söndag 31 maj 2009

Mors dag & äntligen lite bilder

Max i sina nya coola brillor





Idag fick jag låna mamma & pappas kamera för att det äntligen skulle kunna komma med lite bilder på bloggen. Mors dag är avklarad och den började fantastiskt i morse med att klockan ringde 05.50 för att jag skulle börja tvätta! Lite segt kändes det eftersom det blev en sen kväll igår hos Trelleborgarna (men lika kul som alltid). Barnen sov dock till kl 9 men sen grattade dom mig med en paket med te, marmelader och en nyckelring med texten "I love you" - dom e för goa!



Max spelade match i Häljarp kl 14 och dit kom även mamma & pappa. Vi fick t.o.m. finbesök ända från Simrishamn (kan det ha varit en talangscout???) och det var jättekul!! Häljarp tog ledningen med 3-0 men precis när dom började slappna av så satte våra killar in stöten och avsluta matchen med 3 snabba mål, 3-3 kändes nästan mer som en seger!

Vi hade sen packat fikakorgen och körde ut till Barsebäck och fikade och barnen badade. Ca 26 grader har det varit idag så det var verkligen högsommarvärme.





Max känner efter om det verkligen är så varmt som Felix säger...



Felix var snabbt i vattnet och skulle göra "bomben"...kanske svårt på det djupet...



Till sist blev det i alla fall ett ben-bad för båda två och dom skulle stänka på mig...


..men kylan tog överhanden och dom fick bråttom upp...




TACK ALLA SOM GJORDE MORS DAG-SÖNDAGEN TILL EN HÄRLIG DAG!

måndag 25 maj 2009

Lång tid utan rapportering...

...men här kommer en del Eva ;-)

Långledigheten är slut för den här gången men det har varit en härlig ledighet! Ett par dagars hemmafix varvat med lite lathet, sol, regn, middag hos mamma och pappa m.m. Först...

Sen blev det lördag-söndag på Österlen där allt var toppen. Vädret skiftade lite men mestadels var det uppehåll och det blev många långa promenader (och förresten - vad gör lite regn?). Kändes som jag var en riktig turist som besökte alla klassiska platser... Skillnaden var att jag hade en egen guide :-) Började med Kivik där vi först åt rökt makrill - då är det sommar! En promenad där innan det blev en runda på Kiviks musteri där vi köpte lite god dryck med oss hem. Lördagens längsta etapp blev vid Stenshuvud där det blev måååånga steg! Inte konstigt att jag har fått träningsvärk i vaderna av den ojämna terrängen. Men det blev också en underbar strandpromenad där jag premiärdoppade fötterna i det kalla vattnet.
På kvällen blev det en supergod middag på en mysig liten krog och en kvällspromenad längs vattnet på väg hem.
Söndagen bjöd på lite sämre väder när vi väl packat bilen och körde söderut. Det blev en tur om Brantevik, Skillinge och till sist promenad längs en fantastisk strand från Borrbystrand. Som tur var vände vi i tid för precis när vi var tillbaka vid utgångsplatsen så kom regnet... Måste säga att jag saknade min kamera i helgen, måste ta tag i och skaffa en ny som fungerar!
Men helgen blev ett välbehövligt miljöombyte och det är inte omöjligt att jag byter miljö fler gånger...

Nu är det ny jobbevecka och min sista vecka på halvtid. Tror det är en hyfsat lugn vecka, först på lördag ska vi till Trelleborg på kalas med alla kompisarna. Det ska bli kul som vanligt. Ska försöka hinna med en shoppingtur innan dess också. Dels för att handla presenter men också för att hitta skolavslutningskläder till Felix. Jösses vad tiden går fort...

Max kom hem idag och hjälpte mig att storhandla. Det behövdes verkligen, märks att jag inte handlat ordentligt på länge. Skönt att ha honom hemma och imorgon kommer Felix. Då är allt som det ska!

tisdag 19 maj 2009

Mår bra!

