lördag 28 februari 2009

Och tack förresten...

...för alla sms och namnsdagsgrattisar idag :-)
MARIA

Tja...man kan ju inte ha rätt alltid...

Kvällens direktsändning av Melodifestivalen såg jag här hemma i min ensamhet. Barnen är hos sin pappa och jag vaknade i morse med världens förkylning så jag kände inte för att åka nånstans.
Resultatet blev väl både väntat och överraskande. Här är min sammanfattning från ikväll:
1. Agnes blev bättre och bättre och är helt klart värd en finalplats i Globen. Lät lite tunt i första sången men blev som sagt bättre. Önskar hon sjöng ut lite mer bara.
2. Star Pilots blev sågade i dagens tidning men det ändrar inte min åsikt. Jag gillar Johan Beckers röst, det har jag gjort ända sen Fame Factory för flera år sen. Låten hade ett skönt tempo och ja...jag gillade den. Andra chansen får vi vara nöjda med!
3. Susanne Alvengren hade måhända en vacker låt men hon är ju sååå tråkig. Say no more!
4. Anna & Maria tyckte jag lyfte rejält idag jämfört med igår. Gillade gunget i låten och minns refrängen rätt så bra även nu nån timme senare. Blev förvånad att den hamnade nästsist.
5. Thorleifs lät inget vidare idag. Hes och ansträngd, han såg ut som han hade hur dålig kondis som helst! Att den gick vidare i första gången var väntat - vi är dock i DansbandsSverige - men sen fick det verkligen räcka och det är jag glad för!
6. Sarah Dawn Finer - förlåt för att jag inte mindes dig så tydligt igår... Idag tyckte jag det var en stark och bra låt, tror texten är bra, ska läsa på ordentligt sen. Du är värd en andra chans, men trodde dock inte att du skulle få juryns röst.
7. Next 3 - ja vad ska man säga...nästa...
8. Malena Ernman hade klokt nog valt en annan frisyr och ingen huvudbonad idag. Hennes röst är inget att diskutera, tjejen kan sjunga! Men jag saknar en text som man kan sjunga med i! Men visst är det en pampig låt! Lite överraskande men ganska kul att den kom till Globen. Därav fick den inte juryns röst så nu kan jag förstå valet av Sarah...
Nästa lördag är det dags för Andra chansen i Norrköping, det lär jag väl följa på tv med barnen gissar jag. Men den stora spänningen är ju inte förrän om två veckor när det är dags för final i GLOBEN!
Önskar er som läst så här långt, en fortsatt trevlig helg!

fredag 27 februari 2009

Melodifestival i Malmö Arena!


Så var det äntligen dags för det vi väntat så länge på! Vi skulle få se Genrepet av deltävlingen i Malmö, i årets upplaga av:
Alla fyra ser lika förväntansfulla ut,
Felix, Max, Joelle och Lars.


Så här fin var scenen, och då var den tom...tänk då hur fin den blev sen...
Jag fick också va med på bild. Felix brukar gilla att fota mig...
Här diggar Felix med sin lysande, blinkande snurrboll... (själva bollen hamnade dock utanför bild..)
Max diggade musiken och viftade med ballongen.

Första bidraget var Agnes låt "Love love love" som vi godkände.
(Bildkvalitén är sådär, eftersom vi satt en bit ifrån scenen)

Agnes på storbildsskärmen:
Gruppen Starpilots med sångaren Johan Becker stod för (i mitt och pojkarnas tycke) den bästa låten "Higher":
Dansbandet Thorleifs började kass men refrängen blev bättre. Skulle inte få min röst men är säkert med bland de fem som gå vidare i första omgången:
Min gissning är att Agnes, Starpilots, Anna & Maria, Thorleifs och Next 3 går vidare i första omgången. Agnes och Starpilots hoppas jag går till Globen. Operasångerskan Malena Ernman får säkert den Internationella juryns röst. Men Susanne Alvengren hade verkligen inte där att göra.

Men nu glömde jag Sarah Dawn Finer...minns inte ens vad jag tyckte om hennes låt...hur ska jag tolka det?

I pausen blev vi rejält överraskade! Då dök Darin upp på scen och sjöng Jan Johanssens gamla schlager "Se på mig". Det gjorde han riktigt bra.

