...efteråt blev jag precis som väntat rejält mörbultad och ont i hela kroppen. Det onda i magen som blivit lite bättre, triggades igång igen, liksom värk i hela kroppen. Jag har legat här hemma i soffan i flera timmar med värktabletter som min räddning.

Lite har de hjälpt så nu har jag strukit och packat inför konferensen torsdag-fredag. Tyvärr är flera kollegor sjuka så det blir en del manfall...jättetrist eftersom det skulle vara nyttigt och välbehövligt för alla att vara med. Både för arbetet och gemenskapens skull. Men magsjuka är inget man skojar med, så vi som förhoppningsvis är friska får försöka göra det bästa möjliga av alltihop.

Henrik har skickat ett par sms från Thailand, där de är ganska trötta efter den långa resan. Men allt verkade bra så långt och om du läser detta Henrik, så kom ihåg att vi saknar dig här hemma!!!

Nu kallar sängen och förhoppningsvis en god natts sömn!
Natti natti!

tisdag 18 januari 2011

Stolt mamma

...vad några rader i ett mail från en lärare kan göra en mamma stolt....

"...han är härlig och en mycket intresserad kemist...dessutom riktigt fint på senaste matteprovet VG+....en bra kille som kommer bli utomordentligt vass i skolan med den inställning som jag tycker han har redan nu..."

Kan man bli annat än varm i hjärtat av de orden???

Duktiga killar jag har!!!

Dessutom första rapporten från andra sidan jorden...för 2 tim sen hade de mellanlandat i Qatar för byte mot Bangkok... 16 grader och regn...i öknen... Hmm???

Övning: Positivt tänkande

Kan ju inte direkt påstå att det känns så kul här hemma just nu... Barnen har åkt, Henrik har åkt, vädret är grått och trist, kroppen känns sådär efter senaste veckans anfall, nio dagar till lön, mycket att plugga som jag bara somnar ifrån, saknar jobbet, barnen och kollegorna...osv...osv...

MEN!!!

Nu ska jag träna mig i POSITIVT TÄNKANDE!

Mycket att läsa och jag tycker det är intressant och kul! Jag är tacksam att ha fått den här chansen och ska göra det bästa av det! Nu kan jag dessutom plugga när som helst utan att störa någon eller störas av någon...
Henrik iväg i 20 dagar, vilket gör att helgerna inte går åt till kollektivtrafik till Österlen, utan kan användas till hushållsarbete eller studier!
Visserligen är vädret grått och trist men det är plusgrader vilket gör att jag slipper skrapa rutorna. Det är ljust längre på eftermiddagen/kvällen och det går mot ännu ljusare tider! I dag är det 3 månader 1 vecka och 2 dagar till vi åker till ROM!!! Då är det vår!!!
Smärtan i mage och axel har gett efter för den här gången. Imorgon ska jag på Osteopat-behandling som förhoppningsvis hjälper långsiktigt också!
Först ska jag jobba en kort stund på morgonen innan behandlingen. På torsdag och fredag blir det konferens med jobb på Hotell Skansen i Båstad! Inte så svårt att tänka positivt kring det; god mat serveras flera gånger om dagen, övernattning i annan miljö, diskussioner och arbete på barnfri tid med kära kollegor! Känns riktigt lyxigt faktiskt!
På torsdag kommer faktiskt också barnbidraget! Det brukar räcka fram till lön ungefär.
Dessutom brukar ju tiden rusa iväg och innan jag vet ordet av så är både barnen och Henrik hemma igen och jag har inte hunnit med hälften av det jag borde...

Se, så duktig jag var som kunde vända allt suck och pust till en massa positivt!!!

Nu ska jag ta en lunchpaus innan pluggandet fortsätter! Och lite frisk luft!
Kram på er!

måndag 17 januari 2011

Bättre och bättre dag för dag...

...mår betydligt bättre idag! Ingen svullnad, ingen smärta, varken i mage eller axel. Börjar känna mig "normal"... Tränade 50 min på Wii precis och det går bra så länge jag inte hoppar eller springer. Kul är det också!

Har läst en hel del idag. Just nu handlar det om "Flerspråkighet i förskolan". Läsdag imorgon också. Det rullar på!