Innan sängen kallar ville jag bara helt kort skriva några rader. Har mått så himla bra nu några dagar och känner mig glad och uppåt! Visserligen fruktansvärt trött för jämnan (Felix & jag försov oss i morse...) men det försöker jag åtgärda genom att ta en liten tupplur då och då och dessutom vara ute så mycket som möjligt.
Idag har jag cyklat och cyklat och cyklat...inte helt planerat men skönt ändå. Skulle posta paket men fick cykla hemifrån till Borstahusen, från Borstahusen till stan innan jag hittade rätt emballage. Dessutom stressa vidare till Felix föräldramöte med lärarna inför ettan (vilka verkar vara helt super!!!) så det blev lite mer hektiskt än planerat. Middag hann jag inte laga så det fick bli en gatukökskorv...gott va det men kanske inte så nyttigt... Men jag mår bra!!!

söndag 17 maj 2009

Rätt låt vann!

Grattis Norge!
Det är inte ofta som jag tycker röstningen haft rätt men igår vann verkligen rätt låt! Det var min & Max favorit och låten Fairytale har spelats många gånger här hemma redan idag!

Helgen har varit bra, har mått bra förutom lite svullen mage, men det beror nog mer på allt gott som hamnat i den i helgen, än nåt som har med sjukdomen att göra :-(
Igår blev det en massa fotboll, P02 vann sina 3 matcher, P98 förlorade knappt. Våren tog en tillfällig paus och trots alla år jag varit på Exan o kollat matcher så lär jag mig aldrig att ta tillräckligt med kläder på mig, så igår förmiddag blev det kallt!

Idag har vi varit i Svalöv och firat syster och svåger som båda fyller år i maj. Jättegod mat och tårta och trevligt kalas.

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka och det känns bra. Lite hektiska dagar med kvällsmöte måndag och tisdag, sen utbildning på onsdag. Inte helt fel med en ledig långhelg sen alltså. Hoppas alla ni haft en bra helg!

fredag 15 maj 2009

Dags att ladda batterierna...

...för nu är det bara två veckor kvar innan jag börjar jobba heltid! Känns som det är en evighet sen jag gjorde det sist, vilket det iofs också är! Denna vecka har jag varit extremt trött, gissar att det är gallvägsinflammationen som hängt kvar trots antibiotika. Tog sista tabletterna igår och har mått riktigt bra, sluppit illamåendet, så antagligen berodde det på medicinen. Hoppas nu jag kan hålla mig frisk över hela sommaren! Hade varit härligt att få njuta och vara frisk denna sommaren med tanke på hur förra året var...
Nu när det väl är spikat och bestämt med jobbet så känns det rätt okej. Häromdagen fick jag en annorlunda känsla av att på nåt vis vara på väg att bli "normal"...låter kanske knäppt, men på nåt vis är man ju inte det när man är sjukskriven...man är en belastning för samhället, strulig på arbetsplatsen, ekonomin blir lidande, förklaringar krävs och dessutom ovanpå allt det så mår man inte bra!!! Sen är det ju inte sagt att jag kommer att må bättre bara för att jag börjar jobba mer, tvärtom kommer jag att vara dödstrött, men så är det ju för de flesta. Får väl försöka ladda batterierna den vecka jag är ensam och sen är det full rulle under barnveckan. Men som sagt, det blir inte så länge innan det är semester. Ska vara ledig v.26-27 och 31-32. Veckorna däremellan är barnen hos sin pappa som har semester medan jag jobbar.

Men just nu känns det som att det skulle va skönt att göra något avkopplande nästa helg som är långhelg. Barnen är hos sin pappa och jag får antagligen ledigt från jobb på fredagen eftersom det lutar åt att alla barn är lediga. Fyra dagar ledigt och helt själv...känns som jag får hitta på nåt!

