måndag 31 maj 2010

Äntligen måndag!

Äntligen måndag och det innebär denna vecka att barnen kommer hem!!! Äntligen också tillbaka på jobb och direkt efteråt var det dags att cykla och hämta Felix på fritids. Hem till ett par snabba mackor innan hans träning...MEN...han slocknade i soffan och det var ett enkelt beslut att hoppa över träningen idag. Egentligen tyckte jag också att det var skönast så eftersom vi inte träffats på en vecka.

Vi gjorde något ovanligt för att va en måndag...vi struntade i matlagningen och körde till Mc Donalds istället. Felix njöt verkligen och åt som en häst! Sen blev klockan mycket och det var bara hem i duschen och sen i säng. Efter en mysig em/kväll så var det lätt att gå med på att han fick sova i min säng. 140 cm säng är perfekt, tillräckligt stor för två, men inte för bred för en...alltså perfekt! Felix var verkligen på ett underbart humör och jag är så glad att ha honom hemma igen!!!

Imorgon kommer Max hem efter skolan och sen är allt som det ska vara. Jag ska på ett nytt besök hos Massageterapeuten så då har pojkarna lovat att ta hand om varandra. Det är så skönt att de ställer upp och hjälper mig på såna sätt. Max är ansvarsfull och redig när det gäller att hämta och passa Felix. Att de sen kan va som hund & katt emellanåt är väl vanligt syskon emellan men när de är ensamma verkar det gå bra.

Helgen som gick var lugn och mysig. Jag blev bättre och bättre och sent i fredagskväll kom Henrik hit. I lördags träffade han lite golfkompisar och jag passade på att träffa "bästisen". Alltid lika mysigt att tillbringa tid med sina bästa bästa vänner!
Igår var det en rejäl sovmorgon och sen cyklade vi till mamma & pappa och firade Mors dag. Min syster med sin familj och svärmor var också där så det blev en trevlig eftermiddag och kväll, innan vi cyklade hemåt i regnet igen.

De allra bästa söndagarna är de då Henrik är ledig även på måndagen, vilket gör att han stannar ända till måndagen, som idag. Söndagskvällar är sköna att ha tillsammans, jag avskyr att skiljas åt på söndagen...

Som vanligt är jag superlycklig och vi är helt överens! Lycka!!!

fredag 28 maj 2010

En stolt mamma - IGEN!

Äldsta sonen tog idag hem delad förstaplats i Höjdhopp. Tävlingen det gällde var Kommunmästerskapen i friidrott för åk 4-6. Han var Västervångskolans representant från åk 5 och slutade på 1,30. Försök gjordes på 1,35 men alla tre som försökte rev och därför blev det en delad förstaplats. Duktigt Max!!! Extra bra att hålla humöret och värmen uppe efter en regnig förmiddag!!!

Nu är det två veckor kvar till skolavslutningen och jag tror att pojkarnas kläder är klara och fixade. Deras pappa har assisterat med den mesta shoppingen men nu har Max fixat det sista. Han blev verkligen supernöjd, glad och tacksam när han fick en ursnygg skjorta från Olofsson och ett par nya Sneakers från Team Sportia. Eftersom han är van vid att ha en "fattig mamma" så tror jag han uppskattade det extra mycket, eftersom det kanske var lite annat än det han brukar få...men det är ju bara skolavslutning en gång om året... Det glädjer i alla fall ett mamma-hjärta när han tackar och kramar och visar sin tacksamhet som han gör. Kanske finns det en positiv sak med att inte kunna få allt man pekar på och önskar...det har kanske gjort att barnen uppskattar det lilla extra, lite extra mycket när det väl blir av... Så är jag säker på att det är!

Men VISST hade det varit roligare att kunna shoppa när man känner för det utan att behöva invänta och se vad som blir över efter räkningarna är betalda... Men vi har tak över huvudet, mat på bordet och än så länge har vi inte behövt lappade och lagade kläder...

Också har vi KÄRLEK!!! En hel massa om jag får säga det själv!!!