Felix åkte till pappa för ett par timmar sen, Max är och tränar, men när han kommer hem blir det kvällsmat och tv. Handbolls-VM och Idrottsgalan får samsas om vår uppmärksamhet ikväll. Alltid mysigt att ha en egen tv-kväll med Max. Imorgon åker han också till pappa så imorgon kväll kommer det kännas väldigt tomt gissar jag...eftersom Henrik då är på andra sidan jordklotet... Ska snart prata med honom också en sista gång innan avfärd...

Ute har det idag varit runt 5-6 plusgrader och mer och mer av gräset syns. Skönt, men knappast för evigt...lär säkert komma mer snö innan denna vintern är slut...men iaf skönt med en period där vi slipper skrapa rutorna. I Bangkok är det runt 30 grader...

söndag 16 januari 2011

En bra dag!

Sängen kallar men en sista rapport blir det...magen är inte alls lika uppsvälld idag, endast axeln gör ont men hanterbart så länge jag är uppe. Mest ont när jag ligger ner...

Är nöjd med att ha tillbringat mycket tid med barnen i helgen. Känns gott eftersom det redan imorgon är måndag och dags för Felix att åka till pappa. Max blir kvar ett dygn till =)

Imorgon ska jag gå upp med barnen och sätta igång med pluggandet när de kört till skolan. Det blir vid köksbordet i morgon så jag inte somnar som jag brukar i soffan... Ska läsa lite litteratur och börja titta på examensuppgiften som ska vara inne den 21 mars. Ett tag till dess ju, men behöver sätta mig in i den lite mer för att kunna koppla den till mitt arbete med barnen.

Henrik är hemma och packar...på tisdagmorgon åker han till Thailand...måtte veckorna gå fort nu!!!

Natti natti!

http://hd.se/landskrona/2011/01/16/rofylld-sondagsaktivitet-for-sma/

Kolla länken i rubriken så finns det artikel från dagens aktivitet på muséet! =)

Visst är den underbar, den kloke lille björnen!?!


Skönt med gratisaktiviteter i januari!

Januari månad och överallt kan vi läsa om tips för att få ekonomin att gå ihop efter jul och nyår. Dessa tips läser jag varje år och ändå kommer januari nästan som en överraskning varje gång... Nä inte riktigt men visst är det skönt då att man kan sysselsätta sig med saker som inte kostar ett öre...?!

Denna helgen har Felix verkligen lekt som bara den. Med bilar och kaplastavar. Det hör inte till vanligheterna nu för tiden. Visst har det blivit en del Wii-spelande också, men det är verkligen ett kul spel att utforska. Jag spelar så fort jag orkar och hinner, och barnen coachar och peppar mig när de följer min utveckling på vikt och BMI. Haha... Till barnens försvar får jag faktiskt säga att där finns många spel som är bra för både kropp och knopp, så det är inte bara passiviserat stillasittande spelande.
Felix med sitt kapla-torn i fredags:
Ishallen igår, som inte heller kostar en endaste krona:
(Fick visserligen slipat skridskorna men det kan man ju välja...)
Såhär glad är man när man blivit en duktig skridskoåkare!
Även Max tyckte det var roligt:
Nyttigt ibland att "bara" ha brorsan att leka med:
Fler än vi hade hittat till ishallen denna lördag:
Idag utnyttjade jag och Felix en annan gratisaktivitet, nämligen Ateljé Nell på museet. När vi kom dit möttes vi av reporter och fotograf från Landskronaposten/HD så Felix blev minsann intervjuad och fotograferad när han skapade... Det blev lite målande, klipp och klistra och ritande. Vi får hålla ögonen öppna i tidningen eller på hd.se. Kanske har vi en kändis i familjen?!

lördag 15 januari 2011

Allt går upp och ner...

...smärtan i magen har minskat något och dyker upp lite då och då i axeln. Däremot känner jag mig ständigt och jämnt uppsvälld som om jag vore i sjunde månaden (vilket jag INTE är!!!). Magen är alldeles stenhård längs hela det stora ärret, men nu har jag äntligen fått en tid hos osteopaten. Han har inte jobbat på några veckor så det enda att välja på är på onsdag då jag egentligen jobbar. Men om jag ska kunna vara med på två dagars konferens med jobb sen så måste jag dit! Får gå lite tidigare från jobb och hoppas att det funkar helt enkelt.