Imorgon är det fotboll för Felix, sen ska han på kalas i Hbg och sen spelar Max match. Så imorgon har jag fullt upp!
Önskar er alla en trevlig helg!

tisdag 12 maj 2009

Världens bästa lillasyster

Det kom ett brev med posten idag...med ett kort till "Världens bästa storasyster" och ett jättefint halsband som Tina gjort till mig. Jag blev både glad och rörd - tack så jättejättemycket! Om det syns dåligt på bilden så kan jag berätta att det på silverbrickorna står MAX och FELIX. På det runda hänget står det LOVE och alltihop är så fint! Passar superbra till mitt halsband sen innan med likadant runt hänge som det står HOPE på. Tack än en gång Tina, du kan verkligen konsten att muntra upp mig!

Ikväll var det dags för Max att springa Kalvinknatet. Ombytt och laddad stod han på startlinjen och drog iväg när skottet gick av. Men tyvärr blev det en väldig trängsel och han föll och blev trampad på. Kom snabbt upp på fötter igen och drog ikapp de andra, men fick bryta efter en kort bit eftersom blodet rann från både knä, händer och armbågar. Jättesynd om honom men tyvärr blev det så då alla ville snabbt iväg. Hans kompis Teddie bröt också loppet innan mål, som han sa av sympati för Max, han ville ta hand om honom istället. Så slutklämmen på alltihop blev att Teddie tyckte att dom två i alla fall vann i vänskap! Gulligt!

Idag har Felix också kommit hem så nu ska jag rå om mina änglar en hel vecka! Gott!

måndag 11 maj 2009

Måndag igen

Känns som det är ny vecka hela tiden, men som sagt, när barnen inte är hos mig så är det skönt att veckan går fort så att de kommer snabbt hit igen! Idag kom Max och vi hade en mysig eftermiddag och kväll med cykeltur, fika, snack, träning med tillhörande föräldramöte, middag och mycket skratt! Han har en skön humor den killen!
Imorgon hämtar jag Felix och det ska bli skönt att ha båda här en vecka!

Helgen rullade på...bilen gick igenom besiktningen men med anmärkning om att 4 nya däck behövs :-(. Hann se två matcher med Felix i lördags och sen blev det vila inför kvällens 50-årsfest som var jättetrevlig. Men igår sov jag halva dagen... Fick besök av pappa en stund, sen på kvällen körde jag till Lödde och lämnade och hämtade grejer hos Lars. Efter en kort stund där körde jag ut till Vikhög och njöt av stillheten och havet - jag älskar den platsen!

Hann bara jobba 2 timmar idag sen var jag på möte på Previa. Lutar åt att jag får börja jobba 100% från 1 juni, men måste prata mer med min chef om det imorgon. Har smält det lite nu och insett att det är lika bra att testa och se hur det går och försöka tänka på fördelarna det kan medföra. Men nu ska jag inte tänka mer utan hoppa ner i sängen och sova! I natt hade jag en usel natt, tror jag sov ungefär mellan 3 & 6. Inget vidare! Natti natti!

fredag 8 maj 2009

Inte mycket att göra...orkar inte...

...fick samtal från Försäkringskassan idag...deras Försäkringsläkare anser inte att det finns någon anledning att jag ska vara sjukskriven längre...fick en lång förklaring och ärligt talat orkar jag inte ens bry mig eller oroa mig...senast den 1 juni måste jag arbeta 100% eller klara mig utan inkomst. Bara att välja...valet känns rätt enkelt...inte mycket att göra...
Känns såklart lite oroligt eftersom det är stor skillnad på att jobba 50% som jag gör nu, då det finns tid för vila, återhämtning och rehabilitering - och att i ett enda svep öka på till 100% utan att ha hunnit arbetsträna innan. Det kommer att bli stora kontraster, framförallt eftersom jag inte jobbat 100% på 7 år (förutom ca 1½ månad förra året, mellan de två operationerna...) Dessförinnan var jag ju sjukskriven helt eller delvis i 3 år och innan dess arbetade jag bara 80-85%. Alltså har jag inte jobbat 100% under en längre tid, sen innan Felix föddes...

