lördag 31 juli 2010

Jag har inte glömt er....

...bara haft semester...

I min kamera finns en del foto från den senaste tidens semester och de kommer förmodligen under dagen...just nu är jag uppe i ottan för att tvätta (jodå, det behövs trots semestern...)...

Barnen sover som stockar och jag är avundsjuk...

Samtidigt njuter jag av tysta lugna sköna morgontimmar, det är något speciellt även om jag är lite sömnig... Vädret kunde dock varit lite bättre, men samtidigt är det skönt med lite innemys i regnrusket som t.ex. var i går.

Har en semestervecka kvar med barnen och det känns skönt. Har inga större planer, ska ha lite besök och annars tar vi dagarna som de kommer. Om någon känner för att hälsa på eller umgås på annat vis så hör gärna av er med ett mail: mar.erik@bredband.net Kan va kul med lite sällskap!

Jag återkommer med lite mer semesterblogg senare....
Kram så länge!

onsdag 21 juli 2010

Ljuvliga sommar

Visst vänder man lite på dygnet när man har semester - det märks inte minst på barnen som protesterar när jag ber dem gå och lägga sig när klockan är elva på kvällen, men som sen sover till 10-11 på förmiddagen!

Vi har haft ett par härliga stranddagar - IGEN! Hemmet förfaller, som för de flesta i denna värmen gissar jag, men man måste ta tillvara på tiden! På min runda på Österlen förra veckan hittade jag en söt liten skylt i en affär, med texten:

"Gör så lite som du måste
och så mycket som du vill!"
Visst är det fantastiskt kloka ord!? Tror det måste bli mitt nya motto :-)
Ta dagen som den kommer är väl det bästa av allt när man är ledig? Själv tycker jag om att sitta uppe länge på kvällen, vilket jag sällan unnar mig när jag jobbar. Imorse njöt jag dessutom av morgonen efter att jag bett Henrik ringa och väcka mig redan vid halvåtta, för att komma upp i tid. Njöt av tystnaden, morgonluften, tidningen, en kopp te och frukost innan barnen ens vaknade. Sen städade jag på balkongen och putsade de fönster som vetter dit.
Så ikväll kunde jag och Felix njuta av middagen där ute, utan att att trängas med trasiga krukor, jordsäckar och vissna blommor! Max försvann iväg hem till en kompis och sover där så honom ser jag inte förrän imorgon.
Nu tror jag ögonlocken känner för att slå igen för idag - sov gott alla vänner!

måndag 19 juli 2010

Semester med barnen :-)

Hemma igen efter en förvisso alldeles underbar vecka med Henrik på Österlen, men gud vad jag längtade efter barnen de sista dagarna! Underbart att komma hem till dem i lördags och veta att jag har 3 veckors semester kvar med dem!

Karnevalen i stan var ju i full gång så vi cyklade dit på eftermiddagen för att inte missa Karnevalståget. Kul att se en massa av Felix tjejkompisar med i Sambatåget! Sen fick Felix äntligen köpa sin efterlängtade Spanien-dress, bara svårt att välja vilken spelare han skulle vara, men det blev till sist David Villa, känns väl helt okej :-)

Henrik gav sig iväg med syster och svåger för att se Ulf Lundell i Halmstad. Själv valde jag att avstå, min Uffe-kvot för ett tag fylldes förra sommaren. Istället tillbringade jag hela eftermiddagen och kvällen nere i stan med mina älskade barn och föräldrar. Det blev varmt och tröttigt till sist, men vi stod ut, allt för att Felix skulle få se Eric Saade! Faktiskt väl värt att vänta på, och Felix var överlycklig. Mina favoriter för kvällen annars var Klippanbandet Torsson som jag såg live första gången 1990. I lördags hann jag i alla fall se en halvtimmes konsert med dem också! Gamla goa gubbar som är otroliga på att skriva låttexter om banala ting!

Både under söndagen och idag är det lite mulet och blåsigt - inget direkt strandväder. Skönt att bara va hemma och fixa lite. Pojkarna lekte med kompisar igår och sen var vi allihop på BoIS-match och trots att jag var med blev det faktiskt vinst med 2-0!
Idag har jag redan varit uppe och tvättat och pojkarna vaknade precis. Skönt att de kan ha sovmorgon emellanåt! Ska snart ge mig iväg till min Massageterapeut/Osteopat och till min stora glädje kan jag berätta att jag mått ovanligt bra de senaste två veckorna! Inga smärtdagar över huvud taget, bara ett par gånger som jag känt av lite svullnad eller något hugg en kort stund. Om det beror på hans behandling eller ändrad medicinering vete tusan, men bra ha jag mått i alla fall!!! Underbart!!!

fredag 16 juli 2010

Ystads Allehanda

Kändisar i tidningen...
Under Frukostmötet med Mattias Klum råkade vi hamna med på bild i Ystads Allehanda. På första parkett på marken sitter vi precis mitt i bildens nedankant.


