fredag 26 februari 2010

Nya glasögon beställda




Det blev väldigt små bilder men såhär ser mina nya glasögon ut.


Trivs väldigt bra i mina nuvarande gamla svart/vita så jag kör ett säkert kort. Gissar att det blir de jag använder mest. Men eftersom man fick ett par till på köpet så kändes det kul att välja något helt nytt, därav de andra som är röda och svarta.


Hoppas de blir lika snygga på :-)






torsdag 25 februari 2010

Aktivt Sportlov

Veckans sportlov har varit fyllt av aktiviteter både för barnen och OS-deltagarna.
Varje kväll har jag och barnen suttit bänkade framför tv:n och det har inte saknats spänning... Sveriges insatser bedömer jag som klart godkända! Men måste ändå erkänna att nästa vecka ska det bli kul att kunna titta på något annat tv-program :-)

I tisdags när båda pojkarna kommit hem firade vi sportlovet med en fika i stan i samband med att jag var och beställde mina nya glasögon. Förhoppningsvis får jag dem nästa vecka :-)
Max kompis sov över här och på onsdagmorgonen skötte de tre grabbarna sig själv sen jag gått till jobbet. Uppåt förmiddagen kom Felix till mig på jobb ett tag innan han sen fick följa med Max och kompisarna på bio och se Alvin och gänget 2. Det var poppis!

Igår mös vi i soffan hela kvällen och båda pojkarna har njutit av att få va uppe länge när det är lov! Det är mest jag som tycker jag kommit i säng sent, men det är samtidigt skönt att få mycket tid med dem på kvällen och slippa ha en massa tider att passa.

I morse skötte Max och Felix sig själv några timmar innan de ringde morfar och hämtades av honom. Där hemma blev det populär köttbullemiddag och sen lite sportande i Idrottshallen. Direkt efter jobb körde jag till Friskis gym och sen hämtade jag barnen. Kvällsmat och ännu mer OS innan båda stupade i säng. Nu är det min tur!

Imorgon är jag ledig och tänkte börja dagen med att köra och handla inför helgen. Det blir sen ett besök i Ishallen där jag ska försöka hänga med pojkarnas skridskoåkning...längesen jag åkte... Därefter blir det hem och sköta lite städning innan Felix ska på disco på kvällen :-) Stor kille :-)

På lördag ska vi fira Max 12-årsdag med släkten. Men innan dess ska jag hinna med ett besök hos frissan...en välbehövlig klippning och tillhörande färgning står på schemat. Jösses så många grå det finns nu....och i lördags sa optikern att jag snart behöver progressiva glasögon...suck...var ska detta sluta? :-)
Tur jag har ett jobb där jag får utlopp för barnasinnet - som idag när jag låg på golvet och hade kuddkrig med barnen, eller rättare sagt DE kastade kuddar på MIG! Men så härligt det är att kunna bjuda på det och få visa dem att även vuxna kan leka och tramsa. Det är klart den bästa delen av mitt jobb!!! :-)

Nu hör jag hur sängen ropar på mig! Natti natti!

måndag 22 februari 2010

Rättelse...

Max har nu kommit hem och har korrekturläst de senaste inläggen... Rättelser:

1. Max var 47 cm när han föddes

2. Max är nu 165 cm. Väger dessutom 51,9 kg! Stor kille! :-)

Helgen har varit härlig. Frisknade till och lördagen innehöll en runda i stan tillsammans med en god vän. Bl.a. var jag på synundersökning och fick veta att jag börjar bli gammal...hmm...grrr...
På kvällen kom Henrik hit och vi åt & drack gott (fläskfilégryta med vitlöksostsås och smörstekta champinjoner) och tittade såklart en hel del på OS. Medan han fokuserade lite mer på OS så valde jag att måla lite...ganska nöjd faktiskt. Inte helt klart men återkommer med resultatet.