Har inte mått så bra idag heller, men fick provsvaren idag och de var okej. Hoppas jag har hunnit bromsa det i tid med antibiotikan så jag kan gå och jobba på måndag. Men först hoppas jag kunna gå och fira Tina imorgon som fyllt 50 år, det har jag sett framemot.

Pappa kom hit idag och lämnade min cykel som han lagat punka på - tack så mycket! Vi kollade också igenom var han ska tapetsera och började dra ner lite tapet i sovrummet. Imorgon ska jag försöka gå och kolla ut vilken tapet jag vill ha där. Också ska jag besiktiga bilen...får se hur mycket jag orkar. Natti Natti!

torsdag 7 maj 2009

Så var det dags igen... :-(

Tänk om allt kunde få vara bra för en gångs skull!!! Jag hann inte ens jobba två veckor innan gallvägsbesvären åter däckade mig! Kände redan i tisdagskväll att något var på gång men först i natt blev det ordentligt. Fick ont i hela kroppen men speciellt i höger sida av mage och rygg och när jag vaknade hade jag feber. Bara att ringa jobb och förklara läget...
Hade också en bokad tid hos läkaren som sköter min sjukskrivning. Planen var ju tidigare att jag skulle jobba 75% vid det här laget, men nu har jag inte ens kunnat arbetsträna ovanpå mina 50%. Fick förlängd sjukskrivning på 50% t.o.m. 28/6 men ska så fort hälsan tillåter försöka arbetsträna upp till 75%. Vill verkligen klara det och försöka jobba 75% från 29/6 och sen kanske komma upp i 100% under hösten. Behöver ju klara det minst 90 dagar för att inte utförsäkras från F-kassan från januari. Knepiga regler för oss som har en s.k. kronisk sjukdom...

Har sovit ett par timmar mitt på dagen och skulle sen ner till Previa på möte som min chef bokat. När jag kom dit var det dock ingen som visste att jag skulle komma och den jag skulle träffa var inte ens där...undrar var det falerat. Lite irriterande eftersom jag kört dit trots att jag inte mådde bra. Fick en ny tid på måndag så då hoppas jag allt stämmer.

Den värsta smärtan sitter just nu bak i höger sida av ryggen. Ofta där jag får ont och nu har jag sett samband flera gånger med mina mag- och ryggsmärtor. Lämnade blodprov idag som jag får svar på imorgon och påbörjade antibiotika enligt kirurgens ordination. Kontaktade också min sköterska för att informera att jag är dålig igen. Mycket mer kan jag inte göra...känner inte för att bli inlagd igen utan försöker hantera det här hemma så gott jag kan. Denna gången är det i alla fall skönt att barnen slipper se mig så här. Bättre att dom är hos pappa när jag är dålig...

Försöker se positivt på tillvaron men det är bannemej inte lätt när jag hela tiden tvingas tampas med sjukdomar som jag inte kan påverka själv. Smått frustrerande...

Men det är åtminstone vår!!! (även om de senaste dagarna mest påmint om höst...men det vänder!!!)

tisdag 5 maj 2009

Så fort en vecka går...