...fortsättning...

...onsdagkvällen fortsatte med fler kulturella upplevelser, nämligen "Jazz under stjärnorna" i Brantevik. Cykeltur dit med picknicken packad, Henriks föräldrar anslöt och det var en underbart vacker kväll på Idrottsplatsen i Brantevik. Viktoria Tolstoy var huvudnumret, emellanåt ackompanjerad av Nisse Landgren, som även stod som arrangör tillsammans med sin fru Beatrice Järås, samt Branteviks IF.

På hemvägen cyklade vi inom Branterögen och drack nåt värmande och lyssnade på ett lokalt Jazzband som spelade. Jazz har väl aldrig varit min absoluta favorit men ganska soft och skönt som lite bakgrundsmusik.

Igår vaknade jag redan strax efter kl.6 och kände mig utvilad. Chockade både kroppen och Henrik genom att snöra på mig skorna och tog en timmespromenad i morgonstunden. Ljuvlig morgon! Därefter blev det frukostfix innan mamma & pappa kom och hälsade på. Hade en heldag med dem med fika, promenad i stan m lite shopping, Medelhavsbuffé på Börje Ohlssons skafferi, innan vi packade ihop och åkte till Vårhallarna på eftermiddagen. Kaffe och kaka och ett svalkande dopp stod på programmet. Kaffe & kakan gick ner enligt planerna, men doppet var inte svalkande utan isande... Då hade plötsligt vindarna vänt och det sen tidigare sköna badvattnet hade drastiskt ändrat temperatur. Jag var varm och desperat efter ett bad så jag slängde mig i direkt, men kunde inte komma upp fort nog... Jisses vad det isade i hela kroppen. Jag mer eller mindre förbjöd de andra att bada (vilket de konstigt nog rättade sig efter...) men när Henrik kände med fötterna så gissade han på mellan 12-15 grader. Hua!!! Men JAG badade i alla fall...

Idag verkar vinden rättat till sig igen så det blir förhoppningsvis skönare. Henrik är nu ute på golfbanan en stund, jag tänkte kanske måla lite på de tavlor jag började på igårkväll på balkongen. Sen blir det ännu en härlig lugn dag, innan vi ska på lite fest till Henriks kompisar ikväll.

Imorgon blir det att packa och åka hemåt till barnen! Längtar väldigt efter dem nu! Karnevalen är ju i full gång men för vår del blir det bara imorgon lördag som den hinns med. Kanske lagom!

onsdag 14 juli 2010

SEMESTER!!!

För att citera min älskade Henrik som tycker att jag klarat mig utan dator flera dagar, och dessutom kommenterade jag att mina besök av andra på bloggen minskar under semesterveckorna:

"Det är ju skönt att människor har något annat för sig - det hedrar dem!"


Som ni förstår har jag och Henrik väldigt olika förhållande till datorer... Nog om det :-)

Min semester har börjat alldeles alldeles perfekt:

Helgen började med sol, bad och kultur. Winnerbäck-konserten på Citadellet i lördags var kanon, vädret likaså och vi njöt av både picknick och musik!
Söndagen fortsatte i samma anda då vi besökte Marsvinsholms slott och dess utomhusteater. Ystad stående teatersällskap spelade "Markurells i Wadköping" och det gjorde de bra, trots stekande sol och hetta!

Under dagarna som gått därefter har Henrik och jag besökt en massa olika stränder här nere på Österlen. Måndagen cyklade vi omkring och besökte den ena mysiga badplatsen efter den andra. Stannade i Brantevik och åt en sillamacka, cyklade vidare och det blev en hel del dopp. Enligt experten vid min sida var vindarna rätt och därför acceptabel temperatur i vattnet. Skulle gissa på 20 grader åtminstone. Ryktet säger att det i helgen endast var 11-12 grader här...Östersjön kan spela oss ett spratt då det kalla havsvattnet blåser inåt. Alltså ska vi här hoppas på frånlandsvindar!

Idag fortsatte vår kulturella semester. Vi ställde klockan och gick upp tidigt för att besöka "Frukostmötet" nere i hamnen i Simrishamn. Ett trevligt arrangemang med frukost och föreläsning i samma paket. Idag var det fotografen och filmaren Mattias Klum som pratade och det var mycket väl värt ett besök. Har ni vägarna förbi här i sommar så kolla gärna upp programmet, det var en trevlig idé! Kanske något för Borstahusen att ta efter???