Ha en underbar helg, det hoppas jag få ha, eftersom jag börjar känna mig lite bättre idag. Inte så ont, mest lite illamående efter jag ätit, men det går väl över... Ikväll kommer Henrik och pysslar om mig lite <3

onsdag 26 maj 2010

Fortfarande hemma...

...men provsvaren var okej. Alltid något! Misstänkte iofs inte nåt annat eftersom jag inte känt mig febrig, vilket brukar va första tecknet på att värdena skjutit i höjden.

Annars inte nåt att rapportera - händer liksom inte så mycket här...

Betalade mina räkningar igår och blir som alltid lika förundrad över att de slantar som tar en månad att tjäna ihop, faktiskt försvinner på bara några minuter...hmm...

Bara två hela veckor kvar i skolan innan det är skolavslutning...jösses! En del av pojkarnas kläder är inhandlade med deras pappa, men Max och jag ska fixa skor och tröja/skjorta också.

Har suttit lite i solen på min balkong och läst. Skönt ett tag men sen får jag ont av att sitta, då är det som om revbenen trycker på lever och gallvägarna och det gör ont. Är jag uppe och går och står längre stunder så gör det ont i ryggen...Alltså blir det mycket ryggläge, men även det tröttnar man ju på... Ja ja det kunde såklart varit värre, mycket värre!!! Men detta är tråkigt nog!

Ska försöka fokusera på allt positivt: Och det är i stort sett allt annat som inte har med sjukdomen att göra!!! Jag har världens bästa pojkar, föräldrar, syskon, vänner och Henrik! Kan inte önska mig mer än det! (Och att va frisk...såklart...)

tisdag 25 maj 2010

Kunde mått bättre...

Redan i söndagskväll kände jag av svullnad i magen och smärta i sidan och bak i ryggen. Jaha, då var det dags igen... De senaste veckorna har jag knappt varit symptomfri innan besvären kommit tillbaka igen...Riktigt tradigt!!!

Det blev en orolig natt till måndagen och när jag vaknade och kände mig än mer öm så var det bara att lyfta luren och sjukanmäla mig. Känns riktigt riktigt trist att inte klara av jobbet. En kollega är dessutom på semester, men jag kan tyvärr inte göra mycket åt det. Jag vet ju av erfarenhet att det är vila som behövs, att det oftast blir värre om jag inte lyssnar på kroppen. För två veckor sen jobbade jag ju 2-3 dagar med smärta och vad hände då? Jo då låg jag dålig hela långhelgen istället...och efter det har jag bara känt mig helt okej ett fåtal dagar...

Hade en sen tidigare bokad behandling hos Massageterapeuten så där var jag igårkväll. Det kändes lägligt eftersom han försöker behandla hela kroppen. Han kände på levern att den var lite stum och svullen, masserade lite för att öka cirkulationen, så får vi se hur det går. Lossade också på en massa låsningar i rygg/höft/nacke, vilket enligt honom också kan hänga ihop med magen. Jag är fascinerad och intresserad - vid det här laget testar jag vad som helst för att försöka på hjälp med min bråkiga mage.

Jag lämnade blodprov igår som jag väntas få svar på idag. Tror de är okej, men ville kolla för säkerhetsskull eftersom det är längesen. För övrigt så är det som vanligt vid ett anfall; jag sover sover sover sover.... Förstår aldrig hur jag kan vara så trött, men det följer iaf mönstret.
Idag känns det dessutom som jag är överkörd av en ångvält...har säkert med behandlingen igår att göra, vilket också är helt normalt.

Posten kom och med den en kallelse till MR den 14 juni. Känns skönt att ha det på gång, dessutom här på Landskrona lasarett! Skönt slippa yra ner till Lund. Dessutom på en för jobbet bra tid! Vad mer kan man önska???

