torsdag 29 april 2010

Trevlig Valborg!

Tänk att det redan imorgon är slut på april! Därefter kommer min absoluta favoritmånad - MAJ!!!

Tänker ett år tillbaka och är sååå nöjd med det senaste året! Tänk att det blev så bra med kärleken till sist!!!

Har mått betydligt bättre idag även om jag sover lite dåligt på nätterna. Imorgon är det jobb tidigt sen hem och packa och köra åt sydost. Ska bli skönt att komma iväg och koppla av lite.

Borde egentligen fixat lite mer här hemma ikväll men valde att relaxa istället. Hade en riktig tjejfilm på lager som jag unnade mig att kolla på. Så det blev en skön kväll i soffan. Nu får jag nog ta ett kvällsryck innan sängen kallar. Fattar inte vart denna veckan tagit vägen...

Ha en trevlig Valborg alla och måtte Sommargreven segra över Vintergreven! Heja heja!

onsdag 28 april 2010

Tillbaka på jobb + en massa annat...

Kl.05.20 väcktes jag av klockan idag...dags för öppning på jobb! Hade en ganska usel natt mtp min huvudvärk men gav mig iväg som planerat. Ljudnivån på jobb gjorde inte direkt huvudet bättre men så fort jag kunde började jag ringa runt och hitta en akuttid hos en Massageterapeut. Fick sticka lite tidigare för att kunna hinna med både ett snabbt läkarbesök och sen massören. Det visade sig att jag hade en hel del låsningar och en del lyckades han knaka loss...aj och oj på samma gång!

Det visade sig också att den här massageterapeuten läser till osteopat, vilket han berättade en del om och rekommenderade mig mtp mina gallbesvär. Så nu ska jag fundera på om jag ska satsa på detta för att se om både rygg och mage blir bättre. Allt känns värt att prova!

Var på en föreläsning nu ikväll och det var kanske inte det optimala att sitta still i 2½ timme efter dagens behandling...nu ska jag placera mig på spikmattan i sängen och hoppas på att få en riktigt god natts sömn...faktiskt lite sovmorgon imorgon, börjar inte förrän 9.00 :-) :-)

tisdag 27 april 2010

Isch vílken huvudvärk...

Måndagen tillbringade jag på min gamla gymnasieskola där jag var på utbildning om SWOT-analys. En intressant dag men tyvärr kom en hemsk spänningshuvudvärk smygande under dagen. Från skuldror, axlar till nacke och huvud. Tog en promenad på kvällen för att få lite frisk luft, men kände fortfarande av det när jag la mig. Max fick gå hem från skolan igår pga förkylningen som blossade upp i söndags. Felix åkte till pappa.

Imorse när klockan ringde var huvudvärken ännu värre. Insåg att jag inte klarade en dag på jobb i detta tillståndet, blir både ljus- och ljudkänslig när jag mår såhär. Det är som en blandning av spänningshuvudvärk och migrän. Har försökt kurera mig med panodil, stretchövningar, spikmattan, avslappning, fick t.o.m. massage av Max. Frustrerande när det bara hjälper för stunden. Jag skulle nog behöva komma till en ordentlig massör och få en ordentlig behandling, det var längesen!

Räknar dock med att jobba imorgon, det brukar inte hålla i sig så länge. Måste nog komma igång med min styrketräning igen så rygg och nacke blir lite starkare. Skärpning helt enkelt!

söndag 25 april 2010

Underbara söndag!

Frisk luft gör verkligen att man sover gott på natten! Så imorse var det Henrik som vaknade först, men tur var ju det eftersom han skulle hem och spela fotboll. OCH leka lite med sina lekkamrater på golfbanan ;-) ....

Solen sken stadigt idag också så Max stack iväg till en kompis och golfbanan, medan jag och Felix cyklade till IP där mamma var på Bakluckeloppis. Fräck idé, att stå och sälja sina prylar direkt från bilen. Kanske dags att samla ihop lite och stå där nästa gång...där såldes allt från kläder, prydnadssaker, böcker, leksaker...ja allt mellan himmel och jord! Felix köpte ett par målvaktshandskar, helt nya dessutom!