Känns som pågen blivit lite vuxen :-)

Tack mamma & pappa för en toppen-julklapp!
Imorgon ska det bli spännande att se slutresultatet!

torsdag 26 februari 2009

Rapport från veckan som gått

Vill börja med att tacka alla er som regelbundet och flitigt besöker min blogg. Denna veckan har jag varit slarvig med uppdateringar, men här kommer en liten sammanfattning. Har varit fruktansvärt trött hela veckan, tror det är nåt skit som finns i kroppen. Alla barnen på jobb är snoriga och hostiga och idag började dom bli kass i sina magar... Konstigt vore det väl om jag skulle klara mig från allt det...har känt mig lite småförkyld den senaste veckan, men det har inte brutit ut, det är bra med Echinagard-droppar :-)
Barnen åkte till pappa Lars i måndags men då var Felix fortfarande febrig och hängig. Jag var själv och gratulerade Joelle på kvällen, hon fyllde 16 år!
Jobbet har gått bra i veckan, har ökat på med en timmes arbetsträning varje dag. Dessutom hade vi föräldramöte i tisdagskväll så då blev det en lång dag. Men mötet gick jättebra! Var också hos frissan i tisdagsmorse och gjorde om färgningen från senast. Blev mycket bättre denna gången med lite mer synliga röda partier i det mörkbruna. Kul med nåt nytt!
I går var det tvättdag och hade optimistiskt trott att jag skulle orka och hinna stryka och städa idag också, men icke... Känner att jag behövde ta det lite lugnt och har mest slappat. Fast först var jag förstås i stan en runda i eftermiddags efter jobb. Äntligen har jag köpt mig en ny TV! Fick lägga till lite mer än försäkringen betalade ut, men kändes ändå som jag fick ett bra pris! Levereras och installeras på måndag och det ska bli såååå skönt att få lite mer plats igen i vardagsrummet. Även om farmors tv funkat jättebra så länge!
Nu kallar sängen på mig eftersom klockan är mycket för min trötta kropp. Imorgon ska vi ladda hela dagen för att sen åka till Malmö och se genrepet inför Melodifestivalen. Det ska bli skitkul! Tror barnen håller med mig! Ska bli mysigt att få träffa dom lite en extra dag, dom kommer hit efter skolan så vi hinner mysa och äta lite tillsammans först.
Jag lovar att rapportera lite på lördag inför kvällens direktsändning av Melodifestivalen!
Kram på er alla och ha en trevlig helg!

söndag 22 februari 2009

Mmmm...

Det var ingen som hörde av sig så vi fick äta själv... Alla fick göra sin egen variant :-)
Resten av bullarna hamnar i frysen så det är inte försent om någon har vägarna förbi en annan dag.

Söndag igen...

...men inte vilken söndag som helst utan Fastlagssöndagen. Just nu står bullarna på jäsning och ska fixas till Semlor senare ikväll :-) Nån som är sugen?
Lördagens fotbollscup blev spännande men tyvärr inte lika framgångsrik som förra lördagen. I gruppen spelade de oavgjort mot Lödde men förlorade de andra två matcherna. Max var dock nöjd ändå och jag tror de blev 8:a av ca.50 lag så det är ju inte fy skam. "Tyvärr" knep Lödde platsen precis före och blev 7:a...men det kan vi väl unna dem! Jag hade trevligt sällskap av föräldrar från det laget så vågar ju inte säga nåt annat...
Lars hann inte dit och kolla men istället hade han middagen klar här hemma när vi kom hem så det blev en trevlig kväll med mat och Melodifestivalen. Våra favoriter denna kväll blev EMD som hade en bra låt och bra framträdande. Blir nog hårfint mellan dem och Måns Z i finalen...
Idag körde vi Lars till Lödde och på vägen handlade vi lite, bl.a. present till Joelle som fyller 16 imorgon. Max hann handla en snygg tröja för sitt presentkort på H&M också. Felix köpte limstift på Panduro, vilket är hans absoluta favoritaffär. Men nu har han fått order att städa på sitt skrivbord innan han ska till pappa imorgon. Annars finns det inte mer pysselsaker kvar när han kommer hem igen om en vecka...
Nu måste jag kolla bullarna, borde ha jäst klart nu... återkommer...

lördag 21 februari 2009

Mycket födelsedagar!


Blev försenad med gratulationerna igår eftersom min dator strulade lite men nu kommer det i efterhand:


GRATTIS Oliver 16 år den 20/2!

GRATTIS Elias 1 år den 20/2!