Igår var vi superflitiga och var på gymmet och tränade. Kul att göra det tillsammans. Sen blev det en fantastiskt god fisksoppa med spenat, torsk, räkor och aioli. Även den från min nya kokbok och än så länge är det bara en massa nya favoriter. Allt jag lagat hittills kommer jag att laga fler gånger!
En tur till IKEA behövdes så att Henriks kök snart kan bli färdigt. Därefter blev det ännu mer OS innan det blev dags att ladda för en ny arbetsvecka. Skönt att komma igång efter en veckas sjukdom.
Det var riktigt roligt att komma dit till barn och kollegor idag. Sportlovet började idag och det märks även hos oss. Ett fåtal barn så det passade bra att Max kom och hälsade på i eftermiddags. Han blir snabbt poppis bland de små barnen och själv verkar han tycka det är roligt att leka med dem. Dessutom lyckades jag få med honom på ett jympapass på Friskis idag men efteråt var vi rätt slut...trodde det skulle vara ett baspass men eftersom det inte var ordinarie ledare så blev det istället ett medelpass, puh vad det tog musten ur oss. Men kul!

Imorgon kommer Felix hit sen är det sportlov för båda barnen. Dom ska va hos morfar ett par dagar och på fredag tänkte jag vara ledig. Då blir det ett besök i Ishallen tror jag.

Nu får jag fortsätta heja på svenskarna i skidåkningen...vi hörs! Ha en go sportlovsvecka!

fredag 19 februari 2010

Nu är Max firad

Ikväll har jag varit och grattat Max hemma hos hans pappa.
Såhär glad blev han av presenten som bl.a. var ett par målvaktsbyxor:
Felix verkade också glad att se mig :-)
Syskonkärlek :-)

Mys i mammas famn
Plankstek serverades...mmmm...

Hoppas pojkarna aldrig blir för stora för att krama mamma!
Efter supergod planka och blåbärspaj till dessert blev det en stunds mys i soffan i väntan på
OS-hockeyn
En liten stunds mys sen lämnade jag pojkarna i fred för att kolla hockey.
Härligt att få träffa Max på hans födelsedag och TACK alla tre Persson för en trevlig kväll!

GRATTIS MAX 12 ÅR

GRATTIS MAX PÅ DIN 12-ÅRSDAG
ÖNSKAR
DIN MAMMA!
Bild tagen under en av våra myseftermiddagar för ett par veckor sen när Max kom hit för att hämta hem lite saker till sin pappa. Hela eftermiddagen fylldes av en massa galna upptåg och massor med skratt!
Ljuvligt!

torsdag 18 februari 2010

För 12 år sedan...


...låg jag på sjukhuset och väntade spänt på vad som skulle hända. Max fanns i min mage, en mage som dessutom plågades av smärtor p.g.a. gallgångscystan som upptäcktes under graviditeten. Max födsel var uträknad till 26 mars men redan 2 februari blev jag inlagd och sjukvården gjorde allt de kunde för att smärtlindra mig och samtidigt försöka hålla tillbaka Max som gärna ville ut. Den 18 februari, idag för 12 år sen, sa läkarna att det snart var dags...de tyckte inte jag skulle plågas längre. Men först på morgonen den 19 februari kom de och sa "Vi tänkte att ni skulle bli föräldrar idag". Det var en häftig men samtidigt lite skrämmande känsla...det var ju inte riktigt så jag hade förväntat mig att det skulle gå till. Men de hjälpte till att sätta igång värkarna och kl.18.00 den 19 februari föddes vår alldeles underbara Max!


Starten blev lite omtumlande eftersom jag fått så mycket morfin tidigare. Barnläkare tillkallades och Max togs snabbt omhand eftersom han var lite kall och hade lite grymtande andning. Kuvösen blev hans första hem men som tur var bara i mindre än ett dygn. Men jag kan fortfarande minnas den otillräckliga känslan av att inte få ha honom hos mig. Det kändes sorgligt och än idag kan jag reagera starkt av att se bilder eller höra talas om andra i samma situation. Till vår stora glädje var Max, trots sin 5 veckor för tidiga ankomst, en stor och stark kille. Han orkade bara inte äta själv utan fick vara kvar på Neonatalavdelningen och sondmatas, medan vi tränade lite i att få honom att äta själv. Så först efter ett par veckor i livet fick han komma hem med oss till vårt eget hem som då var i Häljarp.


Att han var 48 cm lång och vägde 2780 gram kan man knappt tro när man ser honom nu...senast jag frågade var han 162 cm lång och stilig har han ju alltid varit.


Att jag varit mamma i 12 år i morgon är en rätt häftig känsla! Och jag är en väldigt stolt mamma - till båda mina älskade pojkar!

onsdag 17 februari 2010

Fortfarande hemma...