På hemvägen körde vi hållet om en kompis som följde med Felix hem. Pannkakor lovade jag och det blev det! Efter ett par timmars lek kom sen mamma och hämtade mig och pojkarna, så bar det av till landet. Närmare bestämt till Tina, Martin och lillkusin Melker. Alltid kul att träffa dem men extra kul idag!! Det va ju längesen... :-) Härligt att kunna vara ute i deras stora soliga trädgård och skönt att slippa sitta hemma i lägenheten. En grillad korv smakar väl aldrig så bra som när man sitter ute, eller åtminstone i ett uterum! Tack för en mysig eftermiddag/kväll!

Vi summerar helgen som gått som solig, rolig, mysig, lugn, social och alldeles...alldeles...underbar!!!

Nya tag imorgon; Felix åker till pappa, jag ska på utbildning hela dagen, Max har träning (om hans förkylning släpper lite...) sen är det BoIS för honom och morfar. Själv tänker jag fortsätta med mina motionsambitioner på barnens träningskvällar. Får se om det blir promenad eller Friskis imorgon, allt hänger på vädret! Hoppas på promenad eftersom jag kommer att sitta inne hela dagen!

Hoppas alla mina kära läsare haft en go helg och får en lika bra vecka!
Kram på er!

lördag 24 april 2010

Underbara lördag!

Tänk vad mycket man får gjort när man är uppe tidigt!!!

Kl.10 var tvätten klar och frukosten uppäten av hela familjen. En fågel viskade i mitt öra att min älskade bror var orolig för att jag tvättar så ofta...tyckte tydligen att jag borde ha en tvättmaskin i badrummet. Tack för den goa omtanken, men det är faktiskt lugnt! Om jag kunnat tvätta i lägenheten så hade jag haft tvätt hängandes överallt alltid! Men skönt att veta att du har lite koll på mig ;-)

Match på Ulkavallen stod på programmet och det blev en skön cykeltur dit. Killarna spelade mycket bra, märks redan att de lärt sig mycket sedan de började med 11-manna. Tyvärr förlorade de med 3-4 men de verkade ändå nöjda. Max var nöjd med sin insats och det viktigaste är ju alltid att man känner att man gjort sitt bästa!

Solen värmde gott så vi tyckte det var synd att cykla hem direkt. Istället fick barnen välja fika-ställe och ganska väntat blev det vår lokala favorit "Allt i Gläntan". Har ni inte varit där är det väl värt ett besök. Mysigt café med kakor, smörgåsar, sallader och andra enklare rätter. Dessutom presentshop och plantshop och på ovanvåningen finns B & B. Vinden kom från norr så det blev perfekt att sitta på deras kringbyggda uteservering och njuta av både mat och sol!

Passade på att köpa lite vårblommor till min balkonglåda, får se om de kommer i jorden idag eller imorgon. Jag har ju inte så gröna fingrar precis...
På hemvägen cyklade vi hållet om underbara Karlslundsparken där det var massor med folk. Vi sparkade lite fotboll och njöt av solen ytterligare en stund. Efter 5 timmar ute tyckte vi det var dags att bege oss hem.

Väl hemma kom Felix på att farbror Mats och hans sambo lovat honom golfklubbor så efter ett telefonsamtal och en cykeltur hem till dem, kom han plötsligt hem med golfbag, klubbor och vagn. Det blev knappast Max & Henrik ledsna för, så innan jag hann blinka satt de i bilen på väg till golfbanan för att testa! Inte mig emot...jag behövde en varm kopp te och lite vila...

Som jag njuter av denna dagen!
Carpe diem!

Morgonstund...

Lördag och visst hade det på många vis varit skönt med en sovmorgon...

...men tvättstugan kallade så från 6.45 har jag varit uppe med tuppen...

En alldeles underbar morgon! Solen skiner från en klarblå himmel, huset är alldeles tyst och lugnt. Har lovat både pojkarna och Henrik sovmorgon så jag tassar runt så tyst jag kan. Är snart klar med tvätten, har druckit en kopp te och ätit ett par goda grovmackor med gräddost. I lugn och ro...

Har t.o.m. passat på att betala månadens räkningar och det gick ihop den här månaden också!

Nu hör jag att någon rör på sig, dags att väcka Max också! Seriepremiär idag för BBK:s P13! Max gör målvaktsdebut i seriesammanhang. Avspark 11.00 på Ulkavallen mot hans gamla klubb Wormo! Heja Heja!