Henrik har varit här torsdag och fredagkväll eftersom han jobbade i Malmö under fredagen. Tyvärr har jag inte varit på allra bästa humör eftersom jag inte mått så bra, men det hoppas jag han och alla andra har överseende med... Blir så fruktansvärt trött efter dessa smärtattackerna och det brukar hålla i sig 2-3 dagar efteråt minst... Lite trist att må kass nu när vi inte ses på ett tag. På tisdag lyfter planet med Henrik, hans kompis och ett par golfbagar...till Thailand igen, men i år "får" han bara vara bort 2½ vecka...förra året blev det 3½ vilket var på tok för länge... Men nu faller det sig ändå så att vi nog inte ses på 4 veckor i alla fall... Han fick åka hem för att jobba i morse och sen ses vi inte mer innan avfärd... Saknar honom redan!

I flera veckor har barnen längtat till Ishallen för skridskoåkning men det blev aldrig av på jullovet pga sjukdom...men idag! Jag följde med dem dit även om jag inte orkade åka själv. Men båda två var jätteduktiga och de verkade ha riktigt kul ihop, bara de två! Kul att se eftersom de just nu annars är ganska mycket i luven på varann. Ikväll blev vi bjudna på middag hos mamma & pappa som vi inte hade träffat alla tillsammans sedan lillejul. Supergod mat och mysig lugn och skön kväll. För en halvtimme sen kom vi hem och båda barnen stupade i säng utan protest! Själv tänker jag snart göra detsamma.

I natt hoppas jag smärtan och svullnaden trollas bort så jag vaknar som en ny människa imorgon!
Natti natti!

torsdag 13 januari 2011

Tjugondag Knut...julen skulle ut...

Hade lite små tomtar kvar + stjärnor och ljusstakar i fönstret. Hade planerat att göra det idag, men så blev jag sämre... Hela natten hade jag smärtan i axeln vilket gjorde min sömn sådär...lika ont i morse när jag vaknade så att jobba fanns inte på kartan... Kan knappt lyfta armen upp i axelhöjd, än mindre lyfta små barn... När barnen cyklat till skolan la jag mig i soffan med morgontidningen...hann läsa första delen innan jag somnade... Smärta gör mig verkligen trött!!! Vaknade till ett par gånger och tittade på klockan men kom inte längre...inte förrän jag vaknade kl.12.50!!!!

Felix slutar skolan kl.13!!! Som tur är cyklade han själv dit och hem idag! Duktig pojke!

Smärtan i magen tas bort av panodil och diklofenak men smärtan i axeln försvinner inte...gör förbaskat ont när jag ligger och när jag rör mig...usch!

Önskar mig så en skön fåtölj att sitta och läsa i...



I mitt "förra liv" (d.v.s. när jag hade hus och mer möbler...) hade jag en superskön öronlappsfåtölj med fotpall. Den var perfekt och superskön att sitta och läsa i, titta på tv i, mata småbarn i, sova middag i....you name it... Men i samband med flytt från hus till liten lägenhet fick den säljas på Blocket. (Minns den äldre utländska mannen som kom och köpte den. lyfte upp den utan att så mycket som pusta, trots att den var rejält klumpig och tung, och bar iväg den på studs... Redan då saknade jag den...)


Platsen sen dess har ju varit begränsad men nu har jag insett att jag vill ha en ny. Antingen som en extra sittplats att dra fram jämte sofforna när vi är flera som vill sitta tillsammans, eller som en egen vrå att läsa, vila eller bara koppla av i.


Det finns två favoriter i väldigt varierad prisklass, som jag bara tycker är så sköna OCH snygga! Helst ska det va med fotpall också såklart...


IKEA-klassikern Poäng är aldrig fel...denna klädsel hade passat i mitt vardagsrum:
(bilden från IKEAs hemsida)

Men........