...tyvärr...
Har varit så glad de senaste månaderna att jag mått så mycket bättre i magen, men nu va det slut på den glädjen. Eller i alla fall en paus... I dag känner jag tydligare att det är gallbesvären som strular. Känner igen smärtan ut i höger sida och bak i ryggen. Likaså illamåendet. Usch! Förkylningen håller det magonda sällskap och tur är kanske det - lika bra att ta allt på en gång.

Nu ska jag inte gnälla mer, det hjälper ändå inte!

När jag såhär lite oväntat plötsligt får ensam & ledig tid i soffan så börjar tankarna flyga iväg...tittar på mitt staffli, mina dukar och mina färger som fortfarande står framme. Kombinerar de tankarna med att jag läste i tidningen idag om Konstrundorna som snart drar igång. Kanske skulle göra något mer för att sprida information om mitt målande och mina tavlor. Men kände direkt att jag nog är för blygsam för att visa upp dem för allmän beskådan. Känns så tryggt på bloggen eftersom jag inte behöver stå bredvid och se eller höra åskådarens reaktion och åsikter. Men jag grunnar vidare och har i alla fall funderingar på att göra om min tavel-blogg så den känns lite mer aktuell. Återkommer med mer information i så fall.

Max gjorde mig så glad idag!!! Han ringde på dörren i eftermiddag efter skolan. Kom för att hämta grejer men stannade och fikade, snackade, mös och vi har så mysigt och kul ihop sådana stunder! Hans humor - den e go den!!! Stor kille - 12 år på fredag, jösses!!!

tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen - men inte för mig

Så gick det inte längre...har under de senaste veckorna dragits med en förkylning av lättare slaget som inte riktigt brutit ut men ändå gjort mig snuvig och öm i halsen. Det i kombination med illamående sen i söndagskväll och ont i magen till och från under gårdagen - fick mig att däcka idag... Vaknade ett par timmar innan klockan ringde och kände mig fullständigt slut i hela kroppen. Magen känns ömsom svullen och ömsom alldeles tom - om det är gallbesvär eller annat vete tusan. Mår i alla fall som en skit... Så idag valde jag att lyssna på kroppen och stanna hemma från jobb. Har lämnat Felix på skolan men sen parkerade jag mig i soffan i ryggläge. Det blir till att vila idag! Känner dålig aptit och är matt i kroppen så det är väl något som ska väck!

Trist såklart eftersom jag ändå känt mig ovanligt pigg och frisk ett tag nu, men men...bara att vila sig i form igen!

Barnen har nu lämnat hemmet för den här veckan och är hos sin pappa. På fredag fyller Max år så då ska jag i alla fall dit och gratta honom, mysigt! Tänk att han blir 12 år!!!

Ha en bra tisdag i vintervädret! Och ät inte för många semlor...här blir det inte en enda...

söndag 14 februari 2010

Happy Valentine´s day!

Till alla mina vänner och läsare skickar jag en extra hälsning idag på
ALLA HJÄRTANS DAG!
Hoppas ni har en bra dag och tar lite extra hand om era nära och kära. Dagen måste ju inte uppmärksammas med en massa gåvor utan kan ju också vara ett utmärkt tillfälle att ta hand om sig själv eller de man tycker om!
Min helg har varit hjärtligt bra!
Började lördagen tidigt med Max fotbollscup i Kågeröd. Bra insats med blandade slutresultat, två förluster, en oavgjord och en vinst. Men båda förlusterna var uddamålsförluster som avgjordes i sista minuten. Otur!
På eftermiddagen lämnade pappa mig på stationen och tog sen pojkarna med sig hem. Jag hoppade på tåget mot Simrishamn och kom välbehållen fram.
Härligt att träffas!!!
Alla hjärtans dag eller inte, så skämde i alla fall Henrik bort mig med en massa presenter från Thailand. Allt passade både i smak och storlek och jag blev jätteglad. Även barnen hade han tänkt på och köpt presenter till. E´han inte för go´?
Idag bjöds vi på god middag hos hans föräldrar och sen tog jag bussen/tåget hem via Lund. I Landskrona mötte barnen och pappa mig igen och vi fick några mysiga timmar tillsammans ikväll innan helgen är slut.
Imorgon är det en ny vecka med jobb, härligt!
Barnen åker till sin pappa men jag tänkte istället hinna med ett par träningspass och va lite nyttig!
Kram till er alla & ha en härlig vecka!

fredag 12 februari 2010

Bio med barnen & Farsan :-)

Ja...nu undrar ni kanske...fick inte morsan följa med? Nä nä...det var alltså jag & barnen som var på bio och såg filmen FARSAN som hade premiär idag. Den var klart sevärd. Max garvade sig hes men Felix verkade inte va riktigt i form. Hoppas han bara va trött och inte sjuk...