GRATTIS kusin Jenny 36 år 20/2!

GRATTIS kusin Veronica 35 år 21/2!


Gårdagen tillbringade Max med morfar och kusin Oliver på Vallåsen! Äntligen blev det lite skidåkning för dem. Inte utan att man blev lite sotis - jag är verkligen jättesugen på att få åka skidor snart igen. Två år sen jag och Max var i Österrike med ex.Per och hans pojkar. Det var verkligen en härlig resa! Felix uttryckte också igår att han längtar efter att lära sig åka skidor. Vi får väl försöka spara och gneta så småningom så kanske vi kan komma iväg om nåt år eller så.

Visst är det en härlig bild på de Österrikiska bergstopparna?

Medan Max åkte skidor igår var jag hemma med Felix som hade lite feber. På kvällen var jag ute och åt med mina kollegor och hade en supertrevlig kväll. Mamma & pappa passade barnen här hemma. När jag kom hem var Felix fortfarande vaken, eftersom han sovit ett par timmar i soffan på eftermiddagen. Så vi somnade tillsammans ungefär vid midnatt.

Idag bär det av till Eslöv med Max fotbollslag för slutspel i Sportlovscupen, ska bli riktigt spännande! Felix ska stanna hemma hos morfar eftersom han fortfarande är lite febrig och hängig. Hoppas det snart går över!

Ikväll är det Melodifestivalens tredje deltävling! På fredag ska vi se genrepet i Malmö!!!

torsdag 19 februari 2009

Kalasdax för Max

Så var det dags för kalas!
På eftermiddagen kom Richard och Oliver (min bror och brorson) en stund innan Oliver skulle och träna fotboll. Övriga i familjen var sjuka eller jobbade så det blev lite manfall. Men det var kul att träffa dom framför allt eftersom Oliver fyller år imorgon så vi fick gratta honom idag också.
I farmor Annas anda hade Max valt att bjuda på en av hennes specialare som är Fattiga riddare. Vi hade t.o.m. hennes vetebröd som fanns kvar i hennes frys när vi hämtade grejer i hennes lägenhet i söndags. Dom stektes på hennes stekjärn och det verkade som att dom blev godkända :-) Det kommer vi nog att göra fler gånger!
Mamma, Tina och Melker (min syster och systerson) kom också till fikan. Till allas förtret får Melker fortfarande inte äta kakor och tårta, så han fick nöja sig med vällingen, men han klagade inte.
Men hade han visst vad han missade i tårtan så hade han kanske protesterat... Jag gjorde marängtårta helt efter Max eget önskemål. Marängbotten, vaniljglass, grädde, hallon och non stop. Försvinnande god!
När det var dags att sjunga för Max fick Melker stå upp precis som alla vi andra. Han är verkligen på hugget och med hela tiden. Man kan inte tro att han "bara" är 5½ månad.
Vissa av gästerna kom när de jobbat färdigt. Till Melkers (och alla andra också såklart) stora glädje kom morfar som är bäst på att busa.
För Max del tror jag morfar kom med dagens största överraskningspresent: En heldag på Vallåsen imorgon, för Max, Oliver och morfar!
Min svåger Martin (Melkers pappa)tillhörde också kategorin "fint folk som kommer lite senare", eller rätt och slätt kategorin "vi som har ett jobb att sköta"...
Tina passade på att fotografera mig för att intyga att även jag var med på kalaset!
När övriga gäster gått hem kom min Lars och grattade Max med en jättesnygg PUMA-tröja. Eftersom han kört vägsalt till saltbilarna sen kl.4 i natt så var han, liksom jag, rätt så trött efter kvällsmaten. Då var det skönt att sjunka ner i soffan!
Max hälsar alla som firat honom idag och tackar för presentkort, cykelhjälm, gitarrstämmare, sms, mail, grattiskort, kläder och ev. annat som jag missat just nu.
Tack säger jag också till alla er och framför allt till Max och Felix för en jättehärlig dag!
(Tyvärr avslutades dagen med att Felix fick feber (hoppas han inte smittat nån av er som varit här idag!), så nu påbörjas problemlösningen inför kommande dagar...jobb imorgon och Max fotbollscup på lördag måste lösas...fortsättning följer...)