Ha en underbar dag, det tänker jag ha! Alla tre favoritpojkarna samlade hos mig! Tjoho!!!

onsdag 21 april 2010

Aprilväder!!!

Strålande sol. Regntunga skyar. Hagelskurar. Minusgrader. 13 plus. Snö i Skåne. Sommarjacka. Långkalsonger.
Ja vad ska man säga???
APRIL!!!
Vet ni förresten vad höjden av lathet är?
Följande konversation:
Max från vardagsrummet till mig i köket:
-Mamma...(något mer mumlande)
-Jag hör inte, diskmaskinen är i gång...
-Hör du nu? (Lite högre, men jag svarar inte)
Min mobil ringer, det står Max i displayen...
-Kan du säga en T-dryck på 12 bokstäver...(säger Max som löser korsord...)
Hur gjorde vi egentligen innan mobiltelefon-eran? Var vi verkligen tvungna att gå mellan rummen för att prata med varann??? Också undras det varför barn är överviktiga och många barn hesa...
Hmm...

tisdag 20 april 2010

Vilken underbar dag!

Trots ganska grå himmel blev vårt 40-årsfirande på jobb superlyckat!
Ett par hundra ballonger skickades iväg mot skyn och barnen jublade!
Många veckors planerande resulterade idag i en toppendag med musikunderhållning, gympa (som jag nog får lida för imorgon...) ballonger, clowner, glass, pizza, öppethus för föräldrar, presenter, tårta...ja allt ett riktigt kalas ska innehålla!!!
Enligt ryktet ska det finnas en artikel på www.landskronadirekt.com imorgon onsdag!
Tyvärr dök inte de inbjudna tidningarna upp och några höjdare från Stadshuset syntes inte till...men vi som var där och syntes gjorde minsann ett sjuhelsikes jobb!!!
Vår egen hovfotograf skötte vår egen dokumentation så det ska vi ta en titt på imorgon!
Men en hel dags festande och frisk luft tar minsann på krafterna, så att jag är vaken fortfarande är minsann lite oväntat. Diskmaskinen kallar på mig och vill tömmas...bara att jobba vidare så sängen kan få värma mig sen!
Ska dock ställa 3 väckarklockor till imorgon...det har sin förklaring...
Men det allra bästa med denna dag är ändå att både Felix och Max är på plats!!!
Då känns allt toppen!




måndag 19 april 2010

Äntligen är barnen på ingång...

Veckorna rusar verkligen iväg och det är jag glad för eftersom det innebär att jag fort får träffa mina barn igen. Sen kunde tiden gå lite sakta när de är här så man hinner med allt ordentligt ;-)

Helgen har varit lugn & skön. Henrik har varit här, vi har tagit det väldigt lugnt med långa sovmornar, promenad, långa pratstunder om allt mellan himmel och jord. Det är så skönt att kunna sitta i timmar och bara prata och känna att man kan prata om allt möjligt. OCH SKRATTA åt allt möjligt - känns lika viktigt!!! Var också på Galleri Gamla Staden och tittade på Ulf Lundells konstutställning. Det imponerade mer än jag trodde - Henrik köpte t.o.m. en tavla!

Lördagkvällen tillbringade jag med ett gäng tjejer hemma hos en god vän. En supertrevlig kväll med en massa skratt, god mat & dryck och trevligt sällskap! Kul med något sånt emellanåt!!!

Måndag idag som sagt och jag har fått hem Felix här idag. Vi provar ett nytt upplägg nu, nämligen att Felix är den som kommer hit på måndagen för att få lite mer ensamtid med mig. Imorgon är det Max tur att komma hem, och eftersom han är uppe längre på kvällarna så blir det automatiskt gott om tid för oss också imorgon kväll. Det har fungerat jättebra idag, trots att Felix hunnit med träning. Nu sover han dock gott inne i min säng...så får det bli när inte mamma hunnit bädda hans säng efter tvätten igår...men han protesterade knappast. Om det gör att han sover lugnt och tryggt så får han mer än gärna sova hos mig. Det finns ju plats!