...nu ska jag förbereda lite matsäck och ställa klockan på 6...Max ska nämligen på fotbollscup i Kågeröd och det är samling 7.20... Zzzzzz....

Väderleken spelar oss ett spratt och trots mina förberedelser inför helgen så ser det dåligt ut att kunna genomföras. Det har fastnat tåg mellan Tomelilla och Simrishamn så där är det stopp och ersätts med bussar (känns inte lika pålitligt) och att köra bil känns inte som något alternativ vid denna årstiden... Får kanske vänta en vecka till innan vi ses... :-(

Jag får försöka hålla koll på nätet, radion och tv under dagen imorgon och inte minst prata med Henrik när han landat vid halvsju imorgon bitti. Just nu sitter han på planet hem sedan 4 timmar tillbaka och har "bara" några timmar kvar. Får väl se om dom kan ta sig från Kastrup...det har utlovats 1-2 dm snö och vind... Skåne...

torsdag 11 februari 2010

Matlagning enligt LCHF


Jag fortsätter med min LCHF-kost, om än med vissa undantag. Jag har vant mig av vid att äta pasta, potatis, ris etc...inga större problem. På jobb tar jag ytterst lite under den pedagogiska måltiden, mest för syns skull.

Senaste veckan har jag testat flera recept ur min nya LCHF-kokbok, till min stora glädje har allt fallit mig i smaken.
Första bilden visar Fläskfilé och lättkokt blomkål med en fantastisk sås av vitlöksost, grädde, creme fraiche och lite persilja.



Här fotograferar Felix medan jag förbereder ingredienserna till måndagens Moussaka.

Resultatet ser ni här. Aubergineskivor täckta med köttfärsröra och en oststanning innehållande ägg, riven ost och majonnäs.
Till detta en fräsch sallad med fetaost och avokado bl.a.
Idag blev barnen överlyckliga över att få pannkakor. Till mig själv blev det en gräddig omelett fylld med avokado, fetaost, majs och små söta tomater.
Redan torsdagkväll och helgen hägrar. Jobbveckan har varit jättebra men tyvärr väldigt många sjuka barn. Magsjuka är inget kul så jag och min kollega är glada så länge vi klarar oss...
Har haft en mysig eftermiddag/kväll med barnen. Slutade efter lunch för ett läkarbesök med Felix, sen blev det en shoppingrunda i stan. Max ville stanna hemma och det passade ju bra eftersom det är hans födelsedag den 19:e. Vi passade också på att ta en fika på Espresso House för första gången, och då dök mamma/mormor upp så det blev en trevlig stund tillsammans. Testade deras Nutty Bar som var sprängfylld av olika nötter, fröer, tranbär och doppad i mörk choklad. Mums! Felix fick "världens största kanelbulle" och den var han mätt av fortfarande när han la sig, sa han :-)
Nu ska jag ta en titt på väderprognosen så jag kan planera min/vår helg!
Två dagar kvar... :-)

onsdag 10 februari 2010

Om tre dagar...

...är Henrik äntligen hemma igen! Har haft flitig mailkontakt med honom och de verkar ha det väldigt bra men ska jag vara ärlig verkar han ha liiiiite hemlängtan nu :-) Det gillar jag :-)

För övrigt mår jag bra, lite skrovlig i halsen men inget att hänga upp sig på. Max är jätteförkyld men har varit i skolan igår och idag. Felix är frisk men ganska trött på kvällarna efter 9 tim på skola och fritids...det kan man ju förstå...

Jag tog en runda på gymmet ikväll och det kändes bra igen nu när magens träningsvärk lagt sig. Får väl se hur det känns imorgon...att göra situps liggande på rygg på en pilatesboll är minsann inte att leka med...