Efter ett tidigt strandbesök (idag dock lite kallare, ca 18 grader frisk, och massor av enträgna rapsbaggar) så begav jag mig till Hotell Sveas Spa för en ansiktbehandling. Min födelsedagspresent av Henrik förra veckan. Han har verkligen tänkt på allt. Allt för att jag ska vara avslappnad och på gott humör denna vecka :-)

Kameran har jag packat ner men tyvärr har den legat kvar i väskan när vi gett oss av på våra turer så några bilder har jag inte att leverera. Kanske senare.

Önskar er alla som läser en underbar sommar!!! Oavsett om ni har semester eller ej. Njut av värmen och solen, ni minns väl hur vi frös i vintras....????

torsdag 8 juli 2010

Avslut

Måste bara säga det igen - målarkursen är helt underbar!!!
Sorgligt nog är den slut imorgon, men jag hoppas snart ha tid att måla lite på egen hand!

Arbetsveckan tar också slut imorgon och sen är det 4 långa lata veckors semester!!!

Och på tal om saker som avslutas så har jag ikväll varit med 3 goda vänner på Hamnkrogen och ätit gott, snackat och haft lite "avslutning" för vännen S som modigt tagit steget och flyttat till sin nya kärlek i ny stad! Men vi ses igen - vi har för alltid något som förenar oss! Tack för en mysig kväll!!!

Också är jag så glad!!! Jag har mått så bra den här veckan, endast en liten stund idag kände jag lite ont i magen men det gick över. Konstigt egentligen, denna vecka har jag bara ätit vad som funnits hemma och vad som serverats på andra ställe, inget genomtänkt och inte speciellt LCHF - och ändå har jag mått så bra! Visserligen har jag den senaste tiden gått upp en del av de kilo jag gick ner tidigare, men just nu ligger fokus på att få vardagen att gå runt med att må bra och göra det jag mår bra av. Vikt jämfört med hälsa...??? Ja det ena kan såklart vara en förutsättning för det andra, men just nu...orkar inte alltid. Ska försöka leta upp inspirationen igen under semestern! Men man får inte glömma njuta!!!

onsdag 7 juli 2010

Flädersaft på gång

Så värst husmoderlig brukar jag väl inte vara men är det något jag älskar så är det Flädersaft!
På mitt jobb har vi massor med Fläderbuskar/träd och nu har jag äntligen gjort slag i saken och plockat vad som behövs för en sats.
Hoppas kunna smaka den till helgen!

För övrigt är allt på topp tycker jag.
Jag var hos min massageterapeut/osteopat igår och han behandlade magen likadant som förra veckan. Vi var båda överens om att magen kändes bättre, den var både mjukare och gjorde mindre ont. Jag ska dit en gång per vecka nu ett tag för att se vad vi får för effekt av behandlingen. Ska bli mycket spännande att följa!
Egentligen har jag inte haft några större besvär sedan i fredags. Hoppas verkligen att det ska kunna hålla i sig nu så jag kan njuta av den analkande semestern.
Målarkursen får mig också att må fantastiskt bra. Känns verkligen som att jag använder mina komptimmar på ett friskvårdande sätt. Att sen cykla till jobb och jobba 5 timmar går som en dans. Känns som en perfekt nedtrappning inför semestern.
Efter jobb idag blev det dessutom ett spontanbesök hos kollegan Eva, mysigt med en snackestund, vätskepaus och husesyn. Tack för citronsyran :-)
Hade en liten liten tanke på att baka en kaka till jobb efter min födelsedag, men tyvärr kollegor, ni får ge er till tåls till en annan gång då andan faller på. Min kväll har rusat iväg och min baknings-inspiration saknas. Att safta får väl räcka för idag!
Barnen är hos sin pappa och har en skön semester där! Det blir nästan två veckor utan dem här, men nästa vecka är jag och Henrik lediga tillsammans så då går det lättare. Sen är det tre långa härliga lediga veckor med mina barn!
Längtar!!!

tisdag 6 juli 2010

Sambafotboll på beachen

Haha, upptäckte precis ett sent sms från Max...han och några kompisar har deltagit i Beachfotbollscup i Borstahusen idag och de vann alla sina matcher, med en målskillnad på 29-15. På lördag 10.45 spelar de final mot ett gäng f.d. lagkamrater till Max från Wormotiden. Tufft!

Sa jag vad hans lag heter...???

...BK Plankton.... (har grabbarna humor eller...?)