...nu är jag ensam hemma igen :-( alltid lika trist att vara utan barnen... Men vi har haft en härlig vecka!
I söndags var det kalasdags för Felix och under tiden cyklade jag och Max till Muséet för att kolla på utställningen "Spela roll" som handlar om data- och tvspel genom tiderna. För första gången fick jag prova Wii som alla talar om. Det var riktigt roligt. Max vann tennis och baseball men jag kammade hem bowlingvinsten :-) Utställningen för övrigt var väl sådär, kan tänka mig att de som växt upp med en massa spel gillar den bättre men själv saknade jag Donkey Kong... Efter att vi varit kulturella blev det blåbärspaj med vaniljsås på Café 261. Mmmm...
Hämtade Felix sen blev det lite fix inför ny arbetsvecka. I går var det kul att va tillbaka på jobb men jag var så himla trött. Efter lunchen hade jag lite känningar i magen men lugnade sig igen. På eftermiddagen körde vi till Svalöv och hälsade på Martin och Melker i samband med mitt sjukgymnastbesök. På hemvägen köpte vi gummistövlar till Felix eftersom det är slut på det fina vädret nu...regn och rusk mötte oss både igår och i morse. Så någon långpromenad blir det inte nu på förmiddagen, så som jag tänkt mig... Väntar istället hemma på att målarna ska komma och göra klart fönstren.
Max åkte till pappa igår och idag är det Felix tur. Saknar dem redan, men som sagt, en vecka går fort...

lördag 2 maj 2009

Tre raka vinster!

IK Wormos P02 spelade idag tre matcher i Glumslöv. Alla tre slutade med vinster och Felix gjorde dessutom ett mål! Solen sken och det var riktigt härligt att sitta i solen och kolla på fotboll!
Väl hemma blev det solning på balkongen medan pojkarna var ute och lekte. Riktigt varmt och skönt och jag ser nu ikväll att jag fått lite solbränna, skönt att få känna sig lite pigg o fräsch :-) Har även idag mått riktigt bra och njuter av varje dag det är så!

Förra veckan barnen var här bestämde vi ju att vi varje vecka ska prova MINST en ny maträtt. Idag var det dags. Hittade ett recept i Ica:s Buffé som hette Kinesisk köttfärsröra i pitabröd. Det innehöll lök, svamp, vitkål, köttfärs, soja och toppades med en sås av creme fraiche och sweet chili sås. Jag tyckte det var toppengott och barnen sa godkänt, förutom svampen. Men dom åt med god aptit så det blir absolut ett recept jag sparar, men kanske försöker variera och utveckla till nästa gång.
Efter maten har vi haft "filmtajm" med "Lösvikt" med Robert Gustafsson. Han är bara galen - barnen skriker av skratt emellanåt. Dessutom tappade Max sin lösa kindtand ikväll och det såg först ut som det aldrig skulle sluta blöda... Nu har han ställt en mugg med vatten i köket och lagt tanden däri, men jag har sagt att tandfén är på semester...förstår inte varför han skrattade så hånfullt åt mig...
Nu är alla trötta och barnen gick självmant och la sig för en stund sen. Ska lägga mig och läsa en stund. Läser just nu deckarna av Mari Ljungstedt, vilka utspelar sig på Gotland och är jättebra! Kan verkligen rekommendera dessa!
Imorgon är det lite röja/städa dag, samt kalas för Felix och under tiden har jag lovat att Max och jag ska cykla ner till Muséet.
Natti natti!

fredag 1 maj 2009

Sköna maj välkommen...

Äntligen är min favoritmånad här! För min del får det underbara vädret gärna fortsätta si så där en 4 månader till!
Nu har jag dessutom haft ett par dagar då jag har mått riktigt bra! Hoppas det också håller i sig!
I går firade vi Valborg hemma hos Tina & Lasse med deras barn, Dick och Cecilia och deras barn. Som alltid hade vi jätteroligt tillsammans och barnen tog årets första dopp i deras fina och sköna pool. Rekordtidig badpremiär måste jag nog säga! Det blev god mat och dryck och strax efter kl 23 cyklade vi hemåt igen. Tack kära vänner för en trevlig kväll tillsammans!
I dag blev det en skön sovmorgon innan barnen lekte med sina kompisar ute hela eftermiddagen medan jag tvättade. Ikväll har vi varit hos mamma och pappa och umgåtts och ätit jättegod middag! Pojkarna sover redan som stockar och tur är väl det, eftersom Felix ska spela fotboll i Glumslöv hela förmiddagen imorgon.
Hoppas alla ni som läser också har en skön helg! Natti natti!