Bowling med grabbarna

Max sa redan vid frukosten att det som gjort honom gladast på morgonen var att jag överraskat med bowlingen. Det är nog tredje året på rad som vi bowlar på hans födelsedag och vi tycker det är lika kul alla tre. Naturligtvis fick Max börja eftersom det är hans dag i dag.
Felix har tagit sikte på käglorna och närmar sig banan, detta slaget blev nog hans bästa.
Men det finns många olika stilar att spela med :-)
Inte lätt när klotet är tyngre än man orkar med...

Första serien vann jag. Humöret på grabbarna varierade då lite... Andra serien kom Max dock igen med besked och vann klart.
Felix har ju inte spelat så ofta och behöver kanske öva lite till, men han kämpade gott!

Trots att vi kom sist i andra serien var vi lika glada ändå :-)
Efter bowlingen blev det en snabb lunch på Mc Donalds innan det var dags att åka hem och ta emot kalasgästerna...



Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran Mackan idag...

MAX 11 ÅR
Felix och jag ställde klockan för att vakna före Max, men han hade tydligen redan varit vaken en bra stund då. Som sig bör sjöng vi för honom och uppvaktade med paket.
Självklart blev det också frukost på sängen, men det blev även till mig och Felix. Vars en macka och en nyttig hallonsmoothie smakade mums.
I paketen fanns en Simpson-kalender, kalsonger, tröjor, dvd-film, Rögle-kalsonger + Rögle-tröja samt ett kort som talade om att vi skulle gå och bowla tillsammans senare på förmiddagen. Det blev poppis!
Pappa Lars ringde samtidigt och grattade så det var bra tajmat, ända från Barcelona.

onsdag 18 februari 2009

Kalasförberedelser

Imorgon är det en stor dag - Max fyller 11 år och jag har varit mamma lika länge. Känns helt sjukt vad fort tiden gått. Känns som ett par år sen jag låg där på sjukhuset och knappt fattade vad det var som hände när personalen stack iväg med honom till kuvös på barnintensiven tillsammans med pappa Lars.
(Här är Max med pappa på jobb när jag låg på sjukhuset i samband med Felix födelse -02)

Men nu är han stor och välmående och idag har han varit jätteduktig med att förbereda lite inför födelsedagen. Han har städat sitt rum, dammsugit hela lägenheten, varit och handlat, burit ner lådor i källaren med hjälp av morfar och nu precis har han bakat ne.... nä jag menade chokladbollar... Visst ser dom goda ut? Får se hur många som är kvar till kalaset imorgon eftermiddag ;-)

Felix har hjälpt mig att handla mat och dessutom har jag köpt presenter till min brorson Oliver och hans systerson Elias (hängde ni med nu?) som båda fyller år på fredag (16 respektive 1 år).
För övrigt pågår arbetet med att få lägenheten i drägligt skick och jag känner verkligen att jag tog mig lite vatten över huvudet... Kan inte direkt säga att jag längtar efter nästa etapp av renoveringen... Men igår var mamma här och hjälpte mig att putsa fönster och hänga upp gardiner, och idag fick vi ringa pappa som gjorde en utryckning för att hjälpa oss ner med tunga saker i källaren (än en gång - vad skulle jag gjort utan mamma & pappa?). Jag själv hade nämligen lite träningsvärk efter att ha varit på ett Ki Balans-pass igår med en inlånad ledare från Helsingborg. Nya muskler fick jobba men det var riktigt skönt. Behövde en liten stund för mig själv mitt i städröran.
Nu blir det till att ta ett ryck igen...suck...för imorgon är det födelsedag och då vill vi slippa städa!

måndag 16 februari 2009

Äntligen sportlov!!!




Gissa om det var många barn som blev lyckliga i morse när de drog upp rullgardinerna och upptäckte att det över natten blivit vitt på pulkabacken? Jag och Felix var på jobb och fritids på förmiddagen medan Max låg hemma och njöt av Sportlovslättjan. Efter lunch fick dock även han på sig kläderna så Max och Felix var ute tillsammans i pulkabacken och hade roligt. Skönt att ha backen precis i närheten så klarar dom sig dit själv. Jag stannade inne och fortsatte röja lite, innan jag stekte Krabbelurer till mellanmål. Sen fick jag såklart gå ut i backen och hämta dom och då fick kameran såklart följa med.
Visst ser det härligt ut??? Snacka om bra tajming att det blir snö precis till Sportlovet - härligt!