Nu finns det en diskmaskin som kallar på mig och lite annat kvällsfix innan sängen får lov att kalla. På jobb är det kaos med massor av magsjuka men jag håller tummarna för att jag ska klara mig lika bra som jag brukar när det gäller det...peppar peppar...

måndag 8 februari 2010

Vad händer....???

Något som är väldigt spännande för mig att följa, åtminstone några gånger per vecka, är besöksstatistiken på min blogg.
I helgen blev jag lite orolig...vad har hänt...har mina läsare svikit mig...har allas datorer kraschat samtidigt....är min sida svåråtkomlig....har ni tröttnat????
Men så blev det måndag igen och allt återgick till det normala :-) Det tackar jag för :-)
Hoppas ni vill fortsätta följa MITT LIV SOM MARIA!
De gula staplarna visar totalt antal besök medan de blå staplarna visar unika besökare. Ja, det heter så...men unika är ni ju allihop!
Förstå ni att jag blev lite orolig fredag-lördag?
En kul slutsats är att jag gissar att många följer mig från datorn på jobbet, eller helt enkelt har fullt upp med sina egna liv på helgen. Och det är ju så det ska va...
Eller som Sissela Kyle sa i sitt Dödssyndsprogram om HÖGMOD förra veckan:
"När jag var liten fick jag lära mig att det var fult att läsa andras dagböcker"
Så kanske man kan tycka, men jag kan berätta att min dagbok innehåller helt andra saker...
Dessutom tror jag att jag fått lite nya läsare sen jag gick med i Facebook och har länkat där till mina båda bloggar. Kanske snart kan konkurrera med Blondin-Bella :-)

Mina underbara barn på plats igen!

För många är måndagar negativt laddade...trötta efter helgen...ny lång arbetsvecka etc...

Men inte för mig!!!

Idag kom båda mina älskade pojkar hem och det är så ljuvligt! Då känns det liksom som det ska va!!! Veckan hemma utan dom känns så tom när jag går här och sneglar in på deras tomma rum.

Men nu ska jag njuta av varje ögonblick tillsammans med dem i en hel vecka! Lovely!!!

Dessutom har jag haft en riktigt bra dag på jobb idag och nu är det mindre än 5 dagar tills Henrik kommer hem!!!

söndag 7 februari 2010

Mitt hetaste spartips

1.Gå till Bankomaten
2. Sätt i kortet - går det inte så prova lite hårdare
3. Känns det som om något tar emot så tryck ännu lite mer
4. Knäck kortet
5. Stå snopen kvar med ett kort i två delar och inse att du inte kan ta ut de pengar du behöver - och inte heller handla på kortet...

Ett ypperligt sätt att spara pengar - fråga mig, jag vet!

lördag 6 februari 2010

Aktiv lördag

Huvudet kändes något tungt och trött när klockan ringde vid 9-tiden idag, men beslutsamheten att genomföra dagens planerade träning var starkare än tröttheten. Det är jag stolt över!

Gymintroduktion på Friskis stod på programmet. Fick en bra genomgång med ett grundprogram och efter instruktionen körde jag igenom hela på egen hand. Kommer att bli bra för ryggen. Väl hemma ville mamma ta med mig ut på en långpromenad och det blev en skön runda på ca 1 timme. Längesen vi var ute på en snackerunda :-)

Eftermiddag och kväll har jag unnat mig att tillbringa i soffan och lär nog göra det ett tag till... Melodifestivalen klar men nu fick jag tipset om den danska...får spana in konkurrensen...

Hoppas ni alla haft och har en skön lördag! Kram på er!

Melodifestivalen 2010 igång!

Ni som känner mig vet ju hur barnsligt förtjust jag är i Melodifestivalen :-) Det är endast ett fåtal gånger jag självmant missat en tävling. Den första gång jag kan minnas att det hände var faktiskt min och Henriks allra första dejt...i februari 2006!!! Så redan då måste det ha varit något särskilt med honom eftersom jag valde en kväll med honom före Melodifestivalen :-) Att det skulle ta över 3 år för mig att fatta det är ju en helt annan sak... ;-)

Ikväll sitter jag själv och kollar och har såklart min egen analys klar:

1. Ola - njae, det är inte riktigt min smak, kanske är jag för gammal...dessutom tycker jag hans frisyr är illa...

2. Jenny - kan bara säga vad är detta???? Satt hela tiden och undrade om hon inte blev trött i högerarmen... Kanske en skön låt om man blundar...