När jag väl är vaken är jag ganska uttråkad...orkar liksom inget. Igår hämtades Felix hem till pappa och idag är det Max tur. Han kommer dock och håller mig sällskap ett tag i em efter skolan. Ska försöka hålla mig vaken då! Ska ut i köket och försöka trolla ihop lite lunch, ingen aptit och inte någon lust att laga mat...men kanske en förutsättning för att bli piggare och friskare!

På jobb har vi en överenskommelse att vi ska lämna besked före kl.13 om hur det blir kommande dag. Ibland känns det alldeles för tidigt, när man t.ex. sovit hela förmiddagen för att kurera sig, och knappt hunnit känna efter. Men detta är ju för att de som jobbar ska hinna lösa vikarier osv... Men jag önskar ändå att man kunde fått känna efter lite längre ibland...men jag har meddelat att jag är hemma imorgon också...skulle öppna då och då är det inte läge att behöva ringa på morgonen och säga att det inte går... Brukar behövas några dagar innan jag är helt hundra igen. Hoppas att det är bra SNART!!!!

söndag 23 maj 2010

Ett underbart år!!!

(bilden har jag lånat från Internet)


För exakt ett år sen idag tog jag tåget till Simrishamn för första gången. Jag skulle hälsa på min kompis Henrik... Det blev början på en väääääldigt speciell vänskap!!!



Idag är det ett år sen och jag är fortfarande minst lika nykär! Det känns alldeles alldeles underbart! Att på "gamla dar" få uppleva denna lyckan är fantastiskt! Jag kan inte heller se vad som skulle kunna ändra på detta! Det är underbart att få vara såhär lycklig!



Tack Henrik för att du får mig att må så bra, känna mig speciell och älskad! Du är bäst!


Började dagen aktivt sen helgar vi vilodagen

Upp kl.8 för att koka gröt till barnen och sen iväg med Felix lag på match i Marieholm. 3-3 blev slutresultatet efter en spännande och tempofylld match! Kul att se dem spela 7-manna, nu börjar de komma in i det lite annorlunda spelet även om de gärna klungar ihop sig lite i mitten. Men de kämpar kanon och vi hejar allt vad vi kan!

På hemvägen besökte vi min morfars och mormors grav i N Skrävlinge. I september skulle min morfar fyllt 100 år och i december skulle min mormor bli 102. Nu är det 19 respektive 5 år sen vi miste dem. Tyvärr har inte barnen så mycket minne av mormor som var den enda de hann träffa, men ett besök på kyrkogården blev det i alla fall idag.

Väl hemma blev det lunch och jag hade därefter beordrat städning här hemma. Lunchen klubbade mig dock totalt så jag förhandlade till mig 15 minuters powernap i soffan först. Oj oj oj, 1½ timme senare vaknade jag och då sov Felix i den andra soffan... Max var den enda som städat... Fy skäms.... Eller så är det klapp på axeln för att vi tillät oss att koppla av! Ja så får det bli, det låter mycket bättre!

I onsdags var jag hos en ny frisör och klippte mig, ännu kortare den här gången. I fredags hjälpte mamma mig att färga håret med en ny sorts färg. Såhär blev resultatet och jag är nöjd!

Kalas på landet

Idag var det kalas hos Tina & Martin i deras nya hus och trädgård. När rapsen blommar för fullt, solen skiner från en klar himmel och alla kan vara ute i en härlig trädgård - då är livet på landet verkligen kanon!
Fullt med lek och bus för både stora och små! Vi som är vana vid lägenhet njuter lite extra!


Likaså njuter vi nog lite extra av att grillen var igång redan när vi kom!

Melker och Max är verkligen kompisar!
Kladdkaka! MUMS!!!
Felix och Emilia gör "vatten- och gräskaka"
Elias provar Melkers skor
När klockan började närma sig 22 var Melker ganska sliten...men det är ju så kul med kalas!

TACK FÖR EN HÄRLIG KVÄLL!



Sommarens första dag


Felix har haft hopprepsvecka i skolan


I torsdags visade han vad han kan



På kvällen premiärsatt vi på balkongen




Dags att färga håret!