Imorgon är det FEST hela dagen på jobb!!! Förskolan fyller 40 år och det ska vi fira hela dagen! Bl.a. ska jag hålla i ett Mini-Röris-pass (Friskis barngympa), vilket jag hoppas ska funka bra trots att jag känner mig lite stel i kroppen efter min & Henriks långa långpromenad igår. Försökte råda bot på det idag genom att ta en promenad till medan Felix tränade. Så än så länge börjar veckan bra med lite nyttig vardagsmotion :-) Ska försöka lägga lite kraft och tid på det under Felix träningskvällar. Så...nu har jag satt det på pränt och ni är många som kan kolla mig...frågan är om det var ett klokt drag? ;-)

Ha en underbra vecka, för det tänker jag ha!

Jag mår bra! Jag är glad! Jag är lycklig! Jag har världens goaste barn och världens bästa Henrik!
(Och såklart föräldrar, syskon, vänner, jobb m.m....)

Kan det bli mycket bättre???

fredag 16 april 2010

Mår som en prinsessa

Tänk vad fort det onda försvann den här gången! De starka medicinerna får nog användas fler gånger, eller så var detta ett ovanligt snällt anfall...

Skönt att va tillbaka på jobb igen idag, så jag hann träffa alla innan helgen. Soligt och fint så vi har varit ute i stort sett hela dagen. Skönt!!!

Väl hemma efter jobb så fick lägenheten sig en ordentlig makeover. Välbehövligt kan man säga! Nu är det städat överallt och Henrik ringde precis och sa att han är på väg hit efter deras fotbollsmatch, som de för övrigt vann!

Helgens väder är väl lite osäkert, men imorgon har vi planerat en tripp till Galleri Gamla Staden, för att se Ulf Lundells konst. Ska bli lite spännande att se vilket som tilltalar mig mest, musiken eller tavlorna. Ska bli härligt att ha Henrik här hela helgen, är ju två veckor sen sist. Men imorgon kväll får han roa sig själv, medan jag roar mig med lite tjejkompisar! Det behövs det också!

Ha en riktigt skön helg alla läsare!
Kram kram

torsdag 15 april 2010

Marias tavlor

Glöm inte ta en titt på min andra blogg också! http://mariastavlor.blogspot.com eller via länken längst ner till höger.

Mina senaste tavlor finns nu fotograferade och upplagda på bloggen.

Respons? Ja tack!

onsdag 14 april 2010

Mycket tanketid...

...fick stanna hemma idag...vågade mig på en stark smärtlindring igår vid sängdags och den gjorde i alla fall att smärtan klingade av under natten. Dock sover jag väldigt dåligt med den medicinen, trots att kropp och ögon är supertrötta.

Lite groggy idag men mindre ont än igår. Tog en promenad runt kvarteret för att se hur det kändes med ork och smärta, tog sen beslutet att stanna hemma imorgon också. På fredag räknar jag med att va tillbaka om det går som planerat.

Tillbringat dagen på soffan med filmen "Australia" vilken jag tyckte var kanon! Vilken miljö och vilket landskap i Australien! Och lite annat vackert att vila ögonen på...vet dock inte vad han heter...

Funderade på hur urinvånarna, Aboriginerna, lyckats överleva. Vilket förföljt folk! Är inte så insatt men jakten på "Den förlorade generationen" skildrades i filmen. Nästa sekund sitter jag vid datorn och läser inlägg, kommentarer m.m. på nätet om den tragiska dödsmisshandeln i Landskrona för ett par veckor sen. Händelsen är ju såklart fruktansvärd men var kommer allt hat ifrån som folk kräker ur sig i Facebook-grupper osv. Framför allt gör det mig arg när avsändarna inte vågar ha någon bild och kör med ett alias. Om männsikor som begår brott ska stå för sina handlingar (vilket väl är en självklarhet för alla - oavsett bakgrund) så borde väl även alla "tyckare" kunna visa vem dom är och stå för sina (mer eller mindre begåvade) synpunkter och uttalande.

Vårsolen har visat sig från sin bästa sida idag så jag öppnade balkongdörren, la ett par dynor på en hård trästol, satte mig med fötterna uppe på en pall i solgasset - och somnade!!! Då är man trött om man kan somna så obekvämt! Vaknade av att allra bästaste pappa ringde och sa att mina däck var bytta! Tack snälla!

Tror jag ska överge datorn nu och ägna mig åt en ny bok som jag lånat av en kollega. Dödergök av Katarina Wennstam, fortsättning på Smuts, som var ruskigt bra. Har läst ett par kapitel men inte kommit in i den riktigt än. Bara att sätta igång för sen väntar tredje boken Alfahannen också på mig i hyllan.