Klädkammar-makeover



FÖRE - EFTER
Fönsterbytet medförde naturligtvis mer jobb än planerat, framförallt när jag jag bestämde mig för att måla om i klädkammaren. Det fanns ett rejält behov av det kan jag lova, så även om jag inte är någon proffs-målare så blev det ordentligt fräschare.
Fick samtidigt rensat undan en hel del kläder och annat som samlats på hög, nu ska det bara iväg till nåt ställe där det kommer till bättre nytta.
I samma veva igår, söndag, var jag och Felix i farmors lägenhet och hämtade hem saker som vi ville ha, så skåpen här hemma fylldes snabbt på. Men det var många användbara grejer och jag är säker på att farmor ler i sin himmel när hon ser att vi vill ha hennes saker.
Var också i Helsingborg och köpte en byrå i går som vi placerade i vardagsrummet.

Sportlovscupen i Eslöv

Under lördageftermiddagen spelade Max lag cup i Eslöv och det gick lysande. Dom spelade först 4 gruppspelsmatcher och vann gruppen solklart. Spelade en spännande slutspelsmatch mot Högaborg och vann även den. Detta ledde till vidare spel kommande lördag då det är slutspelsgrupp med minst 3 matcher. Alltså blir det ännu en spännande sportlördag! Då ska dom bl.a. möte IF Lödde, så det kan bli lite extra spännande...
HEJA IK WORMO!!!

lördag 14 februari 2009

Helg igen - var tar veckorna vägen?

Fredagen gick i sportens tecken. Max klass 4c på Västervångskolan hade gått till slutspel i Innebandy. Uttagning har skett bland alla 4:or i kommunen och nu var det dags för semifinal i stora Idrottshallen. Naturligtvis var dom taggade till tusen och dom gjorde också en fantastisk insats. Semifinalen mot Seminarieskolan vann dom med 5-1 efter superbra spel. Med tanke på att ingen i klassen spelar innebandy i någon klubb så var detta en makalös insats. I finalen fick dom möta Asmundtorps skola och där blev motståndet lite tuffare. Efter att ha tagit ledningen med 2-0 gick A-torp om till 2-4 men den sista minuten reducerade och kvitterade VV till 4-4 och det blev straffar som fick avgöra finalen. Då var plötsligt marginalerna pyttesmå och inte på våra grabbars sida. A-torp satte en straff medan VV inte lyckades pricka riktigt rätt. Grabbarna var jättebesvikna efter föslusten men vi föräldrar som var där försökte så gott vi kunde att peppa dom och tala om hur duktiga dom varit! Jag är i alla fall stolt över deras insats!






Samtidigt på andra sidan vägen var Felix med sin klass i Ishallen och åkte skridskor. Jag hann springa dit en runda och kolla lite hur duktiga de också blivit på att hålla balansen. För säkerhetsskull kan det vara skönt att ha en kon att hålla i i början, men Felix börjar bli lite för lång för det... Jag gissar att även dessa killar och tjejer var rätt så trötta när de kom tillbaka till skolan efter ett par timmars åkande och dessutom promenad fram och tillbaka. Alla väskor med skridskor, hjälmar och uppätna matsäckar fick dom dock slänga in i min bil och slapp bära tillbaka.
Idag lördag är det också sport på programmet. I eftermiddag ska Max fotbollslag, IK Wormos P98, spela Sportlovscupen i Eslöv. Det är en inomhuscup på konstgräs som grabbarna sett framemot länge. Jag ska köra dit med Max så jag gissar att det blir ännu en spännande eftermiddag. Återkommer med resultaten senare!
Ikväll är det sen Melodifestivalen och den får jag ju inte missa...

onsdag 11 februari 2009

Fönsterrenovering

Hur i all sin dar kan det blir sån röra för att fönstren ska bytas??? Som tur är (även om jag saknar dom såklart) så är pojkarna hos sin pappa denna vecka, annars vet jag inte var vi skulle hålla hus. På Felix rum (som är enda rummet som inte ska få nytt fönster) har jag fått fylla på med kläder från klädkammaren...
I vardagsrummet finns både ouppackade lådor sen flytten (bara ett år sen ju...hmm...) och annat som behövt flytta på sig inför renoveringen. Också en stor klumpig tv mitt i alltihop eftersom jag fortfarande har min egen på reparation.
På Max rum finns ett nytt fönster på plats, om än inte riktigt färdigt.
Men såhär fint blev det i badrummet som är klart. Dessa nya fönster är mycket lättare och bättre att öppna. Ser riktigt snyggt ut, även om jag personligen hade tyckte det var snyggare med vita än bruna, men eftersom de inte byter alla så får de väl behålla 70-talsfärgen...