Hamburgare! Mums!



En alldeles underbar torsdagkväll!

fredag 21 maj 2010

GRATTIS SYRRAN!!!



GRATTIS MIN GOA SYSTER SOM FYLLER ÅR IDAG!

F-kassan kan visst jobba snabbt...också...

Fick idag ett brev från Försäkringskassan med beslut om att bevilja mig Särskilt högriskskydd för ett år framåt. Detta har jag redan haft i ett år, men nu var det dags att söka om det. De sista kompletterande uppgifterna måste de ha fått in från mig i onsdags och redan idag kom svaret. Det kallar jag snabbt!!!

Beslutet innebär att jag får sjuklön från dag 1 samt att arbetsgivaren får ersättning från f-kassan för de första 14 dagarna jag är sjuk. Alltså kostar det inte arbetsgivaren något när jag är sjuk och dessutom slipper jag karensdagen. Det är en livlina för mig. Skulle jag haft karensdag varje gång jag blir sjuk hade min ekonomi varit total katastrof. Nu är den bara det ibland...

Detta högriskskydd kan man beviljas om man har en sjukdom som gör att man riskerar minst 10 frånvarotillfällen på ett år, och/eller en sammanhängande sjukfrånvaro på minst 28 dagar. Tittar man på min historik de senaste 3 åren så är det inte så svårt att förstå att jag uppfyller villkoren! Med råge, skulle jag vilja tillägga. Och det är ju extra skönt när myndigheterna håller med!

torsdag 20 maj 2010

Världens bästa jobb!

När solen skiner, värmen kommer på riktigt, det är Förskolans dag och alla är glada...då är jag säker på att JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA JOBB!!! Trollmaskerad var det idag och många av barnen var fantastiskt kreativt utklädda. För min del fick häxklänningen från Halloween förvandlas till trollklänning, med Djävulssvansen som trollsvans. Allt blev jättebra och vi var ute i ett sträck från kl.10 tills förskolan stängde kl.17.30, bara med undantag för de barn (och jag) som var inne och sov middag (även vid vilostunden har jag världens bästa jobb! Eller ska jag kalla det löneförmån...).

En underbar dag alltså!!!

Men för mina egna pojkars skull så längtar jag faktiskt till sommarlovet... Unnar Felix att också få vara uppe och njuta av de ljusa kvällarna. Tyvärr är han så morgontrött att han behöver lägga sig senast åtta på vardagkvällarna, men ikväll var det svårt. Just nu ligger han i min säng och har jag tur har han precis somnat...Får ställa in mig på en trött kille imorgon bitti...skönt att det är helg för honom sen!

Ikväll blev det premiär på balkongen när vi åt middag. Härligt, men visst hade det varit ännu bättre på bottenplan så vi kunde rört oss lite mer...och grillat...mmm...

Fick ett gott besked idag när jag pratade i telefon med en av mina doktorer. En av mina mediciner som jag dragits med under lång tid, ska vi prova att halvera. Det känns skönt och som ett steg i rätt riktning. Gott!

tisdag 18 maj 2010

Barn i huset igen :-)

Så är ordningen återställd :-) Barnen är hemma igen och vardagsrutinerna flyter på. Ganska fullspäckad vecka med jobb, skola, träningar, kvällsmöte på jobb, klippning, tvättstugedags, kalas hos lillasyster, samt fotbollsmatcher fredag, lördag, söndag. Det lär inte bli några svårigheter att få denna vecka att gå...som vanligt!

Morfar ställer upp flera gånger den här veckan, ikväll var pojkarna där när jag var på möte. Imorgon bitti är det vad Felix kallar "MysMorgon Med Mormor och Morfar". D.v.s. jag öppnar förskolan och börjar 6.30. Då väcks Felix kl.6, körs hem till mormor & morfar i pyjamas och fixar resten där, innan morfar lämnar honom på skolan kl.8. Eftersom fritids öppnar samtidigt som mitt jobb så är det ingen möjlighet att lämna honom där innan jag börjar.