...min verkliga dröm är ju denna.... En alldeles underbar Lamino med ekstomme och grå eller svart fårskinnsklädsel:

(Bilden från Miljögårdens hemsida)

Drömma måste man ju kunna få...eller hur???


onsdag 12 januari 2011

Så fort man glömmer sin smärttröskel...

Efter att i flera år levt med mer eller mindre smärta från galla/lever/mage så har jag varit helt smärtfri i över ett halvår. När då smärtan plötsligt återkommer med ordentlig kraft så blev jag ikväll nästan överrumplad... Låg i soffan och tittade på underbara "Emma" av Jane Austen, när det plötsligt hugger till i höger axel, som en kniv som körs rakt in i muskeln. Jag visste direkt vad det var! Tyvärr!!! En välbekant smärta som härstammar från magen men på nåt vis hamnar i axeln. Har fått förklaring till det tidigare men kan inte redogöra för det...men förbaskat ont gör det i alla fall...

Nu är tabletter intagna och sängen kallar, hoppas på ett mirakel i natt.

Tycker inte om att jag oroar barn och föräldrar och andra som bryr sig...men kan inte undgå att inse att det gör ont på riktigt...

Håll tummarna...
Natti natti...

GRATTIS STOREBROR!!!

Storebror Richards födelsedag idag och han brukar va en av mina trogna läsare så han får en grattishälsning här också! Hoppas du har det bra där du befinner dig just nu!

Vi sov alla tre som klubbade sälar i natt! Felix slocknade efter innebandy och hördes inte ett ljud på hela natten. Vid femtiden var jag uppe på toa och var tvungen att titta in till honom för att kolla...minns inte när han va så tyst senast! 5.15 var det dags att gå upp på riktigt, tidig morgon med Felix till mormor & morfar och jag till öppning på jobb. Felix var lika tyst på vägen och gick nästan sovande till bilen...
Kanske sov jag extra gott i natt pga värktabletterna jag tar för magen, men tyvärr känns smärtan fortfarande...inte gastkramande men dock igenkännande. Men än så länge har det inte tagit över mitt huvud och tillvaro, ska göra mitt bästa för att hålla det på avstånd...

Väl hemkommen efter jobb idag kändes det i alla fall ett sömnbehov så det blev en tupplur i Max sköna soffa medan Max satt vid datorn och Felix spelade Wii med en kompis. En tupplur är aldrig fel!

Nu blir det Halvåtta hos mig tillsammans med Felix. Max är på väg hem från årets första fotbollsträning och var så go när han ringde precis för att tala om att hans mobilbatteri höll på att dö, så jag skulle inte bli orolig om jag inte fick tag i honom. Snacka om att han är min son! =)

Nu är det onsdagsmys!

PS: Inget FB idag heller!!! *klappar på axeln*

tisdag 11 januari 2011

Första dagen....

....utan FACEBOOK är också till ända! Jag klarade det!!! Faktiskt inte så omöjligt som jag trodde...visst finns det en viss lockelse men kom på att det nog mest beror på att det blivit en vana.... Jag har hunnit en massa annat istället!!! Jag kommer säkert att titta in där nån gång då och då, men jag ska INTE göra det flera gånger om dagen som jag gjort innan. I alla fall inte just nu på ett tag!

Visst låter jag övertygande? =)

Godnattkram!

Första arbetsdagen avverkad...

...ja för mig som pluggade igår var det ju första arbetsdagen idag...jag längtade verkligen till barn och kollegor och det blev väl allt som allt en bra dag. Alltid vissa saker som är lite rörigt efter loven och vissa saker som är lite oklara som stjäl lite onödigt mycket energi, men jag försöker att sortera...även om jag just nu inte är jättebra på det, men jag övar =)

Hade en ganska orolig natt med Felix och sen var han inte på topp i morse precis...men det sköna med honom är att han ganska snart inser det, så innan vi skiljdes åt på fritids i morse så var allt frid & fröjd!

Min mage gjorde ont hela dagen igår och jag letade upp både panodil och diklofenac vilket hjälpte först under natten och sen fyllde jag på i morse. Det har känts okej hela dagen men när jag kom hem behövde jag fylla på. Kan det bara klara sig med det så är jag ganska nöjd i alla fall.