I mitt sovrum är det också klart, men tyvärr var de gamla persiennerna bättre, känns som det finns lite glipor vid sidan på dessa. Inte så kul när man har sängen precis innanför fönstret och loftgången precis utanför. Får väl fixa rejäla gardiner...
Men det blir säkert jättebra när det är färdigt och jag börja få lite ordning igen. Trots att vi vaknade i morse till ett vitt landskap så verkar Skanska-killarna ha hunnit med en hel del på bara en dag. Bra jobbat!

måndag 9 februari 2009

Längtar till våren!!!

Visst gör dessa vackra tulpaner att man längtar till våren? Fick dom av
Fredrik & Helena i lördags!
Veckan började inte riktigt som jag tänkt mig... Jag vaknade redan vid 3-tiden i natt och mådde fruktansvärt illa. Gick upp och hämtade hinken och satte bredvid sängen för säkerhetsskull, men jag är ju inte direkt känd för att kräkas så lätt... Sov oroligt fram och tillbaka men insåg på morgonen att jag inte kunde gå och jobba i det skicket. Trodde verkligen att jag skulle kunna få en hel arbetsvecka nu när jag inte skulle behöva vara hemma med sjuka barn, men icke... Känns alltid lika trist att behöva ringa och sjukanmäla sig... La mig åter i sängen och sov till och från, läste, pratade med Lars och mamma, blev väckt av hantverkarna som ville informera om fönsterbytet i morgon etc...varvat med att springa på toa stup i ett... Vågade inte äta något förrän vid 11-tiden men det har gått bra. Känner mig dock inte helt okej så jag har meddelat jobb att jag är hemma imorgon också...vill ju inte smitta någon annan... Trodde själv först att illamåendet berodde på att jag ätit lite mer onyttigt i helgen, efter att ha varit rätt sund i flera veckor. Omöjligt att veta...men kollegorna sa att det var barn sjuka på jobb också så det är likabra att ta en dag till.
Har försökt tömma kök och klädkammare lite inför imorgon. Herregud vad grejer jag har i klädkammaren... Om inte annat så kan detta vara ett bra tillfälle att rensa lite. Nu har jag bott här ett år och har bestämt mig för att rensa undan sånt som inte är använt under den tiden. Får väl se hur det går. Kanske skulle jag fixa lite vit färg att fräscha upp väggar och tak med i klädkammaren. Där är inte alltför snyggt som det är nu... Får se vad jag orkar senare i veckan när fönstren är klara.
Har suttit lite vid datorn idag också (oväntat va?) och bekantat mig med fenomenet "Spotify". Ett utmärkt sätt att lyssna på musik utan prat och reklamavbrott. Kan välja och vraka bland all möjlig musik. Fräckt! :-) Som kund hos Bredbandsbolaget fick man prova gratis fram till påsk så det ska jag göra. Måste hänga med i utvecklingen innan Max rusar om mig...hihi...
Nu ska jag lägga mig och vila en stund och slötitta i Damernas värld...synd jag inte kan äta praliner samtidigt... Ha en bra vecka!

söndag 8 februari 2009

Mina pojkar...

...fick ett uppdrag redan på fredagkvällen, att de skulle städa sina rum bl.a. Felix som utan tvekan hade det stökigaste rummet, gick ut hårt och började med att städa sin bokhylla. Det tog tid...på lördagen fick han fortsätta (eftersom fredagsmys med Let´s dance är obligatoriskt hemma hos oss) och då städade Max hos sig. Det blev mer jobb än Felix väntat sig, men när det närmade sig sen eftermiddag fick han hjälp av sin snälle storebror (som dock inte vill vara med på bild) och sen var i alla fall hyllan jättefin. Vi såg ytor av hyllplanen som vi inte visste fanns :-)
När städningen var klar, jag hade lagat middag och Max hade bakat sin egen specialar-kladdkaka, så var det dags att klä om och ta emot kvällens gäster som var Helena, Fredrik, Ebba och Ida. Vi fick (som vanligt) en jättetrevlig kväll i deras sällskap och vi lovade varann att snart ses igen. Barnen har hunnit bli stora sen vi träffades senast och det var jättekul att träffa deras söta små tjejer. Naturligtvis kollade vi på Melodifestivalen allihop och vi var nog överens om att det var rätt att Alcazar gick vidare, men däremot lika chockade över att Caroline af Ugglas tog sig till Andra chansen... hmm...