På torsdag är det motsatt problem när jag stänger, men då är det Max som ställer upp och hämtar sin lillebror. Skönt att de börjar bli stora :-)

söndag 16 maj 2010

Hemma igen efter en lugn & skön helg

Långledigheten har gått fort, men så skönt det har varit att bara vara.

Under dagen igår och idag har magen blivit bättre och bättre. Smärtan har lagt sig lite men svullnaden kommer och går. När vi kom hem ikväll gick vi en runda och då kändes det direkt att jag inte klarar mycket ansträngning...snäll som Henrik är så skjutsade han mig hem så jag slapp kånka på väskor på tåg och buss. Men om sanningen ska fram så berodde det på att han ska på utbildning några dagar i Falsterbo, vilket gör att han får närme härifrån imorgon bitti.

Vi tog en runda ner om kyrkogården ikväll, där både min farmor och farfar finns begravda. Idag skulle min farfar Arthur fyllt 90 år så idag har mina tankar gått lite extra till både honom och farmor. Kan inte förstå att det är 18 år sen vi misste honom - åren har verkligen gått fort!

Imorgon är det dags för jobb igen - jag hoppas verkligen att jag ska få va frisk nu så jag kan sköta jobb och hem som jag bör. Felix kommer hem imorgon och då är det fotbollsträning, mår magen bra tar jag en promenad under tiden.

Längtar efter mina barn nu!!! Men jag och Henrik har verkligen haft en helg full av vila och lugn! Och SKRATT!!! Vi har så fantastiskt roligt ihop och vad mig anbelangar så är jag MINST lika nykär som jag var den första tiden tillsammans...tänk att det snart gått ett år!

Och jag är sååå lycklig!!!

lördag 15 maj 2010

som en uppsvälld ballong...

...känns min mage så fort jag ätit...när jag vaknar på morgonen känns den helt okej, men sen blir det värre och värre framåt dagen. Igår kväll kunde jag knappt ens ha ett linne som satt åt, eftersom det gjorde ont.

Fick i alla fall pluggat lite igår när Henrik var på match. Sen blev det en slappekväll i soffan. Börjar känna av i ryggen att jag varit för mycket stilla på sistone + att gallsmärtan även sitter i ryggen. Dessutom brukar den bli öm efter flera nätter i Henriks säng...även kallad "hängmattan" ;-)

Idag är det regntunga skyar och inte alls lockande att vistas ute. Henrik är iväg och spelar och under tiden fick jag i uppdrag att bestämma vad som ska handlas och ätas idag. Tyvärr blir jag sällan inspirerad till det när jag inte mår så bra...vill ha mat men har ingen aptit och när jag dessutom vet att jag får ont när jag ätit känns det inte ens kul att planera att äta...

Blir inte magen bättre imorgon får jag nog uppsöka min doktor...inget kul men kanske ett måste...fick i alla fall besked av "min" sköterska att de beställt en ny MRCP (magnetkameraundersökning) så det ska i alla fall va på gång...

Ha det bra i regnet! Kram

fredag 14 maj 2010

Rekreation och återhämtning på Österlen

Ett kanonbra sätt för mig att koppla av, må bra och ta igen mig, är att åka hemifrån. När barnen är hemma är jag SÅKLART allrahelst hos dem! Men när de inte är hos mig så fylls lägenheten av en trist tomhet och jag blir mest stressad över allt jag ska hinna göra. Mår jag då dessutom inte så bra, vilket ju magen inte har gjort den senaste tiden, så blir det ännu mer trist!



Då är det bra att ha mannen på ÖSTERLEN!!!



Velade en hel del innan jag satte fart hitåt i onsdags. Gick hem lite tidigare från jobb och medicinerade mig och la mig och sov en timme. Därefter blev det lite bättre när jag ätit och jag bestämde mig för att åka. Det blev tåg och buss denna gång och bara det är väldigt avkopplande. Musik i lurarna, en bok att läsa eller t.o.m. slumra en liten stund...