Nu är Max också hemkommen och det känns alltid skönt när båda barnen är på plats. Felix sitter ombytt och väntar på pappan som ska hämta honom till Innebandyträning, så får jag och Max en stund för oss själva. Själv ska jag försöka ta ett Wii-pass (barnen håller koll på mig så jag inte slarvar) också ska jag verkligen försöka komma i säng tidigt ikväll. Är supertrött, sov nog bara 5 tim i natt. I morgon ringer klockan 05.15 så det är bara att knyta sig i tid ikväll...

Skönt att jag lagade mycket middag igår så det finns rester idag...ska försöka bli ännu bättre på det så att man spar lite tid...ingen har dött av att äta samma mat två dagar på rad, eller hur?

Ha det bra därute, och akta så ni inte halkar!

måndag 10 januari 2011

Livet återgår till normal vardag igen...

...vilket jag tycker känns rätt skönt! Det blev ett långt jullov i lugn takt eftersom mycket av tiden gick åt till sjukdagar, så jag kan i alla fall inte klaga på att inte känna mig utvilad.

Helgen har jag tillbringat hos Henrik och jag har enbart positiva erfarenheter av Skånetrafiken denna helg =) Alla resor har varit punktliga och hem kom jag t.o.m. tidigare än väntat...Det blev lite shopping för presentkort jag fick i julklapp, middag hos Henriks föräldrar och en massa sport på tv! Igår körde vi till Tomelilla för att se Svinalängorna på bio, men vi gjorde tabben att inte boka så när vi kom dit var biljetterna slut...Det blev bara att vända hemåt igen...snopet!
Även om det är jättemysigt att vara i Simrishamn så är det alltid skönt att komma hem!

Tyvärr fick jag ett välbekant gallanfall igår, inte så kraftigt men tillräckligt för att det ska kännas lite idag också. Men jag försöker glädja mig åt att det är nästan sju månader sedan sist. Ska försöka få en tid snart hos min osteopat, eftersom det nog är det enda som hjälper.

Måndag, ny termin för barnen och många nya förväntningar och löften...har inte uttalat något speciellt nyårslöfte men har tänkt ta tag i kost och motion igen för att min kropp ska må så bra som möjligt. Har gottat mig riktigt under ledigheten men nu längtar jag faktiskt efter lite ordning och reda. Har inte tränat på jättelänge pga förkylningen, men nu har jag ju Wii-träningen här hemma iaf. Alltid något!

Har också bestämt mig för att inte tillbringa så mycket tid online vid datorn... Facebook får klara sig utan mig ett tag...ska i alla fall försöka, haha...kanske blir nyfikenheten för stark emellanåt, men helt ärligt har datorn varit igång alltför mycket under min ledighet. Bloggen fortsätter jag dock att uppdatera när jag känner för det.
Nu är det vardagen med barnen, jobbet och studierna som ska va i fokus. Idag är min första pluggedag men jag tjuvstartade faktiskt lite i lördags när Henrik jobbade. Ska öppna boken igen nu när jag skrivit klart, sen ska Felix hämtas i eftermiddag. Lite städning och handling behöver också klaras av idag.

Ha en bra dag, vecka och nytt år!

torsdag 6 januari 2011

Drömmer...

...mig tillbaka till året som gått genom att titta på en massa bilder jag tagit med min mobil...
Här bjuder jag på ett axplock...
Max och Felix när dom är som bäst:
Fika på Espressohouse på Felix 8-årsdag:

Jag på fest i Linköping:

Det halvfärdiga resultatet av min första (och enda?) landskapsmålning...
...som detta foto var ursprunget till...
En glass i hamnen i Simrishamn är aldrig fel...
Max lag på väg till cup i Danmark:

Fler i familjen som gillar glass:
Sommaren blev varm, ett glas vin på balkongen svalkar gott:
Min flitigt använda balkong:

Felix diggar till Erik Saade på karnevalen:
Semester på Henriks balkong, visst längtar man dit...

Solbränd och fräsch!

Midsommardopp i Havsbaden:

Men långt innan dess hade Felix hunnit bada i Borstahusen...tror det var på Mors dag...