3. Linda - nä detta känns som nåt vi hört massor av gånger tidigare

4. Pain of salvation - fint :-) Lite Jesus eller Ola Salo över det hela...

5. Anders Ekborg - kungen av Musikal med en fantastisk röst. Årets Malena-varning

6. Jessica - SÅÅ snygg och stilig. Mogen och intressant att se henne så påklädd och stillsam

7. Frispråkarn - nä rap är inget för mig men otroligt impad av rappares ordflöde. Årets kontaktannons...

8. Salem al Fakir - Bara så charmig och skicklig musiker. Skön låt!!!

Precis just nu redogjordes vilka som gått vidare och Malena-varningen försvann...han gick inte ens vidare. Men Salem direkt till final köper jag!!! Absolut!

Trevlig helg!

Så var ännu en arbetsvecka avklarad och jag har tillbringat kvällen med några arbetskamrater på restaurang. Fonduekväll på Tycho, jättetrevligt hade vi, men blev i ärlighetens namn väldigt besviken på servicen... Hade bokat bord till klockan sju, dessutom förbeställt att vi ville ha fondue. Satte oss kanske till bords kvart över, men först efter en timme kom maten...då var vi rejält hungriga. Servispersonalen var väl sådär, inte riktigt uppmärksam och alert, men sa att det var bara att säga till om vi ville ha påfyllning. När köttet började ta slut bad vi om just det, men då fick vi ett kort svar att vi fick inte mer...inte ens ett smidigt erbjudnade om att köpa till mer kött utan bara ett rakt, "det blir inte mer"...typ... Påfyllningen gällde bara pommes och såser. Dåligt... Så nån dricks blev det inte... I dagens tidning fanns en krogtest just därifrån som inte gav så gott betyg, och jag är verkligen böjd att hålla med...det har jag inte upplevt tidigare...synd!

Gick vidare till Inferno där både stämning och service var betydligt bättre. Blev nån god drink där innan jag åkte med en kollega hem vid halvtolv. Skönt att komma hem i hyfsad tid så jag kommer upp och iväg till gymet till kl.10 imorgon :-)

Nu hör jag riktigt hur sängen kallar på mig......Maria....Maria....Maria!!!!

torsdag 4 februari 2010

Nytt recept testat

Ni vet LCHF-kokboken jag visade? Idag har jag testat ett nytt recept på en Kålgryta som jag bjöd min vän Sonja på. Den innehöll blandfärs, vitkål, lök, kryddor, grädde, creme fraiche och soja. Superenkelt och supergott! Säg till om ni vill smaka :-)
Under tiden vi njöt av middagen så hann vi snacka av oss en hel del - kul att hålla kontakten trots att vi inte är släkt längre...

Snön fortsätter kyla ner oss och i morse när jag skulle iväg redan till öppning på jobb, hade jag först problem att få upp låset på bilen och sen var det inte helt lätt att komma ut från parkeringen efter att det blivit vallar bakom bilen av plogningen. Men det gick... Soligt och fint har det varit idag och egentligen är vinterlandskapet väldigt vackert. Skönt med en riktig vinter jämfört med regn, slask och blåst. Okej, blåst har det ju gjort en del ändå men i alla fall är det vackert!

Felix har testat innebandyträning idag och enligt rapport från hans pappa så var det toppen! Kul att testa nåt mer än fotboll!

Henrik mms:ade en strandbild på honom i bar överkropp idag...från en fantastisk plats som heter Ko Chang. Sol, bad och vila väntar där...inte utan att man gärna hade varit med! Istället fick han ett mms tillbaka med en bild på mig i snön :-)

Om 8 dagar är han på väg hem :-)

onsdag 3 februari 2010

En glad dag

I bland rullar tiden liksom bara på och man tänker för lite på hur bra man har det...det blir för självklart allt det som är bra också fokuserar man kanske för lätt och för mycket på det som är mindre bra, problem eller "jobbigheter"...eller kanske bara strunt som man hängt upp sig på...
...tills idag när jag kom hem och öppnade dörren och direkt såg ett vykort på golvet som gjorde mig så oerhört glad. En uppmuntran när jag som minst väntade det och jag blev sååå glad! Tack snälla älskade ni som skrev det till mig :-)

Visst har det hänt fantastiskt mycket underbara saker i mitt liv, även om de senaste åren innehållit en hel del "jobbigheter", men tänk så mycket som passerats på vägen...