Vädret kunde ju som för alla varit lite bättre. Hade hoppats på riktigt utflyktsväder, promenera längs stranden med skorna i handen och sola oss på en filt någonstans. Men varken väder eller min kropp har passat för några långturer. Det har däremot blivit goda luncher både igår och idag. Igår på Lilla Viks golfrestaurang och idag på Djupadals golfrestaurang. Efter gårdagens lunch begav sig Henrik ut på en runda med sina golfkompisar och jag körde hem och sov! Idag hann med en tur till Haväng och Ravlunda innan lunchen.



Haväng är en fantastiskt vacker plats vid havet lite norr om Kivik, precis intill Ravlunda skjutfält. Där är böljande landskap intill havet och som gjort för en picknick. Vädret gjorde att det fick bli kaffe och varm choklad istället för svalkande saft och glass...en annan gång kanske... Lite kulturella var vi också då vi besökte en stenåldersgrav kallad Havängsdösen... Det jag blir mest fascinerad av då är de stora stenblocken...hur kunde de frakta och hantera dessa på stenåldern???



När vi frös fick vi sätta oss i bilen igen och köra till Ravlunda kyrkogård. Där hittade vi följande sten:



"Här under finns askan av en man som hade för vana att skjuta allt till morgondagen - dock bättrade han sig på sitt yttersta och dog verkligen den 31 januari 1972"...



En tänkvärd text som finns på Fritiof Nilsson "Piratens" grav. Det vi också lärde oss där är att alla begravda (inkl. stenåldersgraven i Haväng) ligger med fötterna mot öster för att de ska mötas av soluppgången. Vacker tanke, eller hur?!



Därefter var vår kulturella gärning slut för idag och magen ville ha mat. När lunchen väl var uppäten mådde min mage inget vidare så det blev hemfärd och en eftermiddagslur...idag igen...



Henrik är på fotboll nu och jag tänkte utnyttja tiden väl med att plugga lite på min IT-utbildning. Är dock inte alls motiverad, men borde... vi får väl se hur det blir... kanske en tur runt kvarteret först för att få syre i hjärnan...? japp så får det bli! Vi hörs!

tisdag 11 maj 2010

Kroppens mysterier...hos en STOLT mamma!

Igår var jag på mitt andra besök hos Massageterapeuten (som även läser till Osteopat). En hel timme tog det den här gången och det var en intressant upplevelse! Jag valde att gå dit trots att jag hade ont i magen, men när jag gick därifrån kände jag mig mycket bättre. Om det hade något samband vet jag inte, men lite andra samband fick jag ny kunskap om.

Bl.a. att mina fula hemska åderbråck på mitt vänsterben kunde bero på ett snett bäcken...

Eller att min "bula" mellan rygg- och nackkotorna kan bero på mitt stora stora räliga ärr på magen....

Visst låter det intressant...? Jag blir själv väldigt fascinerad av sån här kunskap. Jag är väldigt starkt övertygad om kopplingen mellan kropp och själ, hur olika saker i kroppen hänger ihop osv...men när man får sådana här konkreta exempel är det extra spännande.

Nu har jag bokat en ny tid om två veckor och köpt 5 behandlingar redan. Ingår i kommunens friskvårdssubventioner så det känns kanon. Efter allt strul genom åren, med både värk och magen så är jag beredd att prova allt. Tänk om det helt plötsligt är något som kan göra en liten liten skillnad...eller varför inte en stor???

Idag har i alla fall magen varit bättre kompis med mig. Dessutom var vi ikväll på utvecklingssamtal för Max med hans lärare. Spännande eftersom vi skulle få reda på resultaten av de Nationella proven som de jobbat med länge i vår.

Gissa om man blir STOLT!!! MYCKET GODA resultat i samtliga prov. Flera med alla rätt, något med ett fel...samt en massa goda omdömen från alla lärare. Inget snack om att det är en kille som har lätt för att lära sig saker! Dessutom tar han stort ansvar för skolarbetet, läxor osv...