Våghals!
Vi njöt av kvällssolen på bryggan:

Också ännu en glass i hamnen i Simrishamn...
Vacker höstbild i närheten av mitt hem:

Ett år går fort. Jag är glad att jag förevigar en del med kameran. Med hjälp av detta kan man titta tillbaka och minnas och drömma om att våren och sommaren faktiskt kommer igen.
Men först; njut av nuet!
CARPE DIEM!

Vinterbilder

När snön fallit tungt och sen börjar töa kan det se ut såhär på trappräcket...
Begav mig till jobb idag för att mata fiskarna. Tyckte jag kunde va snäll mot dem som kommer först på måndag...om nu snön finns kvar...hoppas det inte kommer mer i alla fall...annars finns bevisen här att jag verkligen har skottat...
...bra motion och redan ikväll lite öm i rygg och arm av det...
När vi åt vår sena frukost vid lunchtid idag, tog Felix denna bilden från vårt köksfönster.
Vintervitt är vackert!

tisdag 4 januari 2011

Carpe Diem

När sjukdomarna avlöser varandra och dagarna inte blir riktigt som vi hade planerat, så försöker jag ändå se det positiva med att stanna upp och bara vara.
När barnen är sjuka är det inte lönt att känna sig stressad över det, det får ta den tid det tar och det är bara att vänta ut det. Lite medicin på vägen blev det för Max idag, så förhoppningsvis ska det gå över lite fortare. Båda pojkarna är ganska slöa och medtagna av sin feber och andra krämpor, men samtidigt börjar vi alla tre bli lite rastlösa av att bara vara hemma nu.
Tv och Tv-spel har gått varma flera dagar och idag ville jag bara ha tyst. Så då ordinerade jag tyst lässtund inne på pojkarnas rum en stund och det behövdes verkligen.
Lite senare ikväll skulle vi se slalom på tv...men vad hände? Jag somnade i soffan och var totalt däckad i ett par timmar...barnen kallade när det var svenskor som skulle åka, men ögonen orkade inte ens vara öppna tills de nått målfållan...
Snacka om att vara avslappnad under min ledighet i alla fall =)
Njuter också av den fina blomman jag fick av mina nyårsgäster...
...och stenen med de kloka orden "Fånga ögonblicket"...som jag fick av min syster och svåger i födelsedagspresent.

CARPE DIEM!



måndag 3 januari 2011

Nya året...

Det nya året firade vi in tillsammans med goa vänner som vi alltid har jättekul tillsammans med! Det som är extra roligt är att det är Max bästa kompis Axels familj, och jag vågar nog säga att vi trivs lika bra tillsammans allihop!
Här väntar Axel och Iris på att vi andra ska bänka oss vid middagsbordet.
Till förrätt serverades Toast Skagen med mousserande vin, mums!
Iris, Cecilia, Henrikoch Felix väntar på att hugga in...

Dick, Max och Axel på plats för förrätten...

Till varmrätt blev det Porterstek och pressad potatis med en massa goda tillbehör och dryck.

Till dessert gjorde jag Tinas "Jordens snabbaste dessert" som något modifierad bestod av hallon, fläder- och hallonsorbet, med Mousserande vin över. Mums!
Barnen fick en glassdrink från Felix som bestod av vaniljglass, hallon och hallonsoda.
Tolvslaget bjöd på så mycket fyrverkerier precis utanför dörren så vi nästan fick ont i öronen. Våra fina svävande lyktor kunde vi tyvärr inte skicka iväg pga den kraftiga blåsten, men vi hoppas ha användning av dessa vid ett annat tillfälle!
Efter all god mat och dryck och en himla massa skratt så kom vi sent i säng.
Max mådde inte så bra, han hade ont i huvud och hals hela dagen och fick feber också.
På nyårsdagen blev det värre med ca 40 graders feber och han kräktes dessutom. Så årets första dagar tillbringar han i sängen. I dag blev det tyvärr feber för Felix också, samt att min förkylning blommat ut igen. Nyser och snyter mig stup i ett... Vilken tur att vi var planerat lediga nu så vi slipper missa skola och jobb. Vi får vila oss i form och som tur är finns det en hel del kul på tv nu i mellandagarna.
Hoppas ni som läser mår bra och att 2011 blir ett bra år för oss alla!!!