Att fastna i en riktigt bra bok är nog den bästa avkoppling jag vet. TV:n kan va avstängd i dagar i sträck om jag hittat en riktigt bra bok. Och är jag dessutom hemma sjuk så kan jag verkligen unna mig att läsa i flera timmar i sträck!

Någon som har fler lästips?

Ha det gott i vårsolen!

tisdag 13 april 2010

Det fanns kanske en förklaring...

...till min trötthet i söndags...

Efter någon timme på jobb idag fick jag väldigt ont i höger sida av ryggen och efter ytterligare en stund kände jag det fram i magen. Alltså...det var dags för ett nytt gall-anfall...

Glad att jag varit frisk i över 5 veckor, men ledsen att det kom tillbaka. Dock inte oväntat...varje gång jag mått bra en längre tid så inbillar jag mig att det kanske ska ha gått över, men innerst inne vet jag att det förmodligen inte är så...

Försökte stävja det onda med panodil men i eftermiddags gick det inte längre att på ett bekvämt sätt hålla mig upprätt, alltså fick jag lämna jobb 1½ tim för tidigt för att hem och vila. Panodil igen men ingen effekt. Får se om det behövs nåt starkare.



Dock en glädjande nyhet idag - bilen gick igenom besiktningen! Önskar det var lika lätt med kroppen - tänk att få ett papper i handen där det står "utan anmärkning"...Dream on....

Solen skiner i alla fall!!!

söndag 11 april 2010

Ork och tid kommer inte överens...

Har djupa funderingar just nu... ;-)

Ungefär som historien om Emil och sockerdrickan...

När jag har tid att städa så orkar jag inte. När orken och energin infinner sig, så finns inte tiden... När i helskotta ska jag då städa???

Timmar, dagar, veckor och månader bara susar förbi. Redan 11 april. Funderar fortfarande på var januari/februari tog vägen...

Funderar på Rut. Hon lär vara duktig.

Tvätten är iaf avklarad. 10-14 i bostadsområdets tvättstuga. Klappar mig på axeln! Har en axel kvar...och tvätt att vika...

Barnen på Cirkus Cirkör med farmor & farfar. All tid i världen att röja och vika i lugn och ro. Vad händer? Soffan utsöndrar någon sorts signaler till mig. Jag föll...

Samvetet gnager...varför känns det aldrig som jag blir färdig? Säger att jag lärt mig att dra ner på kraven...att prioritera...har jag det? Eller för mycket? Måste nog ringa Rut...frågan är om hon finns kvar efter september?

Veckans summering

Veckan som gått har varit full av träning och aktiviteter. Utesäsongen har börjat på allvar för barnen och snart drar serierna igång. Felix innebandy avslutades med en föräldramatch i torsdags, som de naturligtvis vann med ett måls marginal :-) Jag överlät dock spelet till Felix pappa...
Igår var det Vårcupen i Häljarp för Felix lag. Samtidigt spelade Max träningsmatch i Rydebäck vilket slutade med 1-1. Lillkusin Melker var hos oss hela dagen och fick stå ut med både kall blåst och en massa fotboll. Men visst ser han ut att trivas?






Efter att Felix lag spelat en oavgjord, förlorat en och vunnit två så var vi tacksamma att få komma hem i värmen. Vårsolen lurar oss, men blåsten var riktigt hemsk. BoIS hade seriepremiär mot Degerfors (vinst med 1-0) och vi lärde Melker säga BoIS!!! Mission completed...(han har ju oturen att ha en pappa som är MFF:are...så nån i släkten måste ju stå för den goda smaken och ordentlig uppfostran!)

måndag 5 april 2010

En underbar helg blev det såklart!

Påskhelgen är till ända och den har varit fylld av härligt umgänge, mycket promenader på Österlen, en hel del konst, god mat, alldeles för mycket godsaker och trevliga dagar med Henrik, släkt och goda vänner. Igår och idag har barnen varit hemma, dessförinnan med sin pappa.






Nu ser vi framemot en ny skol- och arbetsvecka och hoppas på fint väder. Utomhussäsongen drar igång på riktigt för Felix denna vecka och det blir en hel del fotboll framöver. Hoppas ni alla haft en go helg!