OJ VAD JAG ÄR GLAD FÖR ATT JAG HAR SÅ DUKTIGA BARN :-)

söndag 9 maj 2010

Härlig helg med barn, kärlek och goda vänner!

Veckan började ju inte så kul eftersom jag och Felix var sjuka, men vi vände på det och sa istället att vi hade fått mycket mystid tillsammans. Dessutom har jag varit duktig med vad jag ätit denna veckan och bl.a. kunde en lunch se ut såhär:
Felix fick hem lite skolböcker efter andra dagen hemma. Då började han också bli frisk och han längtade till skolan och kastade sig över skolarbetet. Skönt att han klarar skolan bra precis som storebror.
Efter att ha jobbat och mått bra torsdag och fredag kom en helg väldigt snabbt... Hemmamys i fredagskväll med barnen, följdes av fotbollslördag. Jag var med Felix i Glumslöv där tre matcher spelades, medan Max var på hemmaplan och spelade en. Resultaten denna helg pratar vi inte så mycket om, men det var kanon kämpainsatser i kylslagen s.k. vår!
På hemvägen skulle jag och Felix komma på kvällens meny, då Henrik också skulle komma hit. Felix har en inneboende gourmet i sig och valde att vi efter pasta med tonfisksås skulle ha ostbricka. Och inte bara ICA eller Konsum-ost utan från delikatessbutiken Smakfullt! Där gick han in och talade om att han skulle ha osten Gruyere, för den gillar han! Övriga finsmakare i butiken blev mäkta imponerade att en 7-åring har sådana krav...så de lyckades sälja på honom Kungens favoritost också. Så efter middagen var det han som dukade upp och visst ser det smaskigt ut?
I morse tog jag och Henrik en rejäl sovmorgon, följt av frukost och en promenad. Redan hemma började jag få lite ont i min mage igen, men försökte glömma det... På eftermiddagen skulle vi ÄNTLIGEN träffa våra goda goda vänner i Åkarp som vi inte sett på över ett år. Av olika anledningar har vi fått ställa in flera planerade träffar, så när magen började ömma gjorde jag allt för att förtränga det. Vi fick en supergo och mysig eftermiddag tillsammans och jag är så GLAD att ha sådana vänner! Vänner som man vet och känner att de finns där, även om det hinner gå år utan att vi ses. Nu är målet att INTE låta det gå så lång tid tills nästa gång!!!
Magen känns sådär, men nu ska det bli en skön natts sömn också hoppas jag att jag lyckas trolla bort det med lite smärtlindring.
Imorgon väntar en ny härlig vecka!!!
Kram på er alla!


onsdag 5 maj 2010

Längtar till jobb

Att ha ett jobb innebär att man när man väl är ledig, kan uppskatta ledigheten. Hade man inte haft något jobb hade ledigheten inte varit någon njutning. Men att ha ett jobb och inte kunna jobba p.g.a. sjukdom, innebär "ledighet" definitivt utan njutning...

När man som jag ofta är sjuk och därför ofta frånvarande på jobbet, kan man ibland råka ut för kommentarer eller synpunkter från de som är friska. Kommentarer som direkt eller indirekt syftar på att jag borde jobba mer, klara jobbet trots sjukdom, att jag är för "klen", att jag är lat osv... Ibland är kommentarerna uttalade, ibland är de kanske mer en känsla jag får av folks uppförande. Av sådant de säger eller kanske sådant de INTE säger.

Alla vet att det ställer till det på arbetsplatser och annat när någon är sjuk. Men i mitt fall finns det knappast något tillfälle då jag än mer önskar att jag kunde jobba, som när jag är sjuk. Att må dåligt är inget man önskar sig. Att ställa till det för mina barn, familj, vänner och kollegor är definitivt inget jag önskar. Att får stora hål i plånboken är definitivt inget som lockar. Men med en kronisk sjukdom finns det inte mycket jag kan göra... Därutöver arbetar jag ju i en ganska infektionsutsatt bransch men förutom mina gallbesvär tror jag inte att jag är sjuk oftare än andra i yrket.