Marias tavlor

Missa inte min andra blogg http://mariastavlor.blogspot.com
Där kan ni läsa det senaste om målarkursen jag går på bl.a....
Maria

Så blev jag ett år äldre...

Min 39:e födelsedag var alldeles alldeles underbar!
Tisses, tassel på pojkarnas rum redan kvällen före och på morgonen blev jag väckt av vacker sång och frukost på sängen!
Till min stora glädje så hade min önskelista gett resultat :-)
Av Henrik fick jag Presentkort på ansiktsbehandling + på min favoritaffär i Simrishamn!
Pojkarna gav mig ett önskat ceriserosa linne samt den här boken! Perfekt!
Av mamma & pappa fick jag Målarkursen som började igår, världens bästa present! (Bland många andra såklart, men den är en höjdare!)

Medan jag var och målade tog Henrik hand om hem, barn och badandet, han är en klippa! Max & Felix städade och fixade lite för att hjälpa mig inför eftermiddagens kalas.
Eftersom vädret var alldeles underbart så blev tårtkalaset flyttat ut till gröningen. En supermysig plats för picknick!
Filtar, bänkar, skugga under träden, stora lekytor, jordgubbstårta och mina nära och kära...

Kan det bli bättre???

Kusin Melker ser upp till Max.


Alla bänkade för fika!

Även på eftermiddagen fick jag en massa fina presenter och blommor!
Nu har jag en rejäl utmaning med två olika orkidéer i köksfönstret...
Det fina fatet med ljuslyktorna hade Henrik med sig från sina goa föräldrar!
Och av Tina m familj fick jag det efterlängtade våningsfatet och fina blommor.


På fatet låg en sten med ett av mina favorituttryck
"Fånga ögonblicket"
Passade perfekt denna dag, då jag verkligen njöt av varje ögonblick!
Av en annan gammal god vän fick jag detta fina hjärta i en riktig överraskningspresent!
Tack snälla!
Och av min allra goaste Melker fick jag denna fina kylskåpsmagnet!
För honom (och några till...) är min kramavdelning ALLTID öppen!

TACK ALLA
som var med och bidrog till att jag fick en alldeles underbar födelsedag!
Nu har jag ett helt år på mig att njuta av att vara 39...
Som en extra bonus fick jag idag med posten, en alldeles ljuvlig liten ängel som en f.d. kollega gjort till mig. Fotot blev sådär, men ville i alla fall visa den direkt. Den fick direkt plats på min kedja tillsammans med mitt HOPE-hänge som också är köpt till förmån för barncancerfonden.
Hälften av försäljningspriset skänker hon dessutom till cancerforskningen!
Vill ni ser mer av Maries smycken kan ni göra det på

lördag 3 juli 2010

Underbara sommar!

När solen skiner och värmen kommit, då mår jag faktiskt mycket bättre! Att magen bråkat hela veckan har jag fått ta, men jag har i alla fall jobbat. Med mindre än halva barngruppen på plats och lugna sköna dagar, så har det varit lite lättare att klara både jobb och smärta. Med förstående kollegor som förstår när jag måste sätta mig ner och vila lite, eller att jag inte orkar lyfta och ta i, så går det ännu lättare.

Semestern närmar sig för flera av oss, så igår kväll hade jag och några kollegor en supermysig och dökul grillkväll nere i Borstahusen. Det blev en alldeles underbar kväll med god mat & dryck, en vacker utsikt och solnedgång, samt en massa gapflabb!!! Haha, fasen vad roligt vi hade! Absolut! :-) Jag tror jag skrattade bort det onda för hela kvällen kändes magen ganska snäll mot mig! Härligt!

I förmiddags kom barnen hem på ett par dagars visit. Vi packade direkt iväg oss till stranden och fick en lika underbar dag där! Mamma & pappa samt några kompisar gjorde oss sällskap...men det fanns såklart även en hel del andra på plats... Felix fiskade krabbor och badade om vartannat, Max badade, hoppade, kastade boll...ja alla verkade trivas helt enkelt.

Hade det inte varit för fotbolls-VM hade vi nog inte gått in än, men nu är det ju två fotbollstokiga söner jag har... Vi hann i alla fall sitta på balkongen och grilla och äta och det är ju i alla fall bättre än inget, trots att man längtar efter trädgård såna här dagar och kvällar! Som tur är har jag en elgrill som är okej på balkongen så idag kom den till användning.

Henrik är på golfturnering i Halmstad och verkar också ha det bra. Av 9 spelare låg han efter två dagars spel på 3:e plats. Han verkade också ha det bra. Imorgon kväll kommer han hit för att tillbringa ett par dagar här med oss. Självklart vill jag ha alla tre favoritkillar här på måndag! :-)