Jag har två fantastiskt underbara allra bästaste barn! Dom bringar mig så mycket lycka och glädje, att det faktiskt varar under den vecka de inte är här också...även om jag alltid längtar!
Jag har en familj med föräldrar och syskon och alla som hör därtill, som betyder oerhört mycket för mig!
Jag har bostad och arbete som jag trivs väldigt bra med!
Jag har vänner som jag vet finns till hands när jag behöver dem!
Och sist men inte minst så har jag en man som gör mig fantastiskt lycklig! Och nu är det bara 10 dagar kvar...

tisdag 2 februari 2010

Snöstorm igen...

Det varnades för snöstorm i morgontidningen men i förmiddags på jobb såg det inte alls så ut. Vi var ute i strålande sol, nästan så det bländade oss i ögonen, och någon snö fanns inte i sikte. Men på eftermiddagen brakade det loss med snö och blåst... Hur länge ska det här vara egentligen...? Det var i alla fall skönt att komma tillbaka till jobb! Då känner man hur man saknar de små barnen när man är därifrån...mysigt när dom blir glada när man kommer. Jobbade med två vikarier idag eftersom mina kollegor var sjuka, men det blev en lugn och bra dag.

Kvällen tillbringade jag delvis på Friskis med ett pass Ki Balans, lika skönt som vanligt! Tycker det är synd att det bara finns ett sånt pass i veckan... Väl hemma är jag skönt avslappnad och kopplar av med en kopp te, lite äggmacka och Mästarnas Mästare på TV med ett halvt öga.

Fick både mail och sms från Henrik idag. Dom verkar va nöjda med golfen som han tydligen vann totalt, men 7 rundor på 10 dagar fick tydligen räcka. Nu skulle dom åka till en annan ö några dagar innan dom avslutar på samma plats igen. Nu har dom faktiskt varit borta drygt halva tiden så nu får jag börja räkna ner till hans hemkomst :-)

Barnen är hos sin pappa nu så det är lite tomt här hemma. Men dagarna och veckorna går fort så innan jag vet ordet av så är de här hos mig igen :-)

måndag 1 februari 2010

Grattis Max

1 februari - nästa månad ska vi ställa om klockorna till sommartid :-) det låter väl härligt!?

Idag står det MAX i almanackan och det grattar vi honom för! Eftersom jag fick stanna hemma med Felix idag så blev det en liten namnsdagsfika i eftermiddags. Passade på att frosta av frysen när jag ändå var hemma och hade tillräckligt kallt på balkongen, och där (i frysen, inte på balkongen...) hittade jag jordgubbar...de töade vi och hade till glass och Max gjorde egen supersmarrig chokladsås! Mums....och JA, för er som undrar så åt jag också! Ibland unnar jag mig något gott (visst låter det bättre att unna sig än att säga att man syndar?) och det är jag glad för. Mina tre favoritingredienser på en gång...jordgubbar, glass och choklad. Är det något som kan få mig på fall så är det just dessa tre saker :-) Jammie... Dessutom i sällskap av mina älskade pojkar så kan det ju bara bli toppen! :-)

Felix vaknade i morse och klagade (igen) på magont. Mtp hans temperatur igår kväll så ville jag ha koll under dagen, men det visade sig bli en piggare kille framåt dagen så imorgon måste vi iväg. Han behöver komma till skolan, även om han suttit hela eftermiddagen och jobbat i kapp lite, men framför allt för att han börjar bli rastlös... Jag behöver definitivt komma till jobb...det visade sig att alla tre på min avdelning varit borta idag...känns inte så bra, men sånt som kan hända... Imorgon blir det bara jag men jag räknar med att det är insatt vikarier.

Max har cyklat till pappa nu i eftermiddag efter fikan, skönt att hinna träffa honom efter skolan. Felix åker dit imorgon sen är det tomt och tyst här hemma igen...inte så kul, men jag har väl vant mig hyfsat vid att det är så vårt liv ser ut...

Nu ska jag lägga in maten i frysen igen sen blir det kvällsmat efter att jag kollat av Felix skolarbete. Sen har jag lovat honom en riktig mysstund! Sista kvällen m gänget ;-)