Det är inte lätt för de som är friska att förstå de sjukas situation. Politiker och Försäkringskassan gör det inte heller lättare...med deras metoder basuneras det ju snarare ut att sjuka personer är fuskare.

Sen ska jag inte glömma alla underbara människor som ofta hör av sig och undrar hur jag mår, som jag vet bryr sig och tänker på mig när jag är dålig! Det är sånt som gör att man trots allt håller humöret uppe!

Jag har sagt det förr men det tål att upprepas:


Den friske har tusen önskningar - den sjuke bara en...

tisdag 4 maj 2010

Två onda magar...

Det är inte min o Felix dag idag... Jag körde med honom på fotbollsträningen igår men han fick avbryta redan efter uppvärmningen pga magont. Senare på kvällen fick jag mer ont och dessutom feberkänsla i kroppen - då var jag säker på att det var ett gallanfall ändå... Skit också!

Sov dåligt i natt också men tidigt i morse gick jag upp för att känna efter...insåg ganska snart att jag fortfarande hade för ont för att kunna jobba. När jag väckte Felix för att gå till skolan så hade han också fortfarande ont, så det blev en hemmadag för oss båda. Kröp ner i sängen igen efter frukosten och jag sov i stort sett hela förmiddagen. Blir alltid så trött efter ett anfall. Felix går fortfarande i pyjamas och har tillbringat mesta dagen vid tv:n. Kollade bl.a. på videofilm vi har från när Max var liten. Gud vad liten och söt han var. Nu är han såklart stor och söt! Båda två såklart! Mina favvopojkar!

måndag 3 maj 2010

Kropp i obalans

En hel vecka med huvudvärk till och från, stel nacke och ömmande rygg. Min akuta behandling hos massageterapeuten i onsdags hjälpte kortvarigt...

Har tillbringat helgen hos Henrik och verkligen tagit det lugnt. Körde bil dit och hem för första gången på ett halvår. Det gick bra, men idag funderade jag verkligen om man kan få träningsvärk i axlarna av att köra bil??? Är konstigt öm i båda sidorna och det känns värre när jag håller upp armarna framåt som när man håller i ratten. Hahaha det låter helt sjukt eller hur? Men ärligt talat har jag knappt kört bil annat än inne i stan det senaste halvåret...kan det bli så då??? Hemresan igår tog lång tid eftersom jag stannade för små shoppingpauser lite här och var.

Strömavbrott här på kvällen vilket gjorde att min planerade tvättkväll istället blev en trevlig kväll hos mamma & pappa. Men när jag kom hem började det köra runt i magen på ett inte så kul vis...mådde illa och sprang på toa flera gånger i gårkväll och i natt. Till följd av detta sov jag uselt och huvudvärken kom igen som ett brev på posten... Inte mycket att göra än att ringa och sjukanmäla mig idag eftersom jag inte visste om min mage smittades... Somnade sen om i tre timmar (!!) utan toabesök så det är nog på bättringsvägen.

Har till följd av allt detta rannsakat mig själv (IGEN!!!) och kommit fram till:

1) Måste återgå till striktare LCHF-kost, min kropp tillåter och tåler inte undantag...
2) Boka tid hos Massageterapeuten för mer regelbundna behandlingar
3) Komma igång med träningen igen, även om jag varit lite bättre på att promenera än att träna på sistone. Igår köpte jag t.o.m. ett par nya gympaskor avsedda för walking/löpning.
4) Måla oftare! Detta mår jag så himla bra av!
5) Försöka åtgärda senaste tidens dåliga nattsömn (vilket nog blir bättre med punkt 1-3)

SÅ nu är det på pränt och ni är många som kan ha koll på mig! Men måste erkänna att det är trist att ha en kropp som inte tål en massa godsaker som jag älskar!!! Orättvist :-(