Så här fina och glada var pojkarna när dom hade städat färdigt och klätt om inför kvällen. Vad tycker ni om Felix "tannalösa" glugg...? ;-) Max försöker sig på ett Björn Gustafsson-move....


Idag söndag sov vi länge och sen begav jag mig till ett träningspass. Det var tyngre än vanligt, men antagligen berodde det på att jag inte tränat på hela veckan, och dessutom var lite trött efter igår. Men skönt var det och nu blir det snart middagsrester från igår, innan det är dags för Max fotbollsträning med tillhörande föräldramöte. Därefter följer pojkarna med sin pappa hem och jag får en tom lägenhet..:-( trist! Men jag ska fylla tiden med att röja undan inför fönsterbytet, så barnen ska nog va glada att dom slipper vara här då. Jag återkommer med rapport och bilder på de nya fönsterna. Ha en skön avslutning på helgen!

torsdag 5 februari 2009

Ett försök att få ordning på hemmet

Utomhus väsnas hantverkarna från arla morgon till sen eftermiddag. Det är takarbeten, fasadarbeten och fönsterbyten på schemat. Just nu är de precis utanför vår lägenhet, så Max som varit hemma sjuk två dagar, har inte direkt fått lugn och ro... I slutet av nästa vecka trodde dom att det är dags för våra fönster. Det blir säkert fint men jag ser inte direkt framemot det...gissar att det smutsar ner en hel del och dessutom måste jag ju flytta undan en hel del saker som står i vägen. Eftersom det är alla fönster utom Felix som ska bytas, så blir det tyvärr rörigt överallt.
När Max ändå välte/tömde bokhyllan igår så tyckte jag att det var likabra att sätta fart. Hyllorna har stått "provisoriskt" i ett helt år nu...så nu åkte de ut i hallen och fylldes med böcker och annat som behövde plats.
Det smalnade av hallen lite, har inte riktigt bestämt mig än vad jag tycker om det, men det är kanske en vanesak. Oavsett så kan de stå där i väntan på fönster- och tapetbyte så är de inte i vägen. En liten vit hylla flyttade jag samtidigt från sovrummet till köket och det blev en fördel på båda platserna. Känns kul att det händer lite här hemma. Snart ska jag gå och beställa de där tapeterna jag sett ut också. Börjar bli riktigt trött på de sjaskiga strukturtapeterna i vardagsrum och sovrum.
Känns att jag mår bättre än på länge och har fått mer energi. Beror säkert både på att hälsan är bättre, att jag tränar och att jag äter sundare. Och naturligtvis att jag stortrivs på jobbet. Nu har jag tyvärr inte hunnit träna sen i lördags och det börjar kännas som lite abstinens idag...skön känsla! Måste hinna i helgen, men nu i veckan har barnen behövt mig här hemma.
Till helgen ska vi också få besök av våra vänner från Åkarp som det är ALLDELES för länge sen vi träffade! Det ska bli jättekul att ses och så börjar ju det stora äventyret som jag älskar...nämligen MELODIFESTIVALEN!!! Jippie!!! Ska bara försöka låna hit en större och bättre tv så det går att se artisterna... :-)
Nu snarkar barnen i kapp från sina rum och jag börjar också känna hur det kliar i ögonen. Till alla er som läser önskar jag en trevlig helg och kör försiktigt om ni ska ut och köra i vintervädret (eller vad det nu blir av det...). Kram på er!

onsdag 4 februari 2009

En guldstjärna till simmaren!

I dag har Felix varit jätteduktig! Han simmade flera längder i stora bassängen på simskolan. Både ryggsim och bröstsim gick galant! Att hoppa från kanten var inte heller några bekymmer. Och när det var dags att dyka från kanten så såg det ut som om han aldrig hade gjort något annat.
Efter simlektionen är det skönt att vira in sig i en stor skön handduk och sen ta en lång varm dusch!
Som ni ser att jag har en droppe på hakan (detta var Felix eget inlägg på bloggen :-) )
När vi kom hem från Läktarbadet, hade Max gjort sallad som vi hade till middagen. Mums vad gott! Vilka duktiga pågar jag har!!! Ni är mina stjärnor